Šunková pěna

30 min | předkrm | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 50094x
Klasický recept na šunkovou pěnu na chlebíčky, jednohubky, jako předkrm obložená aspikem.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Šunku 2 - 3 krát umeleme najemno.

Do dobře vymíchaného másla postupně za stálého míchání přidáváme jemně mletou šunku. Pak zvolna přidáváme smetanu a nakonec sladkou papriku, pepř, sůl podle potřeby. Vše vyšleháme v lehkou jemnou pěnu.

Šunkovou pěnu mažeme na chlebíčky nebo podáváme jako předkrm. Necháme ji vychladit.

autor receptu:

Šunková pěna

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce
4,1
skvělý recept
23 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Šunková pěna

Recept se nachází v 111 kuchařkách
myš1
recepty 4618 receptů
KDI
VARENIE_2 4248 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 6001 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Šunková pěna

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Šunková pěna
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept