Oblíbená česká klasika. Recept na rychlé a chutné jídlo z těstovin, které nesmí aspoň párkrát do roka chybět v žádné české domácnosti.
4 kapky | olej |
5 ks | vejce |
100 ml | mléko |
300 g | uzené maso |
400 g | těstovinové fleky |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř |
1. Těstoviny uvaříme ve slané vodě s několika kapkami oleje. Slijeme, krátce propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
2. Vařené uzené maso nebo šunku nakrájíme asi na centimetrové kostičky. Troubu předehřejeme na 220 °C. Do zapékací mísy dáme okapané těstoviny, promícháme s kostkami masa, napěchujeme a dáme na 15 minut do trouby.
3. Mezitím rozšleháme vejce v mléce, dostatečně osolíme a opepříme. Vaječnou směsí zalijeme částečně zapečené šunkofleky. Teplotu zmírníme na 180 °C a šunkofleky dopečeme.
4. Upečené šunkofleky chutnají výborně s kyselými okurkami. Můžeme je doplnit i čerstvým salátem. Podle chuti můžeme přidat do fleků i kukuřici nebo jinou zeleninu.
!TIP k přípravě šunkofleků
Pokud máme více času k přípravě šunkofleků, můžeme se vrhnout na domácí těstoviny, naučíme vás je krok za krokem.
Úvodní foto: Shutterstock.com
Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!
Zapékané těstoviny jsou velmi vděčné - jsou levné, ne moc pracné a zasytí opravdu celou rodinu. Přinášíme vám 8 skvělých receptů na těstoviny z jednoho pekáčku - zapečené se zeleninou, uzeninami, ale i houbami.
Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem
Domácí tagliatelle ve smetanové omáčce s kousky kuřecího masa, sušených rajčat a bazalkovým pestem, lehce pikantní a velmi dobré. Recept je trochu náročnější na čas díky přípravě domácích těstovin, ale výsledkem je oběd, na kterém si opravdu pochutnáte.
autor Konvalinka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena