Šunkofleky

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 530958x
Oblíbená česká klasika. Recept na rychlé a chutné jídlo.
Komentáře receptu 80
Uvařil jsem to (Recept vařilo 155 lidí)


Postup přípravy receptu

Těstoviny uvaříme ve slané vodě s několika kapkami oleje. Slijeme, krátce propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vařené uzené maso nebo šunku nakrájíme asi na centimetrové kostičky. Troubu předehřejeme na 220 °C.

Do zapékací mísy dáme okapané těstoviny, promícháme s kostkami masa, napěchujeme a dáme na 15 minut do trouby.

Mezitím rozšleháme vejce v mléce, dostatečně osolíme a opepříme. Vaječnou směsí zalijeme částečně zapečené šunkofleky. Teplotu zmírníme na 180 °C a šunkofleky dopečeme.

Upečené šunkofleky chutnají výborně s kyselými okurkami. Můžeme je doplnit i čerstvým salátem. Podle chuti můžeme přidat do fleků i kukuřici nebo jinou zeleninu.

konvalinka autor receptu:

Šunkofleky

Počet přidaných receptů: 546

Ingredience

na porce
Vaše cena 999 běžně 18000 Kč sleva 94 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
512 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Šunkofleky

Recept se nachází v 1293 kuchařkách
Sindy
levné recepty 59 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Šunkofleky

Celkový počet komentářů u receptu: 80
  • Pan Péčko 25.03.2013 16:34:36

    Do těstovin se žádný olej nedává ani se neproplachují. To snad není pravda, že ani takový jednoduchý recept neumíte udělat správně!!!

    • Re: dybity 09.02.2014 14:15:04

      olej se do vody pro testoviny dat musí, aby se testoviny nelepily, a proplachuji se, protože se maji schladit na nižší teplotu, aby se zabranilo jejich slepovani pozdeji. V restauraci by to moc dobře nevypadalo, kdybys dostal na talíř slepene těstoviny. Co myslíš?? Ja o tom něco vim. Dělam gastronomii už něakej ten čas.

      • Re: Re: bumbal 04.06.2014 20:13:29

        Proboha těstoviny si klidně proplachujte, jestli je máte špinavý :-).... ale proboha na šunkofleky?... Vždyť je pak budete péct, ak ptoč je schlazovat?... aby se neslepily?... To je chcete upíct tak, aby se rozsýpaly?.. To je teda loguka... a leště napíše že dělá v gastronomii...
        A ten lej to je taky něco... to už nemám ani sílu komentovat...
        Proboha proč někdo dáá na net recept, když vařit neumí?... Leda matete druhý...

      • Re: Re: oglop 05.04.2014 10:06:53

        a vite ze to proplachovani na to nema vubec zadny vliv? pokud je rozvarite tak se slepi po kazde .. dokonce uz i v sama doma tento CESKY mytus o proplachovani a oleji vyvratili ... navic pokud testoviny proplachnete tak ztrati chut te vody ve ktere se varili .. jak rikal ital v kuchyni:"Testovina nesmi zustat sucha"

      • Re: Re: Lenka 21.03.2014 12:53:28

        Rozhodně nejsem expert na vaření, ale do těstovin se opravdu nemá při vaření přidávat olej. A s tím proplachováním už vůbec ne! Těstoviny se mají rychle zchladit, ale ne prolíváním vodou. Přilít studenou vodu, tím se zchladí a pak zcedit. Bohužel v restauracích a jídelnách se dělají pěkný prasečiny. Do vody nasypou cosi a mají vývar, takže to že děláte v gastronomii neznamená, že umíte vařit.

    • Re: Scalar 30.07.2013 16:17:24

      Lidi jsou líný přemejšlet.
      Nejdřív daj do těstovin olej, což způsobí, že se na ně nechytne žádná další ingredience co tam dají to je samo o sobě dost stupidní a pak si hezky předehřejou troubu.... asi by jí ale měli předehřát tak na milion stupňů, protože ty chudinky těstoviny omejou jak špinavýho psa studenou vodou.
      To musí bejt dobrota. Naštěstí tu většina lidí stejně používá takový ty parádní fleky za 8 korun, takže ty fungujou jako střevní vycpávka i když jim neprovedeš tuhle hroznou věc.

      • Re: Re: Dagmar 29.04.2014 18:36:25

        no vy jste tupí až to bolí, od kdy se těstoviny neproplachují?
        Pokud vím, tak se těstoviny proplachují aby se z nich smyl přebytečný škrob ... bože jak je ten národ tupý a neznalý ...

      • Re: Re: pavel 20.04.2014 14:05:56

        až budete počítat každou korunu tak těstoviny za 8kč budete kupovat taky. a víte co vám dávaj v hospodách ?

    • Re: Moravák 18.10.2013 10:50:49

      Do těstovin se olej dává a proplachují se to snad není pravda jak jste blbej :-)

    • Re: Scalar 30.07.2013 16:21:12

      Lidi jsou líný přemejšlet.
      Nejdřív daj do těstovin olej, což způsobí, že se na ně nechytne žádná další ingredience co tam dají to je samo o sobě dost stupidní a pak si hezky předehřejou troubu.... asi by jí ale měli předehřát tak na milion stupňů, protože ty chudinky těstoviny omejou jak špinavýho psa studenou vodou.
      To musí bejt dobrota. Naštěstí tu většina lidí stejně používá takový ty parádní fleky za 8 korun, takže ty fungujou jako střevní vycpávka i když jim neprovedeš tuhle hroznou věc.

Celkový počet komentářů: 80
Nalezeno receptů: 80
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Šunkofleky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak pečovat o kontaktní čočky

    Jak pečovat o kontaktní čočky

    Péče o kontaktní čočky může připadat uživatelům brýlí příliš složitá a zdlouhavá. Možná i proto zůstávají raději věrní klasickým brýlím. Je pravdou, že stejně jako brýle, i kontaktní čočky potřebují být chráněny před poškozením a zároveň udržovány ve sterilní čistotě vhodnou dezinfekcí. Díky správným dezinfekčním a konzervačním prostředkům však může být péče o kontaktní čočky snadná, časově nenáročná, přesto velmi efektivní.

  • Horké letní počasí = zvýšená zdravotní rizika

    Horké letní počasí = zvýšená zdravotní rizika

    Koupání ve volné přírodě, stejně jako v bazénech a aqua parcích, je jistě zdraví prospěšné, ale nikoliv bez rizika. V přírodních nádržích ohrožují naše zdraví sinice a jejich toxiny, v bazénech se pak mohou šířit plísňová onemocnění a bradavice. Prakticky ve všech vodách lze zjistit výskyt patogenních mikroorganismů. Velice podstatným faktorem pro kvalitu vody je také vlastní disciplinovanost, v případě průjmu či nejrůznějších kožních onemocnění si koupání v přírodních nádržích nebo v koupalištích prostě musíme odpustit.




přidat nový recept