Šunkofleky

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 504600x
Oblíbená česká klasika. Recept na rychlé a chutné jídlo.
Komentáře receptu 70
Uvařil jsem to (Recept vařilo 147 lidí)


Postup přípravy receptu

Těstoviny uvaříme ve slané vodě s několika kapkami oleje. Slijeme, krátce propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vařené uzené maso nebo šunku nakrájíme asi na centimetrové kostičky. Troubu předehřejeme na 220 °C.

Do zapékací mísy dáme okapané těstoviny, promícháme s kostkami masa, napěchujeme a dáme na 15 minut do trouby.

Mezitím rozšleháme vejce v mléce, dostatečně osolíme a opepříme. Vaječnou směsí zalijeme částečně zapečené šunkofleky. Teplotu zmírníme na 180 °C a šunkofleky dopečeme.

Upečené šunkofleky chutnají výborně s kyselými okurkami. Můžeme je doplnit i čerstvým salátem. Podle chuti můžeme přidat do fleků i kukuřici nebo jinou zeleninu.

konvalinka autor receptu:

Šunkofleky

Počet přidaných receptů: 546

Ingredience

na porcí
Vaše cena 690 běžně 8700 Kč sleva 92 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,1
skvělý recept
491 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Šunkofleky

Recept se nachází v 1210 kuchařkách
Sindy
levné recepty 58 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2622 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Šunkofleky

Celkový počet komentářů u receptu: 70
  • Pan Péčko 25.03.2013 16:34:36

    Do těstovin se žádný olej nedává ani se neproplachují. To snad není pravda, že ani takový jednoduchý recept neumíte udělat správně!!!

    • Re: dybity 09.02.2014 14:15:04

      olej se do vody pro testoviny dat musí, aby se testoviny nelepily, a proplachuji se, protože se maji schladit na nižší teplotu, aby se zabranilo jejich slepovani pozdeji. V restauraci by to moc dobře nevypadalo, kdybys dostal na talíř slepene těstoviny. Co myslíš?? Ja o tom něco vim. Dělam gastronomii už něakej ten čas.

      • Re: Re: oglop 05.04.2014 10:06:53

        a vite ze to proplachovani na to nema vubec zadny vliv? pokud je rozvarite tak se slepi po kazde .. dokonce uz i v sama doma tento CESKY mytus o proplachovani a oleji vyvratili ... navic pokud testoviny proplachnete tak ztrati chut te vody ve ktere se varili .. jak rikal ital v kuchyni:"Testovina nesmi zustat sucha"

      • Re: Re: Lenka 21.03.2014 12:53:28

        Rozhodně nejsem expert na vaření, ale do těstovin se opravdu nemá při vaření přidávat olej. A s tím proplachováním už vůbec ne! Těstoviny se mají rychle zchladit, ale ne prolíváním vodou. Přilít studenou vodu, tím se zchladí a pak zcedit. Bohužel v restauracích a jídelnách se dělají pěkný prasečiny. Do vody nasypou cosi a mají vývar, takže to že děláte v gastronomii neznamená, že umíte vařit.

    • Re: Moravák 18.10.2013 10:50:49

      Do těstovin se olej dává a proplachují se to snad není pravda jak jste blbej :-)

    • Re: Scalar 30.07.2013 16:21:12

      Lidi jsou líný přemejšlet.
      Nejdřív daj do těstovin olej, což způsobí, že se na ně nechytne žádná další ingredience co tam dají to je samo o sobě dost stupidní a pak si hezky předehřejou troubu.... asi by jí ale měli předehřát tak na milion stupňů, protože ty chudinky těstoviny omejou jak špinavýho psa studenou vodou.
      To musí bejt dobrota. Naštěstí tu většina lidí stejně používá takový ty parádní fleky za 8 korun, takže ty fungujou jako střevní vycpávka i když jim neprovedeš tuhle hroznou věc.

    • Re: Scalar 30.07.2013 16:17:24

      Lidi jsou líný přemejšlet.
      Nejdřív daj do těstovin olej, což způsobí, že se na ně nechytne žádná další ingredience co tam dají to je samo o sobě dost stupidní a pak si hezky předehřejou troubu.... asi by jí ale měli předehřát tak na milion stupňů, protože ty chudinky těstoviny omejou jak špinavýho psa studenou vodou.
      To musí bejt dobrota. Naštěstí tu většina lidí stejně používá takový ty parádní fleky za 8 korun, takže ty fungujou jako střevní vycpávka i když jim neprovedeš tuhle hroznou věc.

  • Tofufleky:) Pájka 27.06.2013 14:34:43

    Já jsem se držela receptu, pouze jsem vyměnila šunku za uzené tofu, protože nejím maso a musím říci, že (minimálně pro mě) naprosto ideální náhrada, neboť při prvním soustu mě přepadla vzpomínka na staré dobré maminčiny šunkofleky. K tomu kyselý okurek či červená řepa a můžu se oddávat chuťové nostalgii.

  • šunkofleky edumb 12.03.2014 19:11:28

    vynikající

  • Komentář k receptu Šunkofleky volavkaa 14.12.2013 17:00:57

    Tak já sem do těstovin použil uzený bůček, ale neuvařil jsem ho ve vodě nýbrž osmahnul na trošce oleje (nebo se dá i na sádle apod..) to je panečku dobrota :)

Celkový počet komentářů: 70
Nalezeno receptů: 70
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Šunkofleky
* Povinné pole

Soutěž o bestseller - Kuchařka pro dceru

Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Thajská masáž

    Thajská masáž

    Thajská masáž je popisována jako metodika práce s tělem na základě prvků akupresury a jógy. Je v ní obsaženo časté, dlouhé a procítěné protahování, díky tomu bývá lidově nazývána jógová masáž a také jóga pro líné.

  • Krabičková dieta

    Krabičková dieta

    Krabičková dieta je bezpochyby fenomén. Hubnou podle ní údajně mnohé celebrity u nás i ve světě. A i vy, pokud se pokoušíte už nějaký čas zdravě zhubnout, jste o ní určitě také slyšeli. Jak to tedy s krabičkovou dietou vlastně je? Funguje? A jak s ní začít?




přidat nový recept