Šunkofleky

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 754691x
Oblíbená česká klasika. Recept na rychlé a chutné jídlo.
Komentáře receptu 104
Uvařil jsem to (Recept vařilo 186 lidí)


Postup přípravy receptu

Těstoviny uvaříme ve slané vodě s několika kapkami oleje. Slijeme, krátce propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vařené uzené maso nebo šunku nakrájíme asi na centimetrové kostičky. Troubu předehřejeme na 220 °C.

Do zapékací mísy dáme okapané těstoviny, promícháme s kostkami masa, napěchujeme a dáme na 15 minut do trouby.

Mezitím rozšleháme vejce v mléce, dostatečně osolíme a opepříme. Vaječnou směsí zalijeme částečně zapečené šunkofleky. Teplotu zmírníme na 180 °C a šunkofleky dopečeme.

Upečené šunkofleky chutnají výborně s kyselými okurkami. Můžeme je doplnit i čerstvým salátem. Podle chuti můžeme přidat do fleků i kukuřici nebo jinou zeleninu.

konvalinka autor receptu:

Šunkofleky

Počet přidaných receptů: 546

Ingredience

na porce
Vaše cena 1999 běžně 4525 Kč sleva 56 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
586 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Šunkofleky

Recept se nachází v 1503 kuchařkách
Sindy
levné recepty 59 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Šunkofleky

Celkový počet komentářů u receptu: 104
  • Pan Péčko 25.03.2013 16:34:36

    Do těstovin se žádný olej nedává ani se neproplachují. To snad není pravda, že ani takový jednoduchý recept neumíte udělat správně!!!

    • Re: Scalar 30.07.2013 16:17:24

      Lidi jsou líný přemejšlet.
      Nejdřív daj do těstovin olej, což způsobí, že se na ně nechytne žádná další ingredience co tam dají to je samo o sobě dost stupidní a pak si hezky předehřejou troubu.... asi by jí ale měli předehřát tak na milion stupňů, protože ty chudinky těstoviny omejou jak špinavýho psa studenou vodou.
      To musí bejt dobrota. Naštěstí tu většina lidí stejně používá takový ty parádní fleky za 8 korun, takže ty fungujou jako střevní vycpávka i když jim neprovedeš tuhle hroznou věc.

      • Re: Re: pavel 20.04.2014 14:05:56

        až budete počítat každou korunu tak těstoviny za 8kč budete kupovat taky. a víte co vám dávaj v hospodách ?

        • Re: Re: Re: Marie 25.04.2016 02:17:26

          Souhlasím,když nekdo opravdu musí počítat každou korunu,tak ty těstoviny za 8kaček koupí.Pak další moje připomínka-že těstoviny vařit ve vodě po uzeném mase je blbost,z toho vývaru může bejt dobrá polívka.A za další-zkuste si někdy do šunkoflekú před zapečením zamíxchat usmaženou cibulku a pak kritizujte.A jako příloha je super červená řepa zavařená.

      • Re: Re: Dagmar 29.04.2014 18:36:25

        no vy jste tupí až to bolí, od kdy se těstoviny neproplachují?
        Pokud vím, tak se těstoviny proplachují aby se z nich smyl přebytečný škrob ... bože jak je ten národ tupý a neznalý ...

    • Pan Péčko
      nic proti, ale lžíce oleje je napsaná i na návodu k přípravě na těstovinách.. takže bych se tady moc "nevytahovala", a proplachují se kvůli tomu, aby se nespojily (ostatně i proto se přidává ta lžíce oleje)..

    • Re: dybity 09.02.2014 14:15:04

      olej se do vody pro testoviny dat musí, aby se testoviny nelepily, a proplachuji se, protože se maji schladit na nižší teplotu, aby se zabranilo jejich slepovani pozdeji. V restauraci by to moc dobře nevypadalo, kdybys dostal na talíř slepene těstoviny. Co myslíš?? Ja o tom něco vim. Dělam gastronomii už něakej ten čas.

      • Re: Re: bumbal 04.06.2014 20:13:29

        Proboha těstoviny si klidně proplachujte, jestli je máte špinavý :-).... ale proboha na šunkofleky?... Vždyť je pak budete péct, ak ptoč je schlazovat?... aby se neslepily?... To je chcete upíct tak, aby se rozsýpaly?.. To je teda loguka... a leště napíše že dělá v gastronomii...
        A ten lej to je taky něco... to už nemám ani sílu komentovat...
        Proboha proč někdo dáá na net recept, když vařit neumí?... Leda matete druhý...

Celkový počet komentářů: 104
Nalezeno receptů: 104
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Šunkofleky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Lepek - klady, zápory a příznaky intolerance

    Lepek - klady, zápory a příznaky intolerance

    Lepek je směs dvou bílkovin, gliadinu a gluteninu. Proto se mu říká též gluten. Nachází se v některých obilovinách, hlavně v pšenici, ale v menší míře také v žitu a ječmeni. Udává se, že čím více lepku a méně škrobu v obilí, tím kvalitnější mouka se namele. Těsto z této kvalitní mouky je pak pružnější. Množství lepku se měří podle závazné normy a udává se v procentech.

  • Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma je pylová alergie. Jde o stav, kdy imunitní systém přehnaně reaguje na některé neškodné podněty, např. pylová zrna, prach, roztoče, zvířecí srst či některé potraviny.




přidat nový recept