Šunkofleky

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 572729x
Oblíbená česká klasika. Recept na rychlé a chutné jídlo.
Komentáře receptu 88
Uvařil jsem to (Recept vařilo 165 lidí)


Postup přípravy receptu

Těstoviny uvaříme ve slané vodě s několika kapkami oleje. Slijeme, krátce propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vařené uzené maso nebo šunku nakrájíme asi na centimetrové kostičky. Troubu předehřejeme na 220 °C.

Do zapékací mísy dáme okapané těstoviny, promícháme s kostkami masa, napěchujeme a dáme na 15 minut do trouby.

Mezitím rozšleháme vejce v mléce, dostatečně osolíme a opepříme. Vaječnou směsí zalijeme částečně zapečené šunkofleky. Teplotu zmírníme na 180 °C a šunkofleky dopečeme.

Upečené šunkofleky chutnají výborně s kyselými okurkami. Můžeme je doplnit i čerstvým salátem. Podle chuti můžeme přidat do fleků i kukuřici nebo jinou zeleninu.

konvalinka autor receptu:

Šunkofleky

Počet přidaných receptů: 546

Ingredience

na porce
4,2
skvělý recept
527 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Šunkofleky

Recept se nachází v 1349 kuchařkách
Sindy
levné recepty 59 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2723 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Šunkofleky

Celkový počet komentářů u receptu: 88
  • Šunkofleky taralingapatam 05.12.2014 22:24:58

    Výborné.

  • Pan Péčko 25.03.2013 16:34:36

    Do těstovin se žádný olej nedává ani se neproplachují. To snad není pravda, že ani takový jednoduchý recept neumíte udělat správně!!!

    • Re: dybity 09.02.2014 14:15:04

      olej se do vody pro testoviny dat musí, aby se testoviny nelepily, a proplachuji se, protože se maji schladit na nižší teplotu, aby se zabranilo jejich slepovani pozdeji. V restauraci by to moc dobře nevypadalo, kdybys dostal na talíř slepene těstoviny. Co myslíš?? Ja o tom něco vim. Dělam gastronomii už něakej ten čas.

      • Re: Re: Lenka 21.03.2014 12:53:28

        Rozhodně nejsem expert na vaření, ale do těstovin se opravdu nemá při vaření přidávat olej. A s tím proplachováním už vůbec ne! Těstoviny se mají rychle zchladit, ale ne prolíváním vodou. Přilít studenou vodu, tím se zchladí a pak zcedit. Bohužel v restauracích a jídelnách se dělají pěkný prasečiny. Do vody nasypou cosi a mají vývar, takže to že děláte v gastronomii neznamená, že umíte vařit.

        • Re: Re: Re: Zanek ze Simic 03.12.2014 00:34:08

          Tož já vařím těstoviny enem s trochou oleja...A ty vaše vejšplechty jsou o ničom...Vás pozvu na šunkofleky a budou se vám dělat bobule za ušiskama :-D

      • Re: Re: bumbal 04.06.2014 20:13:29

        Proboha těstoviny si klidně proplachujte, jestli je máte špinavý :-).... ale proboha na šunkofleky?... Vždyť je pak budete péct, ak ptoč je schlazovat?... aby se neslepily?... To je chcete upíct tak, aby se rozsýpaly?.. To je teda loguka... a leště napíše že dělá v gastronomii...
        A ten lej to je taky něco... to už nemám ani sílu komentovat...
        Proboha proč někdo dáá na net recept, když vařit neumí?... Leda matete druhý...

      • Re: Re: oglop 05.04.2014 10:06:53

        a vite ze to proplachovani na to nema vubec zadny vliv? pokud je rozvarite tak se slepi po kazde .. dokonce uz i v sama doma tento CESKY mytus o proplachovani a oleji vyvratili ... navic pokud testoviny proplachnete tak ztrati chut te vody ve ktere se varili .. jak rikal ital v kuchyni:"Testovina nesmi zustat sucha"

    • Re: Zuza 28.09.2014 11:58:59

      Chudinko, ty ani nevíš jak se dělají těstoviny. Ty jsi ko.ko.t Ty tvoje vejšplechty stojí za to ho.va.do

    • Re: Zuza 28.09.2014 11:57:30

      Chudinko, ty ani nevíš jak se dělají těstoviny. Ty jsi ko.ko.t Ty tvoje vejšplechty stojí za to ho.va.do

    • Re: Scalar 30.07.2013 16:17:24

      Lidi jsou líný přemejšlet.
      Nejdřív daj do těstovin olej, což způsobí, že se na ně nechytne žádná další ingredience co tam dají to je samo o sobě dost stupidní a pak si hezky předehřejou troubu.... asi by jí ale měli předehřát tak na milion stupňů, protože ty chudinky těstoviny omejou jak špinavýho psa studenou vodou.
      To musí bejt dobrota. Naštěstí tu většina lidí stejně používá takový ty parádní fleky za 8 korun, takže ty fungujou jako střevní vycpávka i když jim neprovedeš tuhle hroznou věc.

Celkový počet komentářů: 88
Nalezeno receptů: 88
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Šunkofleky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Sledování 3D filmů - dětem hrozí fatální následky!

    Sledování 3D filmů - dětem hrozí fatální následky!

    3D promítání filmů už není nic výjimečného, a to nejen v kině, ale i v domácích podmínkách. Často si ani neuvědomujeme, že sledování pohádek ve 3D může ovlivňovat zrak našich dětí, zejména jsou-li mladší 6 let. Jaké mohou být následky?

  • Význam a symbolika rozsvěcení adventního věnce

    Význam a symbolika rozsvěcení adventního věnce

    Máme za sebou druhou adventní neděli a radostně očekávaný Štědrý den je zase o krůček blíž. Na adventním věnci, který zdobí naše stoly pokryté svátečním ubrusem, jsme zapálili už druhou svíčku. Víte, odkud k nám přišel tento zvyk a jaký má význam? Proč takto postupně zapalujeme právě čtyři svíčky a co symbolizuje jejich světlo?




přidat nový recept