Šunka

chuťovka | 8 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 1253x
Recept na výbornou šunku z vepřové kýty a plecka.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Maso nakrájíme na kostky 2 x 2 cm a 20 minut mícháme se solí. Důležité je maso tzv. mazat! Hmotu dáme do tlačenkového sáčku, dobře upěchujeme, konec sáčku zavážeme provázkem a necháme 24 hodin odležet v lednici.

Druhý den šunku 3 hodiny necháme povalovat v horké vodě (nesmí vařit). Nejprve1,5 hodiny z jedné strany, poté šunku obrátíme a 1,5 hodiny povalujeme i z druhé strany. Šunku necháme do druhého dne vychladnout.

Pak krájíme šunku podle potřeby třeba na plátky.

Jiří Viktor K autor receptu:

Šunka

Počet přidaných receptů: 509

Ingredience

na porcí
Vaše cena 10799 běžně 22977 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Šunka

Recept se nachází v 80 kuchařkách
Jozar
Vepřové 1266 receptů
rkunesova
Vláďovo kuchařka 1180 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Šunka

Přidat příspěvek k receptu Šunka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Zdravotní pojištění cizinců

    Zdravotní pojištění cizinců

    Vzhledem k otevření hranic a vysoké pohyblivosti cizinců na našem území je otázka jejich zdravotního pojištění zcela patřičná a na místě. Více o zdravotním pojištění cizinců v dnešním článku.

  • Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Letošní zima nám dává pěkně zabrat. Kruté mrazy nejsou nic příjemného a tělo potřebujeme zahřát nejen pod vrstvou oblečení, ale také konzumací těch správných potravin. Které to jsou a v jaké podobě si je dopřát?




přidat nový recept