Šunka

chuťovka | 8 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 1194x
Recept na výbornou šunku z vepřové kýty a plecka.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Maso nakrájíme na kostky 2 x 2 cm a 20 minut mícháme se solí. Důležité je maso tzv. mazat! Hmotu dáme do tlačenkového sáčku, dobře upěchujeme, konec sáčku zavážeme provázkem a necháme 24 hodin odležet v lednici.

Druhý den šunku 3 hodiny necháme povalovat v horké vodě (nesmí vařit). Nejprve1,5 hodiny z jedné strany, poté šunku obrátíme a 1,5 hodiny povalujeme i z druhé strany. Šunku necháme do druhého dne vychladnout.

Pak krájíme šunku podle potřeby třeba na plátky.

Jiří Viktor K autor receptu:

Šunka

Počet přidaných receptů: 509

Ingredience

na porcí
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Šunka

Recept se nachází v 80 kuchařkách
Jozar
Vepřové 1223 receptů
rkunesova
Vláďovo kuchařka 1180 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Šunka

Přidat příspěvek k receptu Šunka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept