Sulc - huspenina

2 h 30 min | chuťovka | česká kuchyně | recept zobrazen: 190944x
Recept sulc od maminky,na jeden pekáč.
Komentáře receptu 7
Uvařil jsem to (Recept vařilo 9 lidí)


Postup přípravy receptu

Koleno, nožičky a bobkový list vložíme do vody a společně vaříme tak dlouho, až maso samo odpadává od kosti. Maso z vody vyjmeme, ale vývar nevyléváme.

Měkké maso nasekáme na menší kousky. Cibule očistíme a nasekáme najemno. Maso smícháme s cibulí a podle chuti přidáme sůl a pepř. Směs dáme do pekáčku, zalijeme vodou, ve které jsme vařili maso, ochutíme octem, dobře promícháme a sulc uložíme do chladu ztuhnout.

Po ztuhnutí krájíme sulc na plátky a bez ochucovadel jej můžeme podávat. Sulc je nejlepší s čerstvým měkkým chlebem.

autor receptu:

Sulc - huspenina

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

3,6
dobrý recept
131 hlasujících
  • Recept Sulc - huspenina - Velice chutný sulc - návštěva ho zlikvidovala bez přílohy - 3,15 kg
  • Recept Sulc - huspenina - Čtyřkilový kousek se při nakrojení svezl kolem dokola
  • Recept Sulc - huspenina - Sulc domácí, podle tohoto receptu /vytuhnutý v míse/

Kuchařky obsahující recept Sulc - huspenina

Recept se nachází v 184 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
myš1
recepty 4618 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Sulc - huspenina

Celkový počet komentářů u receptu: 7
  • Sulc domácí... stavros666 03.02.2014 12:32:30

    Zkusil jsem,nechal vytuhnout v míse,protože směsi bylo povícero.
    Výtvor vyfotil a vložil fotografii k receptu i věřte nebo nevěřte,byl vynikající....
    jen se po něm zaprášilo.
    Děkuji za inspirace....///

  • Moje žena koupila u řezníka sulc...No,k večeři ho měl náš pes Robin.A tak jsem si řekl,že ho vyrobím doma a sám.Rodina byla skeptická a radši to moc nekomentovala.A tak jsem zadal do vyhledavače slovo "sulc" a vybral jsem si recept na Vašem webu.Líbil se mi zvláště proto,že kromě cibule neobsahuje zeleninu,která si myslím,že sulc spíše kazí.Ale proti gustu-žádný dišputát,někomu to třeba chutná.A tak jsem se dal do výroby sulcu dle tohoto receptu,nakoupil jsem komponenty a výsledkem byl doopravdy sulc,dle mého gusta!Chutnal i celé mé rodině a tak jsem ho ani nemohl vyfotit-jen se po něm zaprášilo...Je to úplně něco jiného než ten kupovaný a "výrobcům" bych namlátil klackem přes ruce,aby už nic takového nevyráběli!Takže díky za chutný recept,určitě podle Vás ještě něco vyzkouším!

    • Re: Sulc. Saša 14.02.2011 03:33:20

      Bohužel, většina výrobců spáchá nějaký ten "domácí" sulc v ceně 45 kč/kg a v lepším případě jde "jen" o prakticky čistou želatinu bez ničeho. Osobně do sulcu nedávám vůbec žádnou zeleninu (a kamarád, vyučený řezník mi nadává, že tak vlastně dělám tlačenku) a je také výborný. Trik je ve vaření ve dvou hrncích, v jednom se vaří nožičky a kůže z kolena.. Tj ten co nakonec ztuhne. A z druhého, kde vaříte ono koleno a klasickou zeleninu do polévky získáte několik litrů výborného vývaru pro další použití! Mimochodem: A) sulc je výborně mrazitelný, není problém udělat velkou mísu a přebytky nastrkat do mrazáku.. Alespoň ten bez zeleniny, ta jinak obecně rozbředne. B) dá se experimentovat s různými masy, takový jazyk v aspiku (uzený) mňam. C) do vývaru co ztuhne (kůže a nožičky) se dá přidat koření. Na klasický sulc neuškodí pár kuliček pepře.. Experimentoval jsem s novým kořením a bobkovým listem, pokaždé to bylo jiné, pokaždé dobré..

      • Re: Re: Sulc. Saša 14.02.2011 03:48:01

        A ano, pravověrní mě zabijí, ale plátek sulcu je vynikající svačina(oběd) do práce. Podmazaný máslem do housky (i nepodmazaný)

  • Saša 13.02.2011 20:07:04

    Ono jde o to, jak ještě hodláte použít tu polévku. Osobně vařím na dva hrnce, kůže z kolena a nožičky v jednom, maso v druhém. Ten první vývar nechte svařit na míru, kolik jej potřebujete, druhý je prostě vynikající vývar na jakékoliv použití. (není nad petku s jakýmkoliv vývarem v mrazáku, když pečete. Stačí si odseknout pár cm, rozehřát v hrnci a máte lepší pečeni.

  • "Dietní" varianta pepamix 29.01.2011 13:32:22

    Protože rád experimentuju,rozhodl jsem se vyrobit i "dietní" variantu této pochoutky a vyrobil jsem kuřecí sulc. Ingredience jsou stejné,až na to,že místo vepřového kolena se tam dá vařit jedno celé kuře,jinak je vše stejné jak v receptu výše.Je to super pochoutka,která nemá konkurenci! Vyzkoušejte to,je to lahůdka! Přeju všem experimentátorům dobrou chuť!!!

  • Mám stejnou zkušenost jako autor komentáře "pepamix". Vyzkoušel jsem výrobky toho jména od různých výrobců a z obchodních řetězců. A už za to platit nebudu. Stojí zato si udělat čas, prolistovat nabízené recepty nabízené stránkou "vareni.cz" a pustiti se do práce. Výsledek za to stojí. Jsem slaměný vdovec a tak si občas rád hraji na kuchaře, když to čas dovolí. Jo, na domácí výtvor to kupované nemá. Jen si dát pozor na původ nakupovaných "komponentů".

Celkový počet komentářů: 7
Nalezeno receptů: 7
Přidat příspěvek k receptu Sulc - huspenina
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Značně nepříjemné příznaky angíny známe všichni - bolest v krku, zejména při polykání, horečky, celková únava, bolesti svalů a kloubů. Angína je infekční zánětlivé onemocnění krčních mandlí a hrdla, tedy kořene jazyka a přilehlé části hltanu. Vzniká v důsledku oslabení imunity, zanesení tlustého střeva a přetížení lymfatického systému, zvláště pak slinivky.

  • Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Karbunkl carbunculos je velmi nepříjemné hnisavé onemocnění kůže. Vzniká splynutím minimálně dvou furunklů. Karbunkl je nebezpečnější, protože je větší, navíc může pronikat i do hlubších struktur kůže. Je to bolestivé zánětlivé onemocnění, projevuje se zarudnutím, otokem a někdy i teplotou.




přidat nový recept