Sulc - huspenina

2 h 30 min | chuťovka | česká kuchyně | recept zobrazen: 188018x
Recept sulc od maminky,na jeden pekáč.
Komentáře receptu 7
Uvařil jsem to (Recept vařilo 9 lidí)


Postup přípravy receptu

Koleno, nožičky a bobkový list vložíme do vody a společně vaříme tak dlouho, až maso samo odpadává od kosti. Maso z vody vyjmeme, ale vývar nevyléváme.

Měkké maso nasekáme na menší kousky. Cibule očistíme a nasekáme najemno. Maso smícháme s cibulí a podle chuti přidáme sůl a pepř. Směs dáme do pekáčku, zalijeme vodou, ve které jsme vařili maso, ochutíme octem, dobře promícháme a sulc uložíme do chladu ztuhnout.

Po ztuhnutí krájíme sulc na plátky a bez ochucovadel jej můžeme podávat. Sulc je nejlepší s čerstvým měkkým chlebem.

autor receptu:

Sulc - huspenina

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Vaše cena 699 běžně 7500 Kč sleva 91 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,6
dobrý recept
130 hlasujících
  • Recept Sulc - huspenina - Velice chutný sulc - návštěva ho zlikvidovala bez přílohy - 3,15 kg
  • Recept Sulc - huspenina - Čtyřkilový kousek se při nakrojení svezl kolem dokola
  • Recept Sulc - huspenina - Sulc domácí, podle tohoto receptu /vytuhnutý v míse/

Kuchařky obsahující recept Sulc - huspenina

Recept se nachází v 183 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
myš1
recepty 4618 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Sulc - huspenina

Celkový počet komentářů u receptu: 7
  • Sulc domácí... stavros666 03.02.2014 12:32:30

    Zkusil jsem,nechal vytuhnout v míse,protože směsi bylo povícero.
    Výtvor vyfotil a vložil fotografii k receptu i věřte nebo nevěřte,byl vynikající....
    jen se po něm zaprášilo.
    Děkuji za inspirace....///

  • Moje žena koupila u řezníka sulc...No,k večeři ho měl náš pes Robin.A tak jsem si řekl,že ho vyrobím doma a sám.Rodina byla skeptická a radši to moc nekomentovala.A tak jsem zadal do vyhledavače slovo "sulc" a vybral jsem si recept na Vašem webu.Líbil se mi zvláště proto,že kromě cibule neobsahuje zeleninu,která si myslím,že sulc spíše kazí.Ale proti gustu-žádný dišputát,někomu to třeba chutná.A tak jsem se dal do výroby sulcu dle tohoto receptu,nakoupil jsem komponenty a výsledkem byl doopravdy sulc,dle mého gusta!Chutnal i celé mé rodině a tak jsem ho ani nemohl vyfotit-jen se po něm zaprášilo...Je to úplně něco jiného než ten kupovaný a "výrobcům" bych namlátil klackem přes ruce,aby už nic takového nevyráběli!Takže díky za chutný recept,určitě podle Vás ještě něco vyzkouším!

    • Re: Sulc. Saša 14.02.2011 03:33:20

      Bohužel, většina výrobců spáchá nějaký ten "domácí" sulc v ceně 45 kč/kg a v lepším případě jde "jen" o prakticky čistou želatinu bez ničeho. Osobně do sulcu nedávám vůbec žádnou zeleninu (a kamarád, vyučený řezník mi nadává, že tak vlastně dělám tlačenku) a je také výborný. Trik je ve vaření ve dvou hrncích, v jednom se vaří nožičky a kůže z kolena.. Tj ten co nakonec ztuhne. A z druhého, kde vaříte ono koleno a klasickou zeleninu do polévky získáte několik litrů výborného vývaru pro další použití! Mimochodem: A) sulc je výborně mrazitelný, není problém udělat velkou mísu a přebytky nastrkat do mrazáku.. Alespoň ten bez zeleniny, ta jinak obecně rozbředne. B) dá se experimentovat s různými masy, takový jazyk v aspiku (uzený) mňam. C) do vývaru co ztuhne (kůže a nožičky) se dá přidat koření. Na klasický sulc neuškodí pár kuliček pepře.. Experimentoval jsem s novým kořením a bobkovým listem, pokaždé to bylo jiné, pokaždé dobré..

      • Re: Re: Sulc. Saša 14.02.2011 03:48:01

        A ano, pravověrní mě zabijí, ale plátek sulcu je vynikající svačina(oběd) do práce. Podmazaný máslem do housky (i nepodmazaný)

  • Saša 13.02.2011 20:07:04

    Ono jde o to, jak ještě hodláte použít tu polévku. Osobně vařím na dva hrnce, kůže z kolena a nožičky v jednom, maso v druhém. Ten první vývar nechte svařit na míru, kolik jej potřebujete, druhý je prostě vynikající vývar na jakékoliv použití. (není nad petku s jakýmkoliv vývarem v mrazáku, když pečete. Stačí si odseknout pár cm, rozehřát v hrnci a máte lepší pečeni.

  • "Dietní" varianta pepamix 29.01.2011 13:32:22

    Protože rád experimentuju,rozhodl jsem se vyrobit i "dietní" variantu této pochoutky a vyrobil jsem kuřecí sulc. Ingredience jsou stejné,až na to,že místo vepřového kolena se tam dá vařit jedno celé kuře,jinak je vše stejné jak v receptu výše.Je to super pochoutka,která nemá konkurenci! Vyzkoušejte to,je to lahůdka! Přeju všem experimentátorům dobrou chuť!!!

  • Mám stejnou zkušenost jako autor komentáře "pepamix". Vyzkoušel jsem výrobky toho jména od různých výrobců a z obchodních řetězců. A už za to platit nebudu. Stojí zato si udělat čas, prolistovat nabízené recepty nabízené stránkou "vareni.cz" a pustiti se do práce. Výsledek za to stojí. Jsem slaměný vdovec a tak si občas rád hraji na kuchaře, když to čas dovolí. Jo, na domácí výtvor to kupované nemá. Jen si dát pozor na původ nakupovaných "komponentů".

Celkový počet komentářů: 7
Nalezeno receptů: 7
Přidat příspěvek k receptu Sulc - huspenina
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Manuál pro pevná prsa

    Manuál pro pevná prsa

    Prsa jsou odpradávna symbolem ženství a mateřství. Každá z nás touží po souměrnosti, pevnosti a dokonalé velikosti. Názory na to, která jsou ta nej, se různí. Ovšem vyplatí se vědět pár triků, které prsům prospívají.

  • Špatná nálada, nebo deprese? Rozpoznejte příznaky!

    Špatná nálada, nebo deprese? Rozpoznejte příznaky!

    Depresemi v současné době trpí spousta lidí. Je to víceméně choroba současnosti. Je zjištěno, že nějakou formu deprese prožije za svůj život až 15 % lidí, přičemž ženy jsou k této poruše náchylnější. Snížil se také věk, ve kterém se nejčastěji poprvé s depresí potkáváme - je to už kolem třicátého roku.




přidat nový recept