Šuhajdy

1 hod | dezert | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 26973x


Postup přípravy receptu

Ve vodní lázni za stálého míchání rozpustíme ztužený tuk s kakaem.

Poloviční dávku nalijeme do připravených papírových košíčků. Druhou polovinu smícháme s prosátým cukrem, ořechy, mlékem a rumem. Hmotu postupně nalijeme na vrstvu v košíčcích.

Šuhajdy dáme do lednice vychladnout a ztuhnout. Ztuhlé šuhajdy podáváme podle chuti.

autor receptu:

Šuhajdy

Počet přidaných receptů: 10

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Šuhajdy

Recept se nachází v 93 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
myš1
recepty 4618 receptů
KDI
VARENIE_2 4248 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Šuhajdy

Přidat příspěvek k receptu Šuhajdy
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept