Štrúdl z ovesných vloček a jahelné mouky

1 h 30 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 435x
Závin jako excelentní chuťová a zároveň zdravá záležitost. Nenáročný recept na výborný jablečný moučník.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Na těsto smícháme v míse jahelnou hladkou mouku, jemné ovesné vločky, jedlou sodu, bílý jogurt, med a špetku soli. Těsto rozdělíme na čtyři díly. Na plechu na pečící papír tvoříme stěrkou obdélníkový tvar základny závinu (na plech dva menší kusy). Těsto rovnoměrně rozetřeme.

Na těsto navrstvíme na plátky nakrájená jablka (strouhaná jablka pouští moc šťávy), posypeme ořechy, rozinkami, posypeme skořicí a lehce třtinovým cukrem - případně pokapeme medem. Na povrch náplně navrstvíme druhý díl těsta. To je již obtížnější, ale s namočenou stěrkou se to dá docela dobře zvládnout.

Štrúdl z ovesných vloček a jahelné mouky upečeme dozlatova v předehřáté troubě. Ke konci pečení na každý závin použijeme plátek másla k potření, protože lépe zezlátnou.

Štrúdl z ovesných vloček a jahelné mouky podáváme jako výborný moučník ke svačině.

Iva autor receptu:

Štrúdl z ovesných vloček a jahelné mouky

Počet přidaných receptů: 10

Ingredience

Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2,6
slabší recept
5 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Štrúdl z ovesných vloček a jahelné mouky

Recept se nachází v 15 kuchařkách
Zdravé recepty Iva
Iva
Zdravé recepty Iva 9 receptů
zjirousek
Závin, štrůdl 317 receptů
jitulinek
zdravé recepty 108 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Štrúdl z ovesných vloček a jahelné mouky

Přidat příspěvek k receptu Štrúdl z ovesných vloček a jahelné mouky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept