Štrúdl jako koláč naopak

1 hod | moučník | 8 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 5216x
Recept na trochu jiný jablečný štrúdl, který ale chutná skvěle.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Do menšího pekáče nebo do formy si nastrouháme jablka zhruba na 1,5 centimetrovou vrstvu, kterou posypeme skořicí a vanilkovým cukrem. Sem tam poklademe tenké plátky másla a vložíme pekáč do trouby předehřáté na 200 °C.

Počkáme, až nám jablka trochu zhnědnou a cukr zkaramelizuje. Mezitím si vyválíme listové těsto na asi 0,5 cm silný plát ve tvaru pekáče nebo formy. Plát listového těsta pak položíme na jablka do pekáče a vložíme zpátky do trouby.

Pečeme, dokud těsto nezezlátne, poté koláč vyklopíme na talíř a necháme zchladnout.

Štrúdl jako koláč naopak podáváme spíše studený a ozdobený šlehačkou.

Woris autor receptu:

Štrúdl jako koláč naopak

Počet přidaných receptů: 7

Ingredience

na porcí

Energetický příjem

Štrúdl jako koláč naopak - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 925 kJ / 221,0 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 2399 běžně 5910 Kč sleva 59 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,4
skvělý recept
7 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Štrúdl jako koláč naopak

Recept se nachází v 61 kuchařkách
Baboš
Moučniky 1625 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 8270 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Štrúdl jako koláč naopak

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Štrúdl jako koláč naopak
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Zdravotní pojištění cizinců

    Zdravotní pojištění cizinců

    Vzhledem k otevření hranic a vysoké pohyblivosti cizinců na našem území je otázka jejich zdravotního pojištění zcela patřičná a na místě. Více o zdravotním pojištění cizinců v dnešním článku.

  • Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Letošní zima nám dává pěkně zabrat. Kruté mrazy nejsou nic příjemného a tělo potřebujeme zahřát nejen pod vrstvou oblečení, ale také konzumací těch správných potravin. Které to jsou a v jaké podobě si je dopřát?




přidat nový recept