Strouhaný tvarohový koláč s rumovou polevou

30 min | moučník | 12 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 4185x
Recept na vynikající strouhaný tvarohový koláč s rumovou polevou.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Těsto smícháme z hladké mouky, cukru moučka, prášku do pečiva, 1 žloutku, Hery a kakaa. Těsto pořádně prohněteme a pak ho dáme na 30 minut do lednice, aby trochu ztuhlo.

Náplň vytvoříme smícháním tvarohu s cukrem moučka, vanilkovým cukrem, 2 žloutky a solamylem. Dále vyšleháme sníh ze 3 bílků a nakonec jej jemně a opatrně vmícháme do tvarohu.

Polevu si připravíme těsně před vyndáním koláče z trouby. Jinak by nám začala tuhnout. Na polevu nejprve rozehřejeme máslo na plotně nebo v mikrovlnné troubě. Do másla přidáme cukr, kakao, rum a horkou vodu a pořádně promícháme. Nevaříme na ohni, vše mícháme jen v misce.

Plech vymažeme máslem a posypeme hrubou moukou. Půl těsta nastrouháme na plech, poté nalijeme na nastrouhané těsto tvarohovou náplň. Na tvarohovou náplň nastrouháme druhou polovinu těsta. Pečeme v troubě 30 - 40 minut při 150 °C. Zkouškou špejlí poznáme, kdy už je koláč upečený. Těsto se nám nebude na ni nelepit. Koláč vyndáme z trouby a ihned po vyndání polijeme polevou.

Strouhaný tvarohový koláč s rumovou polevou necháme ztuhnout a vychladnout, poté ho můžeme teprve nakrájet a servírovat.

autor receptu:

Strouhaný tvarohový koláč s rumovou polevou

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,9
dobrý recept
11 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Strouhaný tvarohový koláč s rumovou polevou

Recept se nachází v 55 kuchařkách
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4291 receptů
chrobakova.d
BABIČČINA 924 receptů
láska prochází žaludkem
Láska prochází žaludkem 1 2252 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Strouhaný tvarohový koláč s rumovou polevou

Přidat příspěvek k receptu Strouhaný tvarohový koláč s rumovou polevou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept