Strouhaný koláč

1 hod | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 127045x
Jednoduchý a rychlý moučník s tvarohovou náplní.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Máslo necháme změknout. Vmícháme do ní žloutek, mléko a kakao. Prášek do pečiva s kakaem vmícháme do mouky, kterou v pracujeme do máslové směsi. Vypracujeme hladké tuhé těsto, která dáme do mrazáku ještě více ztuhnout.

Zatím si připravíme náplň. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem a tvarohem. Vmícháme pudink a vanilkový cukr. Z bílků připravíme sníh, který opatrně vmícháme do náplně. Náplň můžeme zpestřit rumem, kávou nebo ovocným sirupem.

Plech vymažeme a vysypeme. Klidně jej můžeme vyložit pečícím papírem. Asi 2/3 tuhého těsta nastrouháme připravený plech, na něj dáme tvarohovou náplň a nastrouháme zbytek těsta. Pečeme v předehřáté troubě mezi 160 - 170 °C asi 40 - 45 minut.

Strouhaný koláč necháme trochu vychladnout a můžeme servírovat. Nejlepší je zdobit jej šlehačkou a strouhanou čokoládou.

autor receptu:

Strouhaný koláč

Počet přidaných receptů: 4

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Strouhaný koláč

Přidat příspěvek k receptu Strouhaný koláč
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept