Šťouchané brambory se sýrem a smetanou

30 min | příloha | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2754x
Chutná bramborová příloha. Recept určitě stojí za zkoušku!
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Oloupané a nakrájené brambory dáme vařit doměkka do osolené vody.

Uvařené brambory rozmačkáme v míse, přidáme zbytek všech surovin. Promícháme do hladké směsi a bramborovou směs přendáme do máslem vymazané zapékací formy.

Šťouchané brambory se sýrem a smetanou pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 30 minut, až budou pěkně dozlatova.

Šťouchané brambory se sýrem a smetanou podáváme jako přílohu k masu či rybě.

autor receptu:

Šťouchané brambory se sýrem a smetanou

Počet přidaných receptů: 1110

Ingredience

na porce
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Šťouchané brambory se sýrem a smetanou

Recept se nachází v 123 kuchařkách
KDI
VARENIE 8305 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7608 receptů
VREGULI
JÍDLA Z BRAMBOR 123 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Šťouchané brambory se sýrem a smetanou

Přidat příspěvek k receptu Šťouchané brambory se sýrem a smetanou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Je možné si i v těchto parných letních dnech přivodit angínu? Bohužel je, a to velice jednoduše. Snadno to přeženeme se zmrzlinou nebo ledovými nápoji, příliš se vystavujeme chladící klimatizaci, zůstaneme příliš dlouho v mokrých plavkách a nakonec, zrádné výkyvy počasí. To všechno jsou důvody, proč se jednoho letního rána vzbudíme s nepříjemně známou bolestí v krku.

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.




přidat nový recept