Šťavnaté rizoto

25 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 212427x
Už dost suchým českým rizotům, dejte si šťavnaté rizoto!
Komentáře receptu 39
Uvařil jsem to (Recept vařilo 43 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibulku oloupeme a najemno nasekáme. Ostatní zeleninu omyjeme a rozkrájíme. Na malé kousky nakrájíme kuřecí maso. Sáček rýže uvaříme podle návodu na obalu a dáme stranou.

Na oleji zprudka opečeme cibulku, přidáme kuřecí maso. Opečeme a přidáme na kostičky nakrájenou papriku. Zalijeme masoxem a krátce podusíme. Poté přidáme rajčata, naťovou cibulku a zeleninu podle vlastní chuti (hrášek, mrkev, kukuřice, žampiony). Chvilku dusíme a přidáme uvařenou rýži. Zalijeme směsí smetany, pepře, špetky soli a bylinek (řeřicha, petrželka, bazalka). Smetanovou směs je možno nahradit 2 tavenými sýry rozpuštěnými v mléce v mikrovlnné troubě. Dusíme. Na závěr můžeme přidat nastrouhaný sýr.

Šťavnaté rizoto podáváme jak jsme zvyklí, přidáme čerstvou zeleninu jako přílohu.

autor receptu:

Šťavnaté rizoto

Počet přidaných receptů: 39

Ingredience

Vaše cena 999 běžně 18500 Kč sleva 95 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,1
skvělý recept
185 hlasujících
  • Recept Šťavnaté rizoto - Zeleninové rizoto.

Kuchařky obsahující recept Šťavnaté rizoto

Recept se nachází v 741 kuchařkách
myš1
recepty 4618 receptů
Marcyx
Rychlá jídla 123 receptů
KDI
VARENIE_2 4250 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Šťavnaté rizoto

Celkový počet komentářů u receptu: 39
  • můj tatka říká... veronika 05.07.2014 10:50:25

    můj tatka říká že je rizoto prý kaše má PRAVDU ? nebo NE ?

  • Komentář k receptu Šťavnaté rizoto Sari 13.06.2014 21:23:39

    Nejlepsi rizoto!:) nam chutnalo moc!

  • Výborné! kroja73 08.01.2014 20:45:22

    Orestováno na olivovém oleji, místo masoxu kuřecí vývar a rýže standardní (ne sačková) uvařená v troubě. Ze smetany jsem měla také obavy, ale zbytečně. Posypané kvalitním sýrem a dochucené bylinkami - výborné!

  • Humus Dreb 15.12.2013 20:52:09

    No fuj to je hnus. Tohle musel vymyslet někdo komu je jedno co jí... Rýže ze sáčku, zalívání masoxem, smažení na rostliném oleji. Hnus tohle si teda nedám!

  • Komentář k receptu Šťavnaté rizoto libulubo 08.11.2013 13:32:37

    juhu toje ale bašta mnam mnam :-)

  • mně přijde zbytečné dávat do všeho masox - nedělám už tu docela hodně dlouho a jídla máme super! Rovněž souhlas s těmi, kdo zde už uvedli, že vaří rýží přímo s tou zeleninou atd - krásně natáhne chutě

  • Komentář k receptu Šťavnaté rizoto lumik 13.10.2013 17:16:20

    hlavně do rizota nevařit rýži zvlášť,nebo tomu neříkejte rizoto

  • Komentář k receptu Šťavnaté rizoto Pavla 13.10.2013 13:07:10

    Ále houby do trouby, rizoto má bejt pořádná geglanice jinak se to nedá jíst. Moje maminka i babička nikdy rizoto nezapékala, já to dělám podle nich. Typickou klasiku a je výborný. Jen stačí nevařit rýži v pytlíku aby nebyla tak suchá. Já si vždycky nejdříve rýži oprančím s cibulkou a potom ji frknu do vody ve které si vařím maso a zeleninu. Rýže během vaření nasákne jejich chutí....a je to mnohem jednodušší. Prostě si počkáte až se voda vyvaří a máte hotovo a není ani nutná smetana na "šťavnatost", ale určitě ji zkusím, je to dobrý nápad;)

  • Komentář k receptu Šťavnaté rizoto Týnka 12.08.2013 20:49:45

    Teda.. té smetany jsem se trošku bála, dala jsem dva sáčky rýže a vychází to na čtyři porce (malé). Moc mě to překvapilo, obrovská mňamka...přítel si šel ihned přidat :-)))

    • Re: Komentář k receptu Šťavnaté rizoto alik46 19.08.2013 09:53:28

      Já teda nevím, ale mně ta rizota italského typu připadají jako bleptajs. Není nad risoto zapečené v troubě, kdy je každé zrníčko oddělené a nelepí se k sobě.

Celkový počet komentářů: 39
Nalezeno receptů: 39
|< << 1234 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Šťavnaté rizoto
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak pečovat o kontaktní čočky

    Jak pečovat o kontaktní čočky

    Péče o kontaktní čočky může připadat uživatelům brýlí příliš složitá a zdlouhavá. Možná i proto zůstávají raději věrní klasickým brýlím. Je pravdou, že stejně jako brýle, i kontaktní čočky potřebují být chráněny před poškozením a zároveň udržovány ve sterilní čistotě vhodnou dezinfekcí. Díky správným dezinfekčním a konzervačním prostředkům však může být péče o kontaktní čočky snadná, časově nenáročná, přesto velmi efektivní.

  • Horké letní počasí = zvýšená zdravotní rizika

    Horké letní počasí = zvýšená zdravotní rizika

    Koupání ve volné přírodě, stejně jako v bazénech a aqua parcích, je jistě zdraví prospěšné, ale nikoliv bez rizika. V přírodních nádržích ohrožují naše zdraví sinice a jejich toxiny, v bazénech se pak mohou šířit plísňová onemocnění a bradavice. Prakticky ve všech vodách lze zjistit výskyt patogenních mikroorganismů. Velice podstatným faktorem pro kvalitu vody je také vlastní disciplinovanost, v případě průjmu či nejrůznějších kožních onemocnění si koupání v přírodních nádržích nebo v koupalištích prostě musíme odpustit.




přidat nový recept