Šťáva z květů bílého bezu za studena

nápoj | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 18102x
Recept na šťávu plnou vitamínů. Příprava za studena, nevaří se!
Komentáře receptu 5
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Uvaříme 4 l vody a necháme ji vychladnout.

Květy bílého bezu lehce omyjeme, dáme do větší nádoby a posypeme 20 dkg kyseliny citronové. Zalijeme vystydlou převařenou vodou a necháme louhovat alespoň 24 hodin.

Poté šťávu z květů bílého bezu slijeme přes plátýnko nebo husté síto a zvážíme. Do přecezené šťávy nasypeme cukr - na 1kg šťávy dáme 1 kg cukru. Necháme stát a občas šťávou zamícháme. Když je všechen cukr rozpuštěn, můžeme slít do lahví. Před uzavřením zakápneme alkoholem nebo "pocukrujeme" přípravkem na konzervování.

Tuto šťávu z květů bílého bezu "za studena" děláme přes 30 let a nikdy se nezkazila. Důležité je dodržet množství kyseliny citronové.

Batanavi autor receptu:

Šťáva z květů bílého bezu za studena

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,5
dobrý recept
8 hlasujících
  • Recept Šťáva z květů bílého bezu za studena - Do každé lahvinky panáček slivovice pro sichr.

Kuchařky obsahující recept Šťáva z květů bílého bezu za studena

Recept se nachází v 51 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
Tetino pitíčko
veraricna
Tetino pitíčko 1083 receptů
zjirousek
Nápoje 447 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Šťáva z květů bílého bezu za studena

Celkový počet komentářů u receptu: 5
  • Komentář k receptu Šťáva z květů bílého bezu za studena Blanche 11.06.2016 10:28:54

    tééda lejt do sebe 200 gramů kyseliny citronové....no to nemůžete myslet vážně:-( ale je fakt, že ten sirup musí vydržet po tři pokolení:-)

  • Drahuška
    konzervant k sirupu Drahuška 26.06.2013 16:25:05

    Já neužívám žádný, jak "JISKA". Uložený ho mám ve sklepě. Ale může se dát trochu "Pomůcka ke konzervování" - prodává každý obchod.

  • sirup květka 25.06.2013 08:07:00

    Jaký konzervant používáte???

    • Re: sirup JISKA 26.06.2013 00:28:35

      Ja treba jako konzervant pouzivam jen cukr a trochu kyseliny citronove...zaklad je, ze musi byt sirup v lednicce nebo opravdu v chladnu, v teple to samozrejme zkysne

  • Drahuška
    Šťáva z černého bezu Drahuška 25.06.2013 11:44:37

    Je to dobrá šťáva, děláme ji také asi 20 let a letos už je skoro vypito. Zbývá jen půl litru. A to jsme měli 8 l.Nekupuji žádné minerálky. Dobré a zdravé.

Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Šťáva z květů bílého bezu za studena
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Je možné si i v těchto parných letních dnech přivodit angínu? Bohužel je, a to velice jednoduše. Snadno to přeženeme se zmrzlinou nebo ledovými nápoji, příliš se vystavujeme chladící klimatizaci, zůstaneme příliš dlouho v mokrých plavkách a nakonec, zrádné výkyvy počasí. To všechno jsou důvody, proč se jednoho letního rána vzbudíme s nepříjemně známou bolestí v krku.

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.




přidat nový recept