Staročeské lívance

1 h 15 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 382489x
Recept na lívance, které jsou skvělé marmeládou i s povidly.
Komentáře receptu 55
Uvařil jsem to (Recept vařilo 66 lidí)


Postup přípravy receptu

Z půl šálku vlažného mléka oslazeného cukrem, lžičky mouky a droždí umícháme kvásek a necháme ho vzejít.

Mezitím zbylé vlažné mléko smícháme s vejci, zahustíme moukou, přidáme špetku soli a lžíci rozpuštěného másla, vmícháme vzešlý kvásek a umícháme řídké těsto. Těsto na lívance necháme v teple vykynout půl až tři čtvrtě hodiny.

Potom rozehřejeme lívanečník, do každého dílku vlijeme lžičku oleje a sběračkou nalijeme těsto. Lívance pečeme po obou stranách dočervena. Ještě horké je potíráme džemem a sypeme strouhaným tvrdým tvarohem.

autor receptu:

Staročeské lívance

Počet přidaných receptů: 70

Ingredience

Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
289 hlasujících
  • Recept Staročeské lívance - Staročeské lívance

Kuchařky obsahující recept Staročeské lívance

Recept se nachází v 759 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5972 receptů
zdegross
staré recepty 3810 receptů
myš1
recepty 4618 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Staročeské lívance

Celkový počet komentářů u receptu: 55
  • Jiné už neděláme cmolikova (tecka) r 18.11.2015 21:31:13

    Velmi lahodné lívance. Kynutí urychlujeme drncem ponořeným v teplé vodě.
    Díky za recept.

  • Staročeské lívance Sheilinka 05.10.2015 11:10:31

    Myslela jsem, že na těchto stránkách najdu recepty a v komentářích jejich hodnocení, ale místo toho se tu lidé dohadují. Nikdo nemá právo odsuzovat druhé, ať si každý jí, co chce. Prosím, mějte na paměti, že jde o "komentáře RECEPTU". Děkuji.

  • Komentář k receptu Staročeské lívance Natalie 30.08.2015 08:20:17

    Dementi reste livance s ne co kdo žere.
    Jinak dekuji za recept, jsou vynikajici :)

  • Výborné. Použili jsme celozrnnou špaldovou moukou, kterou jsme si doma namleli. Namazali jsme je rakytníkovým a angreštovým džemem a navrch jsme dali našlehaný bio filounský tvaroh s vanilkovým cukrem. Pochutnali jsme si moc.

    • Re: Tomáš 20.03.2011 21:58:04

      Ten vanilkový cukr byl z obchodu? To nebyl vlastoručně extrahovaný bio cukr ochucený domácím výtažkem z bio vanilkových lusků? Tak to je otřesné..

      • Re: Re: Kateřina 18.01.2014 21:10:00

        Je pravda, že jsme to, co jíme, takže každý ať se stravuje a žije podle toho, jak dlouho a kvalitně chce svůj život prožít. Pokud někomu nevadí, že druhou půlku života prožije v bolestech díky tomu, čím se živil a živí, pak je zbytečné dělat přednášky o zdraví. Je mi ale líto dětí takových rodičů. Každý na to musí přijít sám. Jinak je to jako hrách na stěnu házeti.

        • Re: Re: Re: Karin 10.03.2014 21:27:19

          O jakých bolestech mluvíte? Mám maminku 95 let, vyrůstala na statku, kde se zabíjelo 8x do roka, z tuků neznala nic jiného než sádlo a máslo a dodnes je preferuje. Těší se výbornému zdraví a nejí žádné prášky, protože ji nic nebolí. Jediné, co ji trápí je, že už nemůže zrýt zahrádku, ale jiné práce v domě i v zahradě zastane báječně.
          Co se dětí týká, je zločin jim nedávat maso, jejich organizmus se vyvíjí a nutně k tomu potřebuje pestrou stravu, kde je maso velice důležitou složkou. Sociálka by měla odebírat děti, které rodiče nutí jíst pouze vegetariánskou stravu.
          Apropos, je vědecky dokázáno, že vegetariáni se dožívají kratšího věku než "všežravci", takže se druhé, té bolestivé části života nás, normálních lidí, třeba ani nedožilí.

          • Re: Re: Re: Re: vegoš 04.03.2015 14:38:05

            že by to bylo tím že je hold babička jiná generace a nevyrůstala z té chemie se kterou nás dnes živí,zkus se takhle jako tvá baba stravovat dnes a nedožiješ se 40 trubko

            • Re: Re: Re: Re: Re: qvladka 26.04.2015 16:56:53

              vy děláte jakoby mléčné výrobky a zelenina nebyly tou chemií zasažené,před tím se dnes neuteče, trubko

          • blankat
            Re: Re: Re: Re: blankat 28.04.2014 11:15:10

            souhlasím s karin, děti mají jíst vše, tady v Řecku se jí hodně masa a jsou zdraví

Celkový počet komentářů: 55
Nalezeno receptů: 55
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Staročeské lívance
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Trápí vás bolest hlavy? Příčinou mohou být brýle!

    Trápí vás bolest hlavy? Příčinou mohou být brýle!

    Mhouříte oči a často takzvaně doostřujete? Slzí, pálí nebo řezají vás oči? Bolí vás krční páteř? Bolí vás často hlava? Ráno vidíte dobře, ale k večeru se váš zrak zhoršuje? Napadlo vás, že byste mohli potřebovat brýle, případně změnit dosavadní dioptrie?

  • Ochrana vlasů před tepelným poškozením

    Ochrana vlasů před tepelným poškozením

    Základem zdravých a krásných vlasů je dobrá a kvalitní péče. Bohužel my ženy chceme být krásné a myslíme si, že bez nabarvených, nakulmovaných nebo naopak vyžehlených vlasů to nepůjde. Děláme tak, jak velí módní trendy. Přirozeně uschnout vlasy také nenecháme, od toho máme přece fén. Často si však neuvědomujeme, jak tímto postupem svým vlasům škodíme.




přidat nový recept