Staročeské lívance

1 h 15 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 463651x
Recept na lívance, které jsou skvělé marmeládou i s povidly.
Komentáře receptu 59
Uvařil jsem to (Recept vařilo 70 lidí)


Postup přípravy receptu

Z půl šálku vlažného mléka oslazeného cukrem, lžičky mouky a droždí umícháme kvásek a necháme ho vzejít.

Mezitím zbylé vlažné mléko smícháme s vejci, zahustíme moukou, přidáme špetku soli a lžíci rozpuštěného másla, vmícháme vzešlý kvásek a umícháme řídké těsto. Těsto na lívance necháme v teple vykynout půl až tři čtvrtě hodiny.

Potom rozehřejeme lívanečník, do každého dílku vlijeme lžičku oleje a sběračkou nalijeme těsto. Lívance pečeme po obou stranách dočervena. Ještě horké je potíráme džemem a sypeme strouhaným tvrdým tvarohem.

autor receptu:

Staročeské lívance

Počet přidaných receptů: 70

Ingredience

Vaše cena 3199 běžně 6720 Kč sleva 52 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
327 hlasujících
  • Recept Staročeské lívance - Staročeské lívance

Kuchařky obsahující recept Staročeské lívance

Recept se nachází v 799 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 6009 receptů
zdegross
staré recepty 3810 receptů
myš1
recepty 4616 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Staročeské lívance

Celkový počet komentářů u receptu: 59
  • Výborné. Použili jsme celozrnnou špaldovou moukou, kterou jsme si doma namleli. Namazali jsme je rakytníkovým a angreštovým džemem a navrch jsme dali našlehaný bio filounský tvaroh s vanilkovým cukrem. Pochutnali jsme si moc.

    • Re: Tomáš 20.03.2011 21:58:04

      Ten vanilkový cukr byl z obchodu? To nebyl vlastoručně extrahovaný bio cukr ochucený domácím výtažkem z bio vanilkových lusků? Tak to je otřesné..

      • Re: Re: Kateřina 18.01.2014 21:10:00

        Je pravda, že jsme to, co jíme, takže každý ať se stravuje a žije podle toho, jak dlouho a kvalitně chce svůj život prožít. Pokud někomu nevadí, že druhou půlku života prožije v bolestech díky tomu, čím se živil a živí, pak je zbytečné dělat přednášky o zdraví. Je mi ale líto dětí takových rodičů. Každý na to musí přijít sám. Jinak je to jako hrách na stěnu házeti.

        • Re: Re: Re: Karin 10.03.2014 21:27:19

          O jakých bolestech mluvíte? Mám maminku 95 let, vyrůstala na statku, kde se zabíjelo 8x do roka, z tuků neznala nic jiného než sádlo a máslo a dodnes je preferuje. Těší se výbornému zdraví a nejí žádné prášky, protože ji nic nebolí. Jediné, co ji trápí je, že už nemůže zrýt zahrádku, ale jiné práce v domě i v zahradě zastane báječně.
          Co se dětí týká, je zločin jim nedávat maso, jejich organizmus se vyvíjí a nutně k tomu potřebuje pestrou stravu, kde je maso velice důležitou složkou. Sociálka by měla odebírat děti, které rodiče nutí jíst pouze vegetariánskou stravu.
          Apropos, je vědecky dokázáno, že vegetariáni se dožívají kratšího věku než "všežravci", takže se druhé, té bolestivé části života nás, normálních lidí, třeba ani nedožilí.

          • Re: Re: Re: Re: vegoš 04.03.2015 14:38:05

            že by to bylo tím že je hold babička jiná generace a nevyrůstala z té chemie se kterou nás dnes živí,zkus se takhle jako tvá baba stravovat dnes a nedožiješ se 40 trubko

            • Re: Re: Re: Re: Re: Marie 19.07.2016 21:01:22

              velmi se pletete, každý člověk není určen jen jednostranné stravě.Vy nejste trubka, ale TROUBA, JEZTE SI CO CHCETE, ALE NEURÁŽEJTE DRUHÉ

              • Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veronika 29.07.2016 19:35:32

                Tady se ta debata nějak zvrhá koukám:D místo toho aby se hodnotil recept, tak tady na sebe lidé házejí špínu a hrají si na chytráky někteří, hahaha:D

            • Re: Re: Re: Re: Re: qvladka 26.04.2015 16:56:53

              vy děláte jakoby mléčné výrobky a zelenina nebyly tou chemií zasažené,před tím se dnes neuteče, trubko

          • blankat
            Re: Re: Re: Re: blankat 28.04.2014 11:15:10

            souhlasím s karin, děti mají jíst vše, tady v Řecku se jí hodně masa a jsou zdraví

          • Re: Re: Re: Re: Jiří 01.04.2014 10:40:51

            To je to samé jako bych tvrdil, že znám člověka, který kouří celý život a nedostal žádnou rakovinu, tak že kouření nezpůsobuje rakovinu. Že existují výjimky je jasné a nelze jimi argumentovat. Tím teď neřeším nějaký konkrétní stravování, ale pouze chybnost argumentu.
            Co se týče vegetariánství, tak s ním lidi problémy nemají pokud ví co jíst, čím maso nahradit. Co se týče veganství, tam je problém akorát s B12, ale ten vegani doplňují jinak. Děti bych určitě nenutil k vegetariánství (o tom ať si rozhodnou v budoucnu), ale jestli to je/není škodlivý sám nevím. Je hezký psát, že je "vědecky dokázáno" a nenapsat ty konkrétní vědecký důkazy - takhle nevím, čeho se chytit.

Celkový počet komentářů: 59
Nalezeno receptů: 59
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Staročeské lívance
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jste závislí na internetu?

    Jste závislí na internetu?

    Nutkavá potřeba používat moderní technologie může ovlivnit celý náš život - působí problémy ve škole, v práci, ve vztahu i ve financích. Málokdo z nás si dovede přiznat, že má opravdu problém a vytvořil si třeba na oblíbený Facebook, Instagram, Twitter aj. skutečný návyk. Jak z toho ven?

  • Žlučníkové kameny a první pomoc při žlučníkové kolice

    Žlučníkové kameny a první pomoc při žlučníkové kolice

    Žlučníkové kameny jsou častým zdrojem potíží především u žen, u nás jimi navíc v různé formě trpí každý čtvrtý člověk. Je známo, že tyto kameny mohou způsobit bolestivý stav zvaný žlučníková kolika a jejich zanedbání může vést až k závažnému zánětu žlučníku.




přidat nový recept