Staročeské lívance

1 h 15 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 265334x
Recept na lívance, které jsou skvělé marmeládou i s povidly.
Komentáře receptu 47
Uvařil jsem to (Recept vařilo 56 lidí)


Postup přípravy receptu

Z půl šálku vlažného mléka oslazeného cukrem, lžičky mouky a droždí umícháme kvásek a necháme ho vzejít.

Mezitím zbylé vlažné mléko smícháme s vejci, zahustíme moukou, přidáme špetku soli a lžíci rozpuštěného másla, vmícháme vzešlý kvásek a umícháme řídké těsto. Těsto na lívance necháme v teple vykynout půl až tři čtvrtě hodiny.

Potom rozehřejeme lívanečník, do každého dílku vlijeme lžičku oleje a sběračkou nalijeme těsto. Lívance pečeme po obou stranách dočervena. Ještě horké je potíráme džemem a sypeme strouhaným tvrdým tvarohem.

autor receptu:

Staročeské lívance

Počet přidaných receptů: 70

Ingredience

4,6
skvělý recept
239 hlasujících
  • Recept Staročeské lívance - Staročeské lívance

Kuchařky obsahující recept Staročeské lívance

Recept se nachází v 608 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
zdegross
staré recepty 3816 receptů
myš1
recepty 4618 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Staročeské lívance

Celkový počet komentářů u receptu: 47
  • Komentář k receptu Staročeské lívance Broučková 23.10.2014 17:16:44

    Tak jsem se chtěla dočíst, jestli jsou tyhle lívance dobré... a dozvěděla jsem se jen to, že asi brzy umřu kvůli tomu co jím a kvůli hodně špatné kvalitě všech potravin.
    No nic, zkusím je udělat, uvidíme.

  • kam až může zajít reakce na výborný recept-jste si popletli stránky, ne?zde jste na RECEPTy-VAŘENÍ. JO KDYBYSTE PŘIDALI "OSVĚTA", NENÍ CO ŘEŠIT..

  • Komentář k receptu Staročeské lívance Milan 02.05.2014 16:52:42

    Clovek si chce najit recept s jeste se pobavi u toho jak se tu lidi hadaj ! Ty cesi nemaj opravdu nic na praci ! Jeste ze uz tam nemusim zit ! A poslouchat sami debilni kecy ! Starejte se kazdej o sebe to je hnus co tady vymejslite za romany

  • Výborné. Použili jsme celozrnnou špaldovou moukou, kterou jsme si doma namleli. Namazali jsme je rakytníkovým a angreštovým džemem a navrch jsme dali našlehaný bio filounský tvaroh s vanilkovým cukrem. Pochutnali jsme si moc.

    • Re: Tomáš 20.03.2011 21:58:04

      Ten vanilkový cukr byl z obchodu? To nebyl vlastoručně extrahovaný bio cukr ochucený domácím výtažkem z bio vanilkových lusků? Tak to je otřesné..

      • Re: Re: Kateřina 18.01.2014 21:10:00

        Je pravda, že jsme to, co jíme, takže každý ať se stravuje a žije podle toho, jak dlouho a kvalitně chce svůj život prožít. Pokud někomu nevadí, že druhou půlku života prožije v bolestech díky tomu, čím se živil a živí, pak je zbytečné dělat přednášky o zdraví. Je mi ale líto dětí takových rodičů. Každý na to musí přijít sám. Jinak je to jako hrách na stěnu házeti.

        • Re: Re: Re: Karin 10.03.2014 21:27:19

          O jakých bolestech mluvíte? Mám maminku 95 let, vyrůstala na statku, kde se zabíjelo 8x do roka, z tuků neznala nic jiného než sádlo a máslo a dodnes je preferuje. Těší se výbornému zdraví a nejí žádné prášky, protože ji nic nebolí. Jediné, co ji trápí je, že už nemůže zrýt zahrádku, ale jiné práce v domě i v zahradě zastane báječně.
          Co se dětí týká, je zločin jim nedávat maso, jejich organizmus se vyvíjí a nutně k tomu potřebuje pestrou stravu, kde je maso velice důležitou složkou. Sociálka by měla odebírat děti, které rodiče nutí jíst pouze vegetariánskou stravu.
          Apropos, je vědecky dokázáno, že vegetariáni se dožívají kratšího věku než "všežravci", takže se druhé, té bolestivé části života nás, normálních lidí, třeba ani nedožilí.

          • blankat
            Re: Re: Re: Re: blankat 28.04.2014 11:15:10

            souhlasím s karin, děti mají jíst vše, tady v Řecku se jí hodně masa a jsou zdraví

          • Re: Re: Re: Re: Jiří 01.04.2014 10:40:51

            To je to samé jako bych tvrdil, že znám člověka, který kouří celý život a nedostal žádnou rakovinu, tak že kouření nezpůsobuje rakovinu. Že existují výjimky je jasné a nelze jimi argumentovat. Tím teď neřeším nějaký konkrétní stravování, ale pouze chybnost argumentu.
            Co se týče vegetariánství, tak s ním lidi problémy nemají pokud ví co jíst, čím maso nahradit. Co se týče veganství, tam je problém akorát s B12, ale ten vegani doplňují jinak. Děti bych určitě nenutil k vegetariánství (o tom ať si rozhodnou v budoucnu), ale jestli to je/není škodlivý sám nevím. Je hezký psát, že je "vědecky dokázáno" a nenapsat ty konkrétní vědecký důkazy - takhle nevím, čeho se chytit.

      • Re: Re: anča 26.03.2011 11:08:44

        hihi

Celkový počet komentářů: 47
Nalezeno receptů: 47
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Staročeské lívance
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Sledování 3D filmů - dětem hrozí fatální následky!

    Sledování 3D filmů - dětem hrozí fatální následky!

    3D promítání filmů už není nic výjimečného, a to nejen v kině, ale i v domácích podmínkách. Často si ani neuvědomujeme, že sledování pohádek ve 3D může ovlivňovat zrak našich dětí, zejména jsou-li mladší 6 let. Jaké mohou být následky?

  • Význam a symbolika rozsvěcení adventního věnce

    Význam a symbolika rozsvěcení adventního věnce

    Máme za sebou druhou adventní neděli a radostně očekávaný Štědrý den je zase o krůček blíž. Na adventním věnci, který zdobí naše stoly pokryté svátečním ubrusem, jsme zapálili už druhou svíčku. Víte, odkud k nám přišel tento zvyk a jaký má význam? Proč takto postupně zapalujeme právě čtyři svíčky a co symbolizuje jejich světlo?




přidat nový recept