Staročeské lívance

1 h 15 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 214301x
Recept na lívance, které jsou skvělé marmeládou i s povidly.
Komentáře receptu 42
Uvařil jsem to (Recept vařilo 50 lidí)


Postup přípravy receptu

Z půl šálku vlažného mléka oslazeného cukrem, lžičky mouky a droždí umícháme kvásek a necháme ho vzejít.

Mezitím zbylé vlažné mléko smícháme s vejci, zahustíme moukou, přidáme špetku soli a lžíci rozpuštěného másla, vmícháme vzešlý kvásek a umícháme řídké těsto. Těsto na lívance necháme v teple vykynout půl až tři čtvrtě hodiny.

Potom rozehřejeme lívanečník, do každého dílku vlijeme lžičku oleje a sběračkou nalijeme těsto. Lívance pečeme po obou stranách dočervena. Ještě horké je potíráme marmeládou a sypeme strouhaným tvrdým tvarohem.

autor receptu:

Staročeské lívance

Počet přidaných receptů: 70

Ingredience

Vaše cena 690 běžně 8700 Kč sleva 92 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
216 hlasujících
  • Recept Staročeské lívance - Staročeské lívance

Kuchařky obsahující recept Staročeské lívance

Recept se nachází v 505 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5962 receptů
zdegross
staré recepty 3821 receptů
myš1
recepty 4619 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Staročeské lívance

Celkový počet komentářů u receptu: 42
  • Výborné. Použili jsme celozrnnou špaldovou moukou, kterou jsme si doma namleli. Namazali jsme je rakytníkovým a angreštovým džemem a navrch jsme dali našlehaný bio filounský tvaroh s vanilkovým cukrem. Pochutnali jsme si moc.

    • Re: Tomáš 20.03.2011 21:58:04

      Ten vanilkový cukr byl z obchodu? To nebyl vlastoručně extrahovaný bio cukr ochucený domácím výtažkem z bio vanilkových lusků? Tak to je otřesné..

      • Re: Re: Kateřina 18.01.2014 21:10:00

        Je pravda, že jsme to, co jíme, takže každý ať se stravuje a žije podle toho, jak dlouho a kvalitně chce svůj život prožít. Pokud někomu nevadí, že druhou půlku života prožije v bolestech díky tomu, čím se živil a živí, pak je zbytečné dělat přednášky o zdraví. Je mi ale líto dětí takových rodičů. Každý na to musí přijít sám. Jinak je to jako hrách na stěnu házeti.

        • Re: Re: Re: Karin 10.03.2014 21:27:19

          O jakých bolestech mluvíte? Mám maminku 95 let, vyrůstala na statku, kde se zabíjelo 8x do roka, z tuků neznala nic jiného než sádlo a máslo a dodnes je preferuje. Těší se výbornému zdraví a nejí žádné prášky, protože ji nic nebolí. Jediné, co ji trápí je, že už nemůže zrýt zahrádku, ale jiné práce v domě i v zahradě zastane báječně.
          Co se dětí týká, je zločin jim nedávat maso, jejich organizmus se vyvíjí a nutně k tomu potřebuje pestrou stravu, kde je maso velice důležitou složkou. Sociálka by měla odebírat děti, které rodiče nutí jíst pouze vegetariánskou stravu.
          Apropos, je vědecky dokázáno, že vegetariáni se dožívají kratšího věku než "všežravci", takže se druhé, té bolestivé části života nás, normálních lidí, třeba ani nedožilí.

          • Re: Re: Re: Re: Jiří 01.04.2014 10:40:51

            To je to samé jako bych tvrdil, že znám člověka, který kouří celý život a nedostal žádnou rakovinu, tak že kouření nezpůsobuje rakovinu. Že existují výjimky je jasné a nelze jimi argumentovat. Tím teď neřeším nějaký konkrétní stravování, ale pouze chybnost argumentu.
            Co se týče vegetariánství, tak s ním lidi problémy nemají pokud ví co jíst, čím maso nahradit. Co se týče veganství, tam je problém akorát s B12, ale ten vegani doplňují jinak. Děti bych určitě nenutil k vegetariánství (o tom ať si rozhodnou v budoucnu), ale jestli to je/není škodlivý sám nevím. Je hezký psát, že je "vědecky dokázáno" a nenapsat ty konkrétní vědecký důkazy - takhle nevím, čeho se chytit.

      • Re: Re: anča 26.03.2011 11:08:44

        hihi

        • Re: Re: Re: Martin 10.04.2013 10:55:54

          Až budete vědět z čeho všeho se vyrábí různé výrobky tak by jste asi říkaly něco jiného! Ano v současné době je bio móda a dělají se bio výrobky snad i u věcí jako je minerálka a hlavně se na nich obchodníci snaží vytřískat co to jde! To pořád ale nemění věci jako je chuť a zdraví a logické podporování kvalitních věcí! Ten kdo neochutnal vanilku, nepochopí rozdíl mezi ní a ethylvanilinem, bohužel přesně kvůli těmto lidem se tady kvalita potravin nikdy nezlepší!

          • Re: Re: Re: Re: fandazhor 10.03.2014 21:34:17

            Když jste tak fundovaný, co mám dělat pro záchranu lidstva, když vanilku i ethilvanilin nesnáším? Nechci, aby kvůli mě se tu zašprcla kvalita potravin, či, nedej Bůh, se zhoršila.

      • Re: Re: misha 12.01.2012 11:40:14

        trefné! :-))

    • :))))))))))))))))) A pak jste vyprodukovali bio .........odpad

Celkový počet komentářů: 42
Nalezeno receptů: 42
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Staročeské lívance
* Povinné pole

Soutěž o bestseller - Kuchařka pro dceru

Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".

  • Thajská masáž

    Thajská masáž

    Thajská masáž je popisována jako metodika práce s tělem na základě prvků akupresury a jógy. Je v ní obsaženo časté, dlouhé a procítěné protahování, díky tomu bývá lidově nazývána jógová masáž a také jóga pro líné.




přidat nový recept