Staročeské lívance

1 h 15 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 444388x
Recept na lívance, které jsou skvělé marmeládou i s povidly.
Komentáře receptu 58
Uvařil jsem to (Recept vařilo 69 lidí)


Postup přípravy receptu

Z půl šálku vlažného mléka oslazeného cukrem, lžičky mouky a droždí umícháme kvásek a necháme ho vzejít.

Mezitím zbylé vlažné mléko smícháme s vejci, zahustíme moukou, přidáme špetku soli a lžíci rozpuštěného másla, vmícháme vzešlý kvásek a umícháme řídké těsto. Těsto na lívance necháme v teple vykynout půl až tři čtvrtě hodiny.

Potom rozehřejeme lívanečník, do každého dílku vlijeme lžičku oleje a sběračkou nalijeme těsto. Lívance pečeme po obou stranách dočervena. Ještě horké je potíráme džemem a sypeme strouhaným tvrdým tvarohem.

autor receptu:

Staročeské lívance

Počet přidaných receptů: 70

Ingredience

Vaše cena 3290 běžně 7560 Kč sleva 56 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
323 hlasujících
  • Recept Staročeské lívance - Staročeské lívance

Kuchařky obsahující recept Staročeské lívance

Recept se nachází v 790 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 6003 receptů
zdegross
staré recepty 3810 receptů
myš1
recepty 4616 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Staročeské lívance

Celkový počet komentářů u receptu: 58
  • Komentář k receptu Staročeské lívance Radana 20.07.2016 18:36:29

    http://www.maminka.cz/clanek/ jsou-vegetarianstvi-ci-raw-vho dne-zpusoby-stravovani-i-pro-d eti

  • Výborné. Použili jsme celozrnnou špaldovou moukou, kterou jsme si doma namleli. Namazali jsme je rakytníkovým a angreštovým džemem a navrch jsme dali našlehaný bio filounský tvaroh s vanilkovým cukrem. Pochutnali jsme si moc.

    • Re: Tomáš 20.03.2011 21:58:04

      Ten vanilkový cukr byl z obchodu? To nebyl vlastoručně extrahovaný bio cukr ochucený domácím výtažkem z bio vanilkových lusků? Tak to je otřesné..

      • Re: Re: Kateřina 18.01.2014 21:10:00

        Je pravda, že jsme to, co jíme, takže každý ať se stravuje a žije podle toho, jak dlouho a kvalitně chce svůj život prožít. Pokud někomu nevadí, že druhou půlku života prožije v bolestech díky tomu, čím se živil a živí, pak je zbytečné dělat přednášky o zdraví. Je mi ale líto dětí takových rodičů. Každý na to musí přijít sám. Jinak je to jako hrách na stěnu házeti.

        • Re: Re: Re: Karin 10.03.2014 21:27:19

          O jakých bolestech mluvíte? Mám maminku 95 let, vyrůstala na statku, kde se zabíjelo 8x do roka, z tuků neznala nic jiného než sádlo a máslo a dodnes je preferuje. Těší se výbornému zdraví a nejí žádné prášky, protože ji nic nebolí. Jediné, co ji trápí je, že už nemůže zrýt zahrádku, ale jiné práce v domě i v zahradě zastane báječně.
          Co se dětí týká, je zločin jim nedávat maso, jejich organizmus se vyvíjí a nutně k tomu potřebuje pestrou stravu, kde je maso velice důležitou složkou. Sociálka by měla odebírat děti, které rodiče nutí jíst pouze vegetariánskou stravu.
          Apropos, je vědecky dokázáno, že vegetariáni se dožívají kratšího věku než "všežravci", takže se druhé, té bolestivé části života nás, normálních lidí, třeba ani nedožilí.

          • Re: Re: Re: Re: vegoš 04.03.2015 14:38:05

            že by to bylo tím že je hold babička jiná generace a nevyrůstala z té chemie se kterou nás dnes živí,zkus se takhle jako tvá baba stravovat dnes a nedožiješ se 40 trubko

            • Re: Re: Re: Re: Re: Marie 19.07.2016 21:01:22

              velmi se pletete, každý člověk není určen jen jednostranné stravě.Vy nejste trubka, ale TROUBA, JEZTE SI CO CHCETE, ALE NEURÁŽEJTE DRUHÉ

            • Re: Re: Re: Re: Re: qvladka 26.04.2015 16:56:53

              vy děláte jakoby mléčné výrobky a zelenina nebyly tou chemií zasažené,před tím se dnes neuteče, trubko

          • blankat
            Re: Re: Re: Re: blankat 28.04.2014 11:15:10

            souhlasím s karin, děti mají jíst vše, tady v Řecku se jí hodně masa a jsou zdraví

          • Re: Re: Re: Re: Jiří 01.04.2014 10:40:51

            To je to samé jako bych tvrdil, že znám člověka, který kouří celý život a nedostal žádnou rakovinu, tak že kouření nezpůsobuje rakovinu. Že existují výjimky je jasné a nelze jimi argumentovat. Tím teď neřeším nějaký konkrétní stravování, ale pouze chybnost argumentu.
            Co se týče vegetariánství, tak s ním lidi problémy nemají pokud ví co jíst, čím maso nahradit. Co se týče veganství, tam je problém akorát s B12, ale ten vegani doplňují jinak. Děti bych určitě nenutil k vegetariánství (o tom ať si rozhodnou v budoucnu), ale jestli to je/není škodlivý sám nevím. Je hezký psát, že je "vědecky dokázáno" a nenapsat ty konkrétní vědecký důkazy - takhle nevím, čeho se chytit.

Celkový počet komentářů: 58
Nalezeno receptů: 58
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Staročeské lívance
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.

  • Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skoliózu poznáme podle vyčnívající lopatky, vykřivení v bederní oblasti, zkrácení trupu a prozradí ji i ramena, to když jedno převyšuje druhé. V dospělosti navíc skoliózu doprovázejí nepříjemné bolesti. Dá se skolióza v pozdějším věku vůbec napravit? Jaké jsou možnosti léčby?




přidat nový recept