Srnčí kýta na červeném víně

2 hod | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 33130x
Výborná srnčí kýta s kořeněným červeným vínem je opravdovou pochoutkou pro milovníky zvěřiny.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Kýtu dobře naporcujeme, aby se vešla do pekáče. Pečlivě odblaníme, jinak bude cítit a to každý nemusí. Prošpikujeme dobrou slaninou.

Na dno pekáče nakrájíme plátky másla a poházíme zbylou slaninou. Navrch vložíme připravenou kýtu, na kterou ještě poklademe plátky másla. Potom osolíme, posypeme kuličkovým pepřem, jalovcem a rozmarýnem.

Takto připravenou srnčí kýtu dáme do rozehřáté trouby péct na 220°C a necháme na cca 20 min. péct, aby se maso zatáhlo. Kýtu pak polijeme láhví kořeněného vína, (já používám Chilskou frankovku Tarapacu), pekáč přiklopíme a necháme v troubě podusit na cca 1 h. Dobu dušení můžeme prodloužit podle kvality srnčího masa.

Že je srnčí hotové nejlépe poznáme, když lehce vykroutíme kost z masa. Do masa nepícháme, ztratilo by šťávu! Po vyndání z trouby necháme maso na půl hodiny odpočinout, aby natáhlo zpět šťávu.

Jako příloha k srnčí kýtě na červeném víně je ideální bramborový knedlík s cibulkou a červené zelí.

Libor autor receptu:

Srnčí kýta na červeném víně

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí

Energetický příjem

Srnčí kýta na červeném víně - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 2603 kJ / 621,9 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
31 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Srnčí kýta na červeném víně

Recept se nachází v 55 kuchařkách
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3296 receptů
Irena
Kuchařka Irena 2328 receptů
zjirousek
Zvěřina 166 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Srnčí kýta na červeném víně

Přidat příspěvek k receptu Srnčí kýta na červeném víně
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.

  • Začíná období zánětů močových cest

    Začíná období zánětů močových cest

    Venku se otepluje, což je zjara poměrně zrádný fakt. Mnohdy díky naší touze po sluníčku dochází k našemu vlastnímu prochlazení. S tím často dochází i k velmi nepříjemné nemoci - zánětu močových cest.




přidat nový recept