Srnčí guláš

30 min | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 99288x
Recept na kousky dušeného masa s hnědočervenou omáčkou.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Opláchnuté maso nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno.

Cibuli osmahneme na polovině dávce tuku dorůžova. Přidáme papriku, krátce osmahneme, zastříkneme vodou, mírně osolíme, přidáme rajčatový protlak a vložíme maso. Srnčí dusíme za občasného promíchání.

Když je maso částečně měkké, přidáme rozdrcenou majoránku, pepř a rozetřený česnek a dusíme téměř doměkka. Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho. Základ guláše zahustíme světlou zásmažkou, což je zbylý tuk s moukou, orestujeme, podle potřeby přidáme vodu, rozšleháme a za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut. Před ukončením varu omáčku podle potřeby přisolíme a přecedíme na maso. Srnčí guláš znovu krátce provaříme.

Hotový srnčí guláš podáváme s kynutým knedlíkem.

autor receptu:

Srnčí guláš

Počet přidaných receptů: 70

Ingredience

na porcí
Vaše cena 999 běžně 18000 Kč sleva 94 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4
skvělý recept
44 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Srnčí guláš

Recept se nachází v 64 kuchařkách
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2718 receptů
zjirousek
guláše 419 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 4956 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Srnčí guláš

Celkový počet komentářů u receptu: 2
  • Kvalitní česká zvěřina Lukáš Hanák 23.05.2014 11:55:59

    Kvalitní maso na srnčí guláš můžete zakoupit na eshopu firmy Windsor Enterprise s.r.o.
    www.ceska-zverina.cz

  • maso přímo podusit? Tomáš Elčkner 07.01.2011 10:48:59

    Maso bez orestování přímo podusit? Zkuste to, když tak dobře radíte! To masíčko je úplná paráda...suché. Dávejte si na takové školácké chyby-rady pozor!!!

Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Srnčí guláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Špatná nálada, nebo deprese? Rozpoznejte příznaky!

    Špatná nálada, nebo deprese? Rozpoznejte příznaky!

    Depresemi v současné době trpí spousta lidí. Je to víceméně choroba současnosti. Je zjištěno, že nějakou formu deprese prožije za svůj život až 15 % lidí, přičemž ženy jsou k této poruše náchylnější. Snížil se také věk, ve kterém se nejčastěji poprvé s depresí potkáváme - je to už kolem třicátého roku.

  • Recepty podle Mačingové - hubneme a nehladovíme!

    Recepty podle Mačingové - hubneme a nehladovíme!

    Dobře se najíst a hubnout? Podle diety Mačingové se stává nemožné možným. Jídelníček, který bychom měli dodržovat 28 dní, je seskládán tak, aby se tělo skvěle pročistilo. Jak denní menu vypadá? Které recepty bychom se měli naučit?




přidat nový recept