Srnčí guláš

30 min | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 116497x
Recept na kousky dušeného masa s hnědočervenou omáčkou.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Opláchnuté maso nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno.

Cibuli osmahneme na polovině dávce tuku dorůžova. Přidáme papriku, krátce osmahneme, zastříkneme vodou, mírně osolíme, přidáme rajčatový protlak a vložíme maso. Srnčí dusíme za občasného promíchání.

Když je maso částečně měkké, přidáme rozdrcenou majoránku, pepř a rozetřený česnek a dusíme téměř doměkka. Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho. Základ guláše zahustíme světlou zásmažkou, což je zbylý tuk s moukou, orestujeme, podle potřeby přidáme vodu, rozšleháme a za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut. Před ukončením varu omáčku podle potřeby přisolíme a přecedíme na maso. Srnčí guláš znovu krátce provaříme.

Hotový srnčí guláš podáváme s kynutým knedlíkem.

autor receptu:

Srnčí guláš

Počet přidaných receptů: 70

Ingredience

na porcí
4,1
skvělý recept
48 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Srnčí guláš

Recept se nachází v 69 kuchařkách
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2724 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3043 receptů
zjirousek
guláše 431 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Srnčí guláš

Celkový počet komentářů u receptu: 2
  • Kvalitní česká zvěřina Lukáš Hanák 23.05.2014 11:55:59

    Kvalitní maso na srnčí guláš můžete zakoupit na eshopu firmy Windsor Enterprise s.r.o.
    www.ceska-zverina.cz

  • maso přímo podusit? Tomáš Elčkner 07.01.2011 10:48:59

    Maso bez orestování přímo podusit? Zkuste to, když tak dobře radíte! To masíčko je úplná paráda...suché. Dávejte si na takové školácké chyby-rady pozor!!!

Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Srnčí guláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Tuřín - zelenina vhodná při redukční dietě

    Tuřín - zelenina vhodná při redukční dietě

    Tuřín je roky opomíjená kořenová zelenina napěchovaná vitamíny. Je to na pěstování nenáročná brukvovitá rostlina, jejím dalším pozitivem je absolutní mrazuvzdornost. Důvodů, proč byla roky odstrkovaná do pozadí, může být spousta. Kdysi byl tuřín jednou z hlavních potravin všech vrstev obyvatelstva.

  • Základní vyšetření krve

    Základní vyšetření krve

    Z biochemického rozboru krve lze zjistit spoustu informací o zdravotním stavu člověka. Odborníci umí odhalit kvalitu imunity, nejrůznější nemoci, zásoby vitamínů, nastavený pitný režim, těhotenství, přítomnost alkoholu, drog i jedů, ale také další zajímavé informace, které jsou důležité pro léčbu pacienta.




přidat nový recept