Srbská čorba

45 min | hlavní chod | 4 porce | srbská kuchyně | recept zobrazen: 27891x
Ta chuť je opravdu vynikající, určitě tento recept vyzkoušejte!
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Maso očistíme a nakrájíme na kostky.

Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji na oleji, vmícháme maso a opečeme ho. Přidáme papriku, sůl, zalijeme vadou a vaříme. Až bude maso téměř měkké, přidáme zbylé koření, všechnu zeleninu nakrájenou na kostičky, lečo, hrášek, protlak a kečup a vaříme do změknutí.

Ze srbské čorby vyjmeme bobkové listy a nové koření, zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a již jen krátce povaříme.

Srbskou čorbu podáváme s čerstvým pečivem nebo podle chuti.

autor receptu:

Srbská čorba

Počet přidaných receptů: 177

Ingredience

na porce
4
skvělý recept
6 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Srbská čorba

Recept se nachází v 37 kuchařkách
KDI
VARENIE_2 4248 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3470 receptů
HLAVNÍ CHOD
Boris
HLAVNÍ CHOD 80 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Srbská čorba

Celkový počet komentářů u receptu: 3
  • Dobrý... Mr- Gábor 11.08.2012 12:35:15

    Výborná chuť, s chlebem aj menší oběd. Lecč bylo trošku kyselý, tak jse to vylepšil pár lžičkama cukru. Naposled jsem koupil sterilovaný ""lečo"". Není nad domací, voňavý, slaďoučký Magyaros Lecso. Pochutnejte si :-)

  • Prosim vas Lukas 06.01.2012 05:42:59

    Prosim Vas vedela byste mi zaslat presne gramaze surovin ? Tuhle polevku znam jenze neumim varit a nevim kolik presne cibule papriky mouky atd. Dekuji

    • Re: Prosim vas Ludmila Čapková 07.01.2012 14:31:59

      Množství surovin máte napsané vždy u každé ingredience v levém sloupečku. Tam, kde množství chybí, jako např. u mleté papriky, pepře, soli... záleží jak hodně kořeněné to má kdo rád. Já dávám pepře tak půl lžičky, papriky rovnou polévkovou lžíci a soli přibližně lžičku.

Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Srbská čorba
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.

  • Intimní hygiena malých dětí

    Intimní hygiena malých dětí

    Zásady osobní hygieny mají specifický význam pro každého jedince. Jsou rozdílné u dívek i chlapců v jednotlivých obdobích života a souvisí také s hormonálními změnami, které se v těchto obdobích vyskytují. Intimní hygienu našich nejmenších bychom rozhodně neměli podceňovat, přestože je toto citlivé téma opředeno mnoha mýty, pověrami a babskými radami, které ne vždy fungují.




přidat nový recept