Špikovaná kančí kýta se šípkovou omáčkou a perníkovým knedlíkem

hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 19871x
Recept na zvěřinovou delikatesu z kančí kýty a šípkové omáčky.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Kančí kýtu prošpikujeme klínky špeku. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Zeleninu smícháme s divokým kořením, červeným vínem a trochou vodu. Vložíme do hrnce, k zelenině přidáme maso, zakryjeme a necháme uležet do druhého dne.

Druhý den maso vyjmeme, nálev scedíme a ponecháme pro zalití omáčky. Maso zprudka opečeme na sádle, vyjmeme a vložíme zeleninu. Zeleninu orestujeme dozlatova, zasypeme cukrem a zalijeme nálevem. Přidáme šípkovou marmeládu, maso a dusíme doměkka.

Když je maso měkké, vyjmeme jej z omáčky spolu kořením, pokud je to nutné. Omáčku rozmixujeme, podle potřeby dochutíme. Maso nakrájíme.

Během dušení si připravíme perníkové knedlíky. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Rohlíky nakrájíme na kostky, perník nastrouháme a z bílků ušleháme sníh. Vše kromě sněhu promícháme. Nakonec přidáme sníh. Těsto na perníkové knedlíky rozdělíme do sádlem vymazaných hrníčků a vaříme v hrnci pod pokličkou zalité do poloviny vodou. Zda jsou hotové zkoušíme špejlí.

Na nahřáté talíře rozdělíme knedlíky, plátky kančí kýty a šípkovou omáčku. Špikovanou kančí kýtu se šípkovou omáčkou a perníkovým knedlíkem ihned podáváme.

Alakarte-cz autor receptu:

Špikovaná kančí kýta se šípkovou omáčkou a perníkovým knedlíkem

Počet přidaných receptů: 166

Ingredience

na porce
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
23 hlasujících
  • Recept Špikovaná kančí kýta se šípkovou omáčkou a perníkovým knedlíkem - Perníkový knedlík neměl chybu!

Kuchařky obsahující recept Špikovaná kančí kýta se šípkovou omáčkou a perníkovým knedlíkem

Recept se nachází v 113 kuchařkách
Vůně podzimu - Festival chutí
Alakarte-cz
Vůně podzimu - Festival chutí 14 receptů
Irena
Kuchařka Irena 2328 receptů
zjirousek
Zvěřina 167 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Špikovaná kančí kýta se šípkovou omáčkou a perníkovým knedlíkem

Přidat příspěvek k receptu Špikovaná kančí kýta se šípkovou omáčkou a perníkovým knedlíkem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept