Špičková domácí paštika

2 h 30 min | chuťovka | česká kuchyně | recept zobrazen: 325124x
Vynikající recept na domácí paštiku do skleniček.
Komentáře receptu 79
Uvařil jsem to (Recept vařilo 12 lidí)


Postup přípravy receptu

Tučné vepřové maso uvaříme a umeleme. Vepřová syrová játra také semeleme. Česnek oloupeme a utřeme.

Cibuli oloupeme, nasekáme a osmažíme na tuku.

Promícháme játra s vařeným masem a přidáme vejce, hladkou mouku, naběračku mléka a důkladně promícháme. Okořeníme pepřem, mletým novým kořením, česnekem, citronovou kůrou, muškátovým oříškem a květem, přidáme i trošku skořice a cukru. Podle chuti trochu osolíme.

Směs na špičkovou domácí paštiku naplníme do skleniček a hodinu vaříme.

autor receptu:

Špičková domácí paštika

Počet přidaných receptů: 4

Ingredience

Vaše cena 1699 běžně 3480 Kč sleva 51 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
163 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Špičková domácí paštika

Recept se nachází v 529 kuchařkách
zdegross
staré recepty 3810 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2733 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Špičková domácí paštika

Celkový počet komentářů u receptu: 79
  • Komentář k receptu Špičková domácí paštika Q 21.12.2014 17:42:50

    Dělám paštiku z bůčku a přidávám vepřová játra. Nebudu psát poměr suroviny nebo koření, každému chutná něco jiného. Ale chtěl jsem napsat něco k postupu. Bůček nakrájím na kostky, okořením podle chuti a upeču, ke konci na pár mint přidám játra, vše i s výpekem rozmixuju (na hrubo nebo na jemno, jak komu chutná) a ve sklenicích zavařím. Zkoušel jsem více postupů, pokud se to upeče předem, chuť masa v paštice mi připadá výraznější a chutná mi to víc než ze syrového masa. Žádné "pojiva", vajíčka, mouky apod. nic tam není třeba dávat. Naopak pokud je paštika už při mixování hustší (máte méně výpeku) stačí zředit vývarem. Navíc mě překvapilo, jak dlouho paštika vydrží i po otevření. Navíc pokud si to srovnáte cenově s paštikami, které koupíte v obchodě (a navíc jsou z odpadu) nevyjde vás to dráž. Vzhledem k tomu, že maso se peče a zavařuje aniž byste mu museli věnovat pozornost, není to ani tak náročné na čas.

    • Re: Komentář k receptu Špičková domácí paštika Jona 28.01.2016 13:28:27

      Přesně tak, bez ničeho, maso a játra dávám asi 2:1, ale je to +-, maso okořením a upeču, na chvilku před koncem dám i játra, tak do polosyrova. Pak teda melu, já osobně 3x dokola, zavařuju taky nadvakrát a zatím všem chutnala :-)

      • Re: Re: Komentář k receptu Špičková domácí paštika Hejk 14.12.2016 23:16:12

        Dobrý den.
        Mohu poprosit o váš recept na tu paštiku? Zdá se že máme stejný názor.
        Děkuji za vaší ochotu

      • Re: Re: Komentář k receptu Špičková domácí paštika Hejk 14.12.2016 23:14:02

        Dobrý den.
        Mohu poprosit o váš recept na tu paštiku? Zdá se že máme stejný názor.
        Děkuji za vaší ochotu
        Frntišek Hulan

  • paštika sokolmira 06.04.2016 22:20:32

    Napadlo mě jestli by tam nemělo být vic sádla nebo tam nasekat kůži z bůčku-no čumim kam na to chodíte.Paštika se dělá z laloků vařených a jater sirových,3,5/0,5kg 3smaž.cibule 95g pragandy 23g paš.koření,dolít vývarem z laloků(asi1,3l) -vše zmixovat pak do sklenek a 2hod zavařit na asi 85st.c. A Ještě!!! cukr místo pragandy ??? kde jste to slyšely??? praganda se používá asi 500 let,a ne pro nic za nic !!! sokolmira@seznam.cz

  • Komentář k receptu Špičková domácí paštika lena 26.01.2015 14:51:19

    U nás se taky nedávají vajíčka, protože ji děláme z bůčku, a navíc nechápu ten cukr, proč bych ho měla dávat do paštiky???

    • Re: Komentář k receptu Špičková domácí paštika Jirka 12.03.2015 08:19:47

      Pro vysvětlení: lžička cukru na kilo masa se dává proto aby se lépe rozložila bílkovina v mase nahrazuje dusičnatou sůl- pragandu maso při naložení do směsi soli a cukru se dřív uleží a třeba při uzení nebo vaření šunky zůstane pěkně růžové.

    • Re: Komentář k receptu Špičková domácí paštika Marcela 14.02.2015 20:05:34

      K libovému masu : včera jsem dělala paštiku ze zvěřiny ( jelen), a to je opravdu libové maso, ale přidala jsem bůček a kousek jater ( a brusinky a portské) a i 1 vejce. Je skvělá, a co teprve až se trochu uleží :-), jen z libového masa si nedokážu paštiku představit.

  • paštika beruska 01.11.2014 08:55:43

    Dobry den delala jsem vasi pastiku a chutove skvela jen velmi tuha konzistence.Mazat se neda vubec spis jist lzickou. Napadlo me jetli by tam nemelo byt vic sadla nebo pridat kuzi z bucku jako pojivo. Diky za odpoved na muj mejl beruska.puntikovana@seznam.z

  • Paštika Premio 03.10.2013 22:53:06

    Většina dneštních řezníků,nemá vůbec páru,jak se dělá správná paštika. Vždyť neumějí ani správně rozbourat maso,tak se nedivte. Samozřejmě do paštiky patří bůček a sádlo. Určitě ne olej!!!! Není problém přidat třeba koňak,portské víno,brusinky a pod. Já dělám paštiku podle hodně starého receptu a tam se používá pouze maso sírové,ale pak se paštika zaváří dvakrát. V obchdě,bych paštiku už nekoupil, když se podívám na složení,tak je mi zle. Moje paštika,když se nesní,tak klidně vydrží půl roku i déle a není v ní kousek chemie. Určitě stojí za to si nějakou zkusit a dát si s ní tu práci,než kupovat ty hnusy v obchodech. Ještě drobnost,když dělám paštiku do sklenic,tak žádná vejce,xmetanu,nebo mléko a i když dělám paštiku k okamžité spotřebě,tak mouku ani omylem. Jen ne prosím paštiku z kuřecích jater!

Celkový počet komentářů: 79
Nalezeno receptů: 79
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Špičková domácí paštika
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pilonidální sinus

    Pilonidální sinus

    Pilonidální sinus je onemocnění kůže v oblasti intergluteální rýhy. Je to časté onemocnění mladých lidí, které jim může způsobovat nepříjemnosti a přivést je i k dlouhodobější pracovní neschopnosti. Vyskytuje se zhruba u 0,7 % populace, a to nejčastěji ve věku 16 - 25 let.

  • Zdravotní problémy, které trápí ženy po čtyřicítce - jak na ně vyzrát?

    Zdravotní problémy, které trápí ženy po čtyřicítce - jak na ně vyzrát?

    Příroda se s námi ženami nemazlí. S postupujícím věkem nás trápí nejen vrásky, povadlá pleť a ochablé svalstvo, ale objevují se i ryze ženské zdravotní problémy a změny, které dokážou život pořádně znepříjemnit. Které to jsou? A jak jejich příznaky zmírnit nebo dokonce oddálit?




přidat nový recept