Špenátový quiche se sýrem

45 min | chuťovka | 4 porce | francouzská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 117499x
Rychlá a snadná příprava špenátového koláče z listového těsta, který zapékáme se sýrem a šunkou. Podáváme jako chuťovku při různých příležitostech.
Komentáře receptu 4
Uvařil jsem to (Recept vařilo 6 lidí)


Postup přípravy receptu

Listové těsto vyválíme na plát a vyložíme jím vodou vypláchnutou koláčovou formu.Těsto překryjeme fólií a uložíme do chladu. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Petrželku omyjeme a nasekáme. Česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Špenátové listy, necháme napůl rozmrazit.

Na pánvi necháme zpěnit česnek, přidáme špenát a dusíme, dokud se všechna tekutina neodpaří. Potom ho necháme vychladit a podle potřeby okapat.

Nyní si připravíme náplň. Ve větší míse promícháme vejce, zakysanou smetanu, strouhaný sýr a vychladlý špenát Osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým květem.

Na dno koláčové formy vyložené těstem, rozložíme plátky šunky. Další vrstvou je špenátová náplň. Formu vložíme do předehřáté horké trouby a pečeme, dokud těsto nezrůžoví. Před dokončením koláč poklademe plátkovým sýrem a posypeme usekanou petrželkou. Špenátový quiche se sýrem krátce zapečeme.

Jakmile se sýr roztaví a jemně zezlátne, vyjmeme koláč z trouby. Špenátový quiche se sýrem naporcujeme a podáváme teplý. Vhodným doplňkem ke koláči je čerstvá zelenina.

Jarka-P autor receptu:

Špenátový quiche se sýrem

Počet přidaných receptů: 1643

Ingredience

na porce
Vaše cena 1999 běžně 4236 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
44 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Špenátový quiche se sýrem

Recept se nachází v 164 kuchařkách
Chuťovky
Jarka-P
Chuťovky 145 receptů
Krnovské slané pečení
veraricna
Krnovské slané pečení 1786 receptů
zjirousek
chuťovky 861 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Špenátový quiche se sýrem

Celkový počet komentářů u receptu: 4
Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Špenátový quiche se sýrem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept