Špenátový quiche se sýrem

45 min | chuťovka | 4 porce | francouzská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 114814x
Rychlá a snadná příprava špenátového koláče z listového těsta, který zapékáme se sýrem a šunkou. Podáváme jako chuťovku při různých příležitostech.
Komentáře receptu 4
Uvařil jsem to (Recept vařilo 6 lidí)


Postup přípravy receptu

Listové těsto vyválíme na plát a vyložíme jím vodou vypláchnutou koláčovou formu.Těsto překryjeme fólií a uložíme do chladu. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Petrželku omyjeme a nasekáme. Česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Špenátové listy, necháme napůl rozmrazit.

Na pánvi necháme zpěnit česnek, přidáme špenát a dusíme, dokud se všechna tekutina neodpaří. Potom ho necháme vychladit a podle potřeby okapat.

Nyní si připravíme náplň. Ve větší míse promícháme vejce, zakysanou smetanu, strouhaný sýr a vychladlý špenát Osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým květem.

Na dno koláčové formy vyložené těstem, rozložíme plátky šunky. Další vrstvou je špenátová náplň. Formu vložíme do předehřáté horké trouby a pečeme, dokud těsto nezrůžoví. Před dokončením koláč poklademe plátkovým sýrem a posypeme usekanou petrželkou. Špenátový quiche se sýrem krátce zapečeme.

Jakmile se sýr roztaví a jemně zezlátne, vyjmeme koláč z trouby. Špenátový quiche se sýrem naporcujeme a podáváme teplý. Vhodným doplňkem ke koláči je čerstvá zelenina.

Jarka-P autor receptu:

Špenátový quiche se sýrem

Počet přidaných receptů: 1618

Ingredience

na porce
Vaše cena 1790 běžně 2990 Kč sleva 40 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
42 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Špenátový quiche se sýrem

Recept se nachází v 163 kuchařkách
Chuťovky
Jarka-P
Chuťovky 145 receptů
Krnovské slané pečení
veraricna
Krnovské slané pečení 1759 receptů
zjirousek
chuťovky 847 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Špenátový quiche se sýrem

Celkový počet komentářů u receptu: 4
Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Špenátový quiche se sýrem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Mladý ječmen aneb v čem je síla zelených potravin?

    Mladý ječmen aneb v čem je síla zelených potravin?

    Ptáte se, co to vlastně jsou “zelené“ potraviny? Jde o zcela přírodní potraviny využívající dokonalého potenciálu evoluce. Jsou pro člověka tím nejkvalitnějším, co obsahuje velké množství látek umožňujících našemu tělu výživu, očistu i regeneraci zároveň.

  • 10 zaručených rad, jak zlepšit paměť

    10 zaručených rad, jak zlepšit paměť

    Zdá se vám, že už si nejste schopni zapamatovat tolik, co dříve? Je dokázáno, že s přibývajícím věkem paměť slábne. Stejně tak dobře však už dnes víme, že s pamětí je to jako se svaly. Je třeba ji posilovat a udržovat v kondici, jinak ochabne a zleniví. Jedině procvičováním a trénováním paměti můžeme předejít či oddálit případné onemocnění v pozdějším věku.




přidat nový recept