Špenátové těstoviny

30 min | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 107155x
Jednoduché, levné a bezmasé jídlo z těstovin. Recept je hotový celkem rychle a není potřeba žádné zvláštní kuchařské umění.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Do vroucí, osolené vody dáme vařit jakékoliv těstoviny, které máme rádi (nejlépe bezvaječné). Vaříme zhruba 7-10minut, řídíme se pokyny na obale.

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sýr si nastrouháme na struhadle.

Mezitím si dáme do kastrolu máslo, necháme rozpustit a dozlatova zpěníme cibulku. Přidáme mražený špenát, který necháme za stálého míchání rozpustit.

Přidáme kostku masoxu, podusíme a malinko podlijeme vodou, aby se nám špenát nepřichytil.

Uvařené těstoviny zcedíme a poté vložíme zpět do hrnce, ve kterém jsme těstoviny vařili. Přimícháme špenát, podle chuti můžeme přisolit. Ke konci dušení přidáme smetanu nebo mléko. Pokud jsme použili špenát se smetanou, mléko či smetanu již nepřidáváme.

Při podávání posypeme špenátové těstoviny strouhaným sýrem.

autor receptu:

Špenátové těstoviny

Počet přidaných receptů: 17

Ingredience

Vaše cena 3549 běžně 5460 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,3
dobrý recept
45 hlasujících
  • Recept Špenátové těstoviny - mražený špenát necháme rozpustit

Kuchařky obsahující recept Špenátové těstoviny

Recept se nachází v 41 kuchařkách
KDI
VARENIE 8304 receptů
vendy=)
dieta, levné 208 receptů
Jednou uvařím...
Viktorka
Jednou uvařím... 79 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Špenátové těstoviny

Celkový počet komentářů u receptu: 2
Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Špenátové těstoviny
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept