Špenátové těstoviny

30 min | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 103117x
Jednoduché, levné a bezmasé jídlo z těstovin. Recept je hotový celkem rychle a není potřeba žádné zvláštní kuchařské umění.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Do vroucí, osolené vody dáme vařit jakékoliv těstoviny, které máme rádi (nejlépe bezvaječné). Vaříme zhruba 7-10minut, řídíme se pokyny na obale.

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sýr si nastrouháme na struhadle.

Mezitím si dáme do kastrolu máslo, necháme rozpustit a dozlatova zpěníme cibulku. Přidáme mražený špenát, který necháme za stálého míchání rozpustit.

Přidáme kostku masoxu, podusíme a malinko podlijeme vodou, aby se nám špenát nepřichytil.

Uvařené těstoviny zcedíme a poté vložíme zpět do hrnce, ve kterém jsme těstoviny vařili. Přimícháme špenát, podle chuti můžeme přisolit. Ke konci dušení přidáme smetanu nebo mléko. Pokud jsme použili špenát se smetanou, mléko či smetanu již nepřidáváme.

Při podávání posypeme špenátové těstoviny strouhaným sýrem.

autor receptu:

Špenátové těstoviny

Počet přidaných receptů: 17

Ingredience

3,2
dobrý recept
43 hlasujících
  • Recept Špenátové těstoviny - mražený špenát necháme rozpustit

Kuchařky obsahující recept Špenátové těstoviny

Recept se nachází v 38 kuchařkách
vendy=)
dieta, levné 196 receptů
Viktorka
Jednou uvařím... 64 receptů
Zorňafa
1. aa-5 2553 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Špenátové těstoviny

Celkový počet komentářů u receptu: 2
Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Špenátové těstoviny
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.

  • Intimní hygiena malých dětí

    Intimní hygiena malých dětí

    Zásady osobní hygieny mají specifický význam pro každého jedince. Jsou rozdílné u dívek i chlapců v jednotlivých obdobích života a souvisí také s hormonálními změnami, které se v těchto obdobích vyskytují. Intimní hygienu našich nejmenších bychom rozhodně neměli podceňovat, přestože je toto citlivé téma opředeno mnoha mýty, pověrami a babskými radami, které ne vždy fungují.




přidat nový recept