Špenátové těstoviny

30 min | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 106690x
Jednoduché, levné a bezmasé jídlo z těstovin. Recept je hotový celkem rychle a není potřeba žádné zvláštní kuchařské umění.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Do vroucí, osolené vody dáme vařit jakékoliv těstoviny, které máme rádi (nejlépe bezvaječné). Vaříme zhruba 7-10minut, řídíme se pokyny na obale.

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sýr si nastrouháme na struhadle.

Mezitím si dáme do kastrolu máslo, necháme rozpustit a dozlatova zpěníme cibulku. Přidáme mražený špenát, který necháme za stálého míchání rozpustit.

Přidáme kostku masoxu, podusíme a malinko podlijeme vodou, aby se nám špenát nepřichytil.

Uvařené těstoviny zcedíme a poté vložíme zpět do hrnce, ve kterém jsme těstoviny vařili. Přimícháme špenát, podle chuti můžeme přisolit. Ke konci dušení přidáme smetanu nebo mléko. Pokud jsme použili špenát se smetanou, mléko či smetanu již nepřidáváme.

Při podávání posypeme špenátové těstoviny strouhaným sýrem.

autor receptu:

Špenátové těstoviny

Počet přidaných receptů: 17

Ingredience

Vaše cena 2299 běžně 4599 Kč sleva 50 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,3
dobrý recept
45 hlasujících
  • Recept Špenátové těstoviny - mražený špenát necháme rozpustit

Kuchařky obsahující recept Špenátové těstoviny

Recept se nachází v 41 kuchařkách
KDI
VARENIE 8265 receptů
vendy=)
dieta, levné 208 receptů
Jednou uvařím...
Viktorka
Jednou uvařím... 79 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Špenátové těstoviny

Celkový počet komentářů u receptu: 2
Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Špenátové těstoviny
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, začíná sezóna klíšťat!

    Pozor, začíná sezóna klíšťat!

    Právě v tomto období začíná obávaná sezóna klíšťat. Klíšťata okamžitě poznají první jarní oteplení i příjemnou vlhkost vzduchu. V přírodě se tak s nimi po roce opět setkáváme a opět nám hrozí s klíšťaty spojená rizika.

  • Jak ošetřit popáleninu? Pozor na pověry

    Jak ošetřit popáleninu? Pozor na pověry

    Blíží se období táboráků. Opékání buřtů má své kouzlo a atmosféru, ale i svá rizika. Snadno se totiž může stát, že se opeče nejen špekáček, ale také vy. Co s tím?




přidat nový recept