Špenátové těstoviny

30 min | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 103276x
Jednoduché, levné a bezmasé jídlo z těstovin. Recept je hotový celkem rychle a není potřeba žádné zvláštní kuchařské umění.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Do vroucí, osolené vody dáme vařit jakékoliv těstoviny, které máme rádi (nejlépe bezvaječné). Vaříme zhruba 7-10minut, řídíme se pokyny na obale.

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sýr si nastrouháme na struhadle.

Mezitím si dáme do kastrolu máslo, necháme rozpustit a dozlatova zpěníme cibulku. Přidáme mražený špenát, který necháme za stálého míchání rozpustit.

Přidáme kostku masoxu, podusíme a malinko podlijeme vodou, aby se nám špenát nepřichytil.

Uvařené těstoviny zcedíme a poté vložíme zpět do hrnce, ve kterém jsme těstoviny vařili. Přimícháme špenát, podle chuti můžeme přisolit. Ke konci dušení přidáme smetanu nebo mléko. Pokud jsme použili špenát se smetanou, mléko či smetanu již nepřidáváme.

Při podávání posypeme špenátové těstoviny strouhaným sýrem.

autor receptu:

Špenátové těstoviny

Počet přidaných receptů: 17

Ingredience

Vaše cena 1199 běžně 8630 Kč sleva 86 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,2
dobrý recept
43 hlasujících
  • Recept Špenátové těstoviny - mražený špenát necháme rozpustit

Kuchařky obsahující recept Špenátové těstoviny

Recept se nachází v 39 kuchařkách
vendy=)
dieta, levné 197 receptů
Zorňafa
1. aa-5 2535 receptů
Jednou uvařím...
Viktorka
Jednou uvařím... 68 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Špenátové těstoviny

Celkový počet komentářů u receptu: 2
Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Špenátové těstoviny
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Ořechový olej - silný antioxidant s využitím v kosmetice i kuchyni

    Ořechový olej - silný antioxidant s využitím v kosmetice i kuchyni

    Olej z vlašských ořechů je olej lisovaný za studena z jader vlašských ořechů. Vlašský ořech je plod ořešáku královského, který pochází z Persie. Daří se mu na slunném místě, vyžaduje hluboké a provzdušněné půdy. Začíná plodit nejdříve v 8 letech, dožívá se věku až 100 let, často i více. Olej z vlašských ořechů má lahodnou a výjimečnou chuť, ale také příjemně zlatavou barvu.

  • Přírodní bělení zubů - triky, které fungují!

    Přírodní bělení zubů - triky, které fungují!

    Většina výrobků na bělení zubů, které se nám nabízí v lékárnách a drogeriích, je založena na bázi peroxidu vodíku, který je také součástí bělících procedur na estetických a dentálních klinikách. Profesionální vybělení chrupu tak zatíží nejen vaši peněženku, ale i zubní sklovinu.




přidat nový recept