Špenátové špagety

15 min | hlavní chod | italská kuchyně | recept zobrazen: 76753x
Rychlá, výborná a nenáročná záležitost. Večeře, kterou si rodina zamiluje.
Komentáře receptu 8
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Na oleji osmahneme na kostičky nakrájené kuřecí maso a okapané žampióny, mírně osolíme a opepříme. Přidáme oloupaný a na tenké plátky krájený česnek.

V misce „utřeme“ sýr s pomazánkovým máslem a postupně přiléváme smetanu – aby se nám nesrazila. Přidáme rozmrzlý špenát, mírně osolíme a opepříme. Promícháme.

Prsíčka se žampióny zalijeme špenátovou směsí, přidáme solamyl rozmíchaný v malém množství vody a povaříme asi 5 minut.

Nalijeme na uvařené špagety a posypeme nastrouhaným sýrem.

Množství omáčky stačí na jeden balíček (500 g) špaget.

Tip: Postavíme vodu na špagety a začneme s omáčkou - dovaří se víceméně ve stejnou dobu.

Smudlina1 autor receptu:

Špenátové špagety

Počet přidaných receptů: 22

Ingredience

4,2
skvělý recept
34 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Špenátové špagety

Recept se nachází v 193 kuchařkách
AnnieV
Omáčky 48 receptů
Helcako
Hlavní chod 116 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Špenátové špagety

Celkový počet komentářů u receptu: 8
  • Recept je opravdu jednoduchý a hlavně rychlý a pokud mohu poradit-z toho špenátu nejdříve odstraňte přebytečnou vodu.Směs bude chuťově mnohem výraznější a nebudete muset přidávat žádný solamyl.

  • výborný a hlavně rychlý recept sodisek1 01.08.2012 22:21:38

    místo pomazánkového másla jsme použili Nivu a taktéž to bylo výborné. A místo té šlehačky byla smetana a moc nám to neteklo ;)

  • Doporučuji :-) Lobelka 02.02.2012 18:20:06

    Vynikající i s bramborovými noky. Doporučuji vyzkoušet.

  • Vynikající! kinkee 13.09.2011 11:42:24

    Recept je jednoduchý a vynikající, neměla jsem žampiony, tak jsem místo nich použila kukuřici a nemělo to chybu :-)

  • Výborné menhet 01.02.2011 08:06:25

    Dělám je z poloviční dávky a místo pomazánkového lučinu. Jsou výborné, ale z téhle dávky jsem je dala tak na 1,5 balíček špaget (u nás 9 porcí :), asi málo jíme :)

  • lkjhgfds

  • Smetana či šlehačka? PH 03.10.2007 12:45:58

    v ingrediencich je šlehačka a v receptu smetana!?

    • Re: Smetana či šlehačka? martina 15.10.2007 12:54:32

      omlouvám se, samozřejmě šlehačka...když jsem psala postup, chtěla jsem napsat smetana ke šlehání, ale nějak mi to vypadlo... :-) jinak si myslím, že lze nakonec použít i ta smetana - jen bude omáčka potom mírně řidší a bude potřeba dát o trochu víc solamylu, aby to z těch špaget nestékalo

Celkový počet komentářů: 8
Nalezeno receptů: 8
Přidat příspěvek k receptu Špenátové špagety
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept