Špenátové rizoto

30 min | předkrm | 3 porce | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 44371x
Vyzkoušejte špenátové rizoto, tak jak ho připravují v Itálii.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Kulatozrnnou rýži propereme pod tekoucí vodou a necháme řádně okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Česnek sloupneme a nakrájíme na tenké plátky. Listy špenátu zbavíme stonků, omyjeme a necháme oschnout. Potom je nasekáme nahrubo.

Zeleninový vývar přivedeme k varu a udržujeme ho na plotýnce stále vařící.

V hluboké pánvi rozpálíme olej, ve kterém rozpustíme lžíci másla. Potom za stálého míchání necháme zpěnit cibuli s česnekem, přidáme nakrájený špenát a orestujeme. Vsypeme rýži a stále mícháme a restujeme při nejvyšší teplotě. Přilijeme bílé víno a pracujeme, dokud se zcela neodpaří. Pokrm podle chuti opepříme, osolíme.

Nyní snížíme teplotu na polovinu a postupně po naběračkách přiléváme vývar. Tento pokrm se připravuje za stálého míchání. Jakmile se vývar odpaří, vždy přiléváme další naběračku tekutiny. Pracujeme tak dlouho, dokud není rýže dostatečně měkká, nesmí být však rozvařená. Vaření rýže trvá přibližně 16 - 18 minut.

Do takto připraveného šťavnatého rizota nakonec vmícháme podle chuti 2 - 4 lžíce strouhaného parmazánu, který necháme rozpustit.

Špenátové rizoto podáváme horké na nahřátých talířích a zdobíme lístkem čerstvého špenátu.

Jarka-P autor receptu:

Špenátové rizoto

Počet přidaných receptů: 1680

Ingredience

na porce
Vaše cena 3699 běžně 5691 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,6
dobrý recept
18 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Špenátové rizoto

Recept se nachází v 47 kuchařkách
Chuťovky
Jarka-P
Chuťovky 145 receptů
SM
Kuskus, ryze, rizoto 101 receptů
Jídla všehochuť
Alena Fišerová
Jídla všehochuť 852 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Špenátové rizoto

Přidat příspěvek k receptu Špenátové rizoto
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Letošní zima nám dává pěkně zabrat. Kruté mrazy nejsou nic příjemného a tělo potřebujeme zahřát nejen pod vrstvou oblečení, ale také konzumací těch správných potravin. Které to jsou a v jaké podobě si je dopřát?

  • Výhody a nevýhody pomůcek pro děti - dětská chůvička

    Výhody a nevýhody pomůcek pro děti - dětská chůvička

    Dříve než se rozhodnete pro koupi některé z pomůcek pro děti, je třeba vzít v úvahu všechna pro a proti. Jsou to skutečně pomůcky pro děti, nebo slouží spíše pro nás? Každý na to má jinou odpověď. Záleží na situaci, podmínkách, kde a jak žijeme, jaký máme názor na výchovu dítěte a také kolik energie jsme ochotni pro své pohodlí či nepohodlí obětovat.




přidat nový recept