Špenátové rizoto

30 min | předkrm | 3 porce | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 41409x
Vyzkoušejte špenátové rizoto, tak jak ho připravují v Itálii.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Kulatozrnnou rýži propereme pod tekoucí vodou a necháme řádně okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Česnek sloupneme a nakrájíme na tenké plátky. Listy špenátu zbavíme stonků, omyjeme a necháme oschnout. Potom je nasekáme nahrubo.

Zeleninový vývar přivedeme k varu a udržujeme ho na plotýnce stále vařící.

V hluboké pánvi rozpálíme olej, ve kterém rozpustíme lžíci másla. Potom za stálého míchání necháme zpěnit cibuli s česnekem, přidáme nakrájený špenát a orestujeme. Vsypeme rýži a stále mícháme a restujeme při nejvyšší teplotě. Přilijeme bílé víno a pracujeme, dokud se zcela neodpaří. Pokrm podle chuti opepříme, osolíme.

Nyní snížíme teplotu na polovinu a postupně po naběračkách přiléváme vývar. Tento pokrm se připravuje za stálého míchání. Jakmile se vývar odpaří, vždy přiléváme další naběračku tekutiny. Pracujeme tak dlouho, dokud není rýže dostatečně měkká, nesmí být však rozvařená. Vaření rýže trvá přibližně 16 - 18 minut.

Do takto připraveného šťavnatého rizota nakonec vmícháme podle chuti 2 - 4 lžíce strouhaného parmazánu, který necháme rozpustit.

Špenátové rizoto podáváme horké na nahřátých talířích a zdobíme lístkem čerstvého špenátu.

Jarka-P autor receptu:

Špenátové rizoto

Počet přidaných receptů: 1643

Ingredience

na porce
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,7
dobrý recept
17 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Špenátové rizoto

Recept se nachází v 47 kuchařkách
Chuťovky
Jarka-P
Chuťovky 145 receptů
SM
Kuskus, ryze, rizoto 101 receptů
Jídla všehochuť
Alena Fišerová
Jídla všehochuť 852 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Špenátové rizoto

Přidat příspěvek k receptu Špenátové rizoto
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept