Knedlíky s čerstvým listovým špenátem, anglickou slaninou a sýrem. Vaříme v hrníčku.
2 ks | vejce |
125 ml | mléko |
50 g | hladká mouka |
50 g | anglická slanina |
50 g | tvrdý sýr |
1 lžíce | nastrouhaná houska |
130 g | čerstvý listový špenát |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
tuk na vymazání | |
hrubá mouka na vysypání | |
podle chuti | |
sůl |
Budeme potřebovat 3 hrnky o objemu 250 ml, které vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Špenát očistíme, omyjeme a jemně usekáme. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky. Sýr nastrouháme nahrubo. Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a za stálého míchání svaříme na středně hustou kaši. Odstavíme a necháme zpola vychladnout. Žloutky oddělíme od bílků, ze kterých vyšleháme tuhý sníh. Prochladlou kaši spojíme se žloutky, potom přidáme usekaný špenát, slaninu, sýr a strouhanou housku. Vše podle chuti osolíme a nakonec lehce vmícháme bílkový sníh. Připravené hrnečky naplníme do 3/4 jejich výšky, pevně uzavřeme alobalem a vložíme do kastrolu s vroucí vodou. Zakryjeme pokličkou a při velmi mírném probublávání necháme asi 35 minut vařit. Potom hrnky vyjmeme, necháme 3 minuty odstát, ostrým nožem knedlíky oddělíme od stěn a vyklopíme. Špenátové knedlíky se slaninou a sýrem nakrájíme na plátky a podáváme jako přílohou k uzenému masu nebo drůbeži pečené na česneku. Vhodným doplňkem je rajčatový salát.
Jarní špenátové palačinky krok za krokem
Tyto palačinky se skvěle hodí do jarního jídelníčku a také s nimi zazáříte na svatého Patrika, kdy je vše zelené. Krok za krokem si je můžete s námi zkusit připravit.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena