Špenátové halušky

30 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 12684x
Skvělá pochoutka ze špenátu.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Částečně rozmrazený špenát promícháme s vejcem. Osolíme ho a postupně vmícháme mouku. Těsto necháme na teplém místě asi 10 minut stát. Promícháme.

Z těsta zaváříme v osolené vroucí vodě halušky. Špenátové halušky vyjmeme a necháme okapat.

Na másle zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme tavený sýr a nivu, zalijeme mlékem a za stálého míchání vaříme, dokud se sýr nerozpustí. Okořeníme solí, pepřem a česnekem a promícháme s uvařenými haluškami.

Špenátové halušky podáváme teplé.

autor receptu:

Špenátové halušky

Počet přidaných receptů: 14

Ingredience

na porce
4,7
skvělý recept
17 hlasujících
  • Recept Špenátové halušky - Špenátové halušky

Kuchařky obsahující recept Špenátové halušky

Recept se nachází v 140 kuchařkách
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2722 receptů
Lenka
Bezmasé pokrmy 213 receptů
stejka
náměty 147 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Špenátové halušky

Přidat příspěvek k receptu Špenátové halušky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept