Recept na bramborákovo-špenátové placky plněné uzeným masem.
4-5 stroužků | česnek |
3 ks | vejce |
6 ks | brambory |
3-4 lžíce | smetana |
6-8 lžic | hladká mouka |
6 plátků | maso uzené vařené |
300 g | špenát mražený |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
1 špetka | mletý kmín |
mletý černý pepř |
Listový špenát necháme rozmrazit a všechnu tekutinu vymačkáme. Špenát překrájíme nahrubo. Syrové brambory oloupeme, jemně nastrouháme a osolíme. Škrobový výluh zcela vymačkáme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Nastrouhané brambory promícháme se špenátem, vejci, smetanou a česnekem. Postupně za stálého míchání přidáváme mouku, dokud nevznikne středně husté těstíčko. Bramborákové těstíčko se špenátem osolíme, opepříme, okmínujeme a necháme asi 20 minut rozležet. Těsto naneseme na pánev s horkým olejem a rozetřeme na tenkou placku. Na polovinu položíme plátek uzeného masa. Jakmile začne těsto tuhnout, přeložíme polovinu placky na maso a velmi zvolna dopékáme z obou stran do zlatavé barvy. Špenátové bramboráky s uzeným masem podáváme teplé s čerstvou zeleninou.
Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě
Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena