Špenátová polévka se smetanou

20 min | polévka | česká kuchyně | recept zobrazen: 228492x
Jemná špenátová polévka s vejci
Komentáře receptu 34
Uvařil jsem to (Recept vařilo 38 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli oloupeme, očistíme a nasekáme najemno.

V hrnci rozpustíme máslo. Vsypeme cibuli a orestujeme ji. Přidáme mouku, osmahneme ji, promícháme a vše zalijeme vodou. Přivedeme k varu a za neustálého míchání přidáme rozmrzlý špenát a masox. Podle chuti opepříme, osolíme a vaříme asi 10 minut. Poté vlijeme smetanu, necháme přejít varem a odstavíme.

Do hotové špenátové polévky vložíme na měsíčky nakrájená vejce a podáváme sypané sekanou pažitkou.

autor receptu:

Špenátová polévka se smetanou

Počet přidaných receptů: 1415

Ingredience

3,8
dobrý recept
190 hlasujících
  • Recept Špenátová polévka se smetanou - Moc dobrá

Kuchařky obsahující recept Špenátová polévka se smetanou

Recept se nachází v 261 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
anisek
Aniččina kuchařka 991 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Špenátová polévka se smetanou

Celkový počet komentářů u receptu: 34
Celkový počet komentářů: 34
Nalezeno receptů: 34
|< << 1234 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Špenátová polévka se smetanou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept