Špenátová polévka s parmazánem

25 min | polévka | 4 porce | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 3220x
Výborná a zdravá polévka podle italského receptu.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cibuli zpěníme na olivovém oleji s kousky nasekaného česneku. Po chvilce přidáme listový špenát (možno použít i obyčejný špenátový polotovar z obchodu), po chvilce zaprášíme hladkou moukou a přidáme kostku zeleninového vývaru. Přilijeme cca 3 dl mléka. Nebojte, špenát pustí dostatek vody. Chvilku povaříme, abychom se zbavili moučné chuti. Přidáme špetku muškátového oříšku a dle libosti dochutíme pepřem a solí.

Za pomoci ponorného mixéru špenát a kousky česneku rozmixujeme.

Na pánvičce opečeme na másle a olivovém oleji housku, veku, toast nebo rohlík nakrájený na kostičky. Osmahneme dozlatova.

Opečené krutony nasypeme na talíř s polévkou a porci přesypeme troškou sýra. Ideálně parmazán, ale pokud není, stačí i obyčejný ementál nebo eidam. Pokud budeme dávat parmazán, pozor na přesolení.

Hotovou porci špenátové polévky překápneme pár kapkami extra virgin olivového oleje. Polévku je možno dozdobit kopečkem zakysané smetany promíchané s česnekem.

Lemurek autor receptu:

Špenátová polévka s parmazánem

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Špenátová polévka s parmazánem

Recept se nachází v 49 kuchařkách
Lemurek
Lemuří kuchařka 5 receptů
zjirousek
Polévky 1990 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Špenátová polévka s parmazánem

Celkový počet komentářů u receptu: 3
  • italská Arabela 21.07.2014 13:26:48

    moc dobrá, dala jsem minimum mouky a hlavně ten sýr parmazánského typu

  • Vynikající Mufitek 17.05.2014 15:04:26

    V rámci likvidaci přebytků ze záhonu jsem uvařila tuto polévku, se smetanou a bez mouky. Byla moc dobrá - dokonce i starší dcera řekla, že ačkoliv špenát je hnusnej, tahle polívka jí chutná. :-)

  • polévka je dobrá jen doporučuji místo mouky a mléka použít smetanu...tenhle zlozvyk se zaprašováním moukou...no radši to nebudu rozvádět,prostě se smetanou je to lepší.

Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Špenátová polévka s parmazánem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jste závislí na internetu?

    Jste závislí na internetu?

    Nutkavá potřeba používat moderní technologie může ovlivnit celý náš život - působí problémy ve škole, v práci, ve vztahu i ve financích. Málokdo z nás si dovede přiznat, že má opravdu problém a vytvořil si třeba na oblíbený Facebook, Instagram, Twitter aj. skutečný návyk. Jak z toho ven?

  • Žlučníkové kameny a první pomoc při žlučníkové kolice

    Žlučníkové kameny a první pomoc při žlučníkové kolice

    Žlučníkové kameny jsou častým zdrojem potíží především u žen, u nás jimi navíc v různé formě trpí každý čtvrtý člověk. Je známo, že tyto kameny mohou způsobit bolestivý stav zvaný žlučníková kolika a jejich zanedbání může vést až k závažnému zánětu žlučníku.




přidat nový recept