Špenát

30 min | příloha | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 364250x
Zdravé a chutné jídlo, po kterém budeme vypadat jako Pepek Námořník.
Komentáře receptu 28
Uvařil jsem to (Recept vařilo 12 lidí)


Postup přípravy receptu

Česnek oloupeme a prolisujeme.

Do hrnce nalijeme trochu oleje a rozpálíme jej spolu s rozdrceným česnekem. Přidáme lžíci hladké mouky a mícháme, dokud mouka nezhnědne. Pak základ zalijeme hrníčkem vody a vložíme zmrzlý špenátový protlak.

Špenát necháme asi 10 minut vařit a občas promícháme. Do hrníčku nalijeme mléko a přidáme lžíci a půl mouky. Důkladně rozkvrdláme, aby nevznikly hrudky a vlijeme do špenátu. Opět ho necháme po vařit.

Rozkvrdláme si vajíčko a rovněž ho vlijeme do špenátu a promícháme. Pak už zbývá jen dochucení. Nejčastěji přidám sůl a vegetu (podravku).

Hotový špenát podáváme s bramborovou kaší a volským okem.

autor receptu:

Špenát

Počet přidaných receptů: 21

Ingredience

Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,1
dobrý recept
204 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Špenát

Recept se nachází v 79 kuchařkách
anisek
Aniččina kuchařka 1002 receptů
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3716 receptů
delikatrs
delikates 73 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Špenát

Celkový počet komentářů u receptu: 28
  • Komentář k receptu Špenát Zuzka 19.04.2016 15:48:05

    Chcete potěšit svou manželku za dobrou večeři? Pak se inspirujte na www.cesky-parfem.cz

  • hodně česneku Vašek 29.03.2016 15:34:02

    Špenát je super, mám ho rád, ale musí v něm být dost česneku. Česnek je ze mě prý pak cítit, tak použiji tohle: http://www.ceskeparfemy-uniq.c z/

  • Komentář k receptu Špenát Honza 14.01.2014 10:38:23

    Co to tam je nahoře? Zdravé chutné jídlo.....muhehe, rád vařim a často i špenát, ale tohle je síla. Zdař bůh volským okům s kaší .-)))) aspoň brambor a párek, když už ne pečeni probůh.

    • Re: Komentář k receptu Špenát Co takhle? 24.01.2014 18:24:57

      Balíček-kostku špenátu zaliju 0,7 L mléka a nechám rozmrazit.V hrnci na sádle
      orestuji 5-6 větších prolisovaných stroužků česneku.Jakmile česnek začne chytat barvu,přidám špenát s mlékem.Za častého míchání (aby mi to nevyběhlo ven)povařím na mírném stupni 10-12 minut.Přidám dvě rozšlehané vejce,a krátce povařím.Zahustím jíškou z 0,3 L mléka a hladké mouky.Nakonec dochutím vegetou.
      V žádném případě ani kapku vody! K tomu výpečky,volské oko a bramborový knedlík(pochopitelně doma dělanej).
      Takhle dělanej špenát jsem ochutnal na Slovensku-od tý doby špenát můžu!

      • Re: Re: Komentář k receptu Špenát lenka 30.07.2015 23:58:17

        dnes jsem ho udělala tady podle receptu po prvy a je bomba mnamm...trochu majortanky a trošku muškatovy ořišek nastrouhany plus vejce,no mnamka lidi povedl se...mnamm

      • Re: Re: Komentář k receptu Špenát lenka 30.07.2015 23:57:16

        dnes jsem ho udělala tady podle receptu po prvy a je bomba mnamm...trochu majortanky a trošku muškatovy ořišek nastrouhany plus vejce,no mnamka lidi povedl se...mnamm

      • Re: Re: Komentář k receptu Špenát lenka 30.07.2015 23:55:52

        dnes jsem ho udělala tady podle receptu po prvy a je bomba mnamm...trochu majortanky a trošku muškatovy ořišek nastrouhany plus vejce,no mnamka lidi povedl se...mnamm

    • Re: Komentář k receptu Špenát Ellee 24.01.2014 21:25:42

      Humorná kritika ... macher

  • rytmus lubko 08.01.2015 11:03:33

    ten kdo neumi varit spenat tak ho nedelejte

  • Pro mě dobré Dáša 06.04.2014 12:26:08

    Nevím, co vám všem na tom vadí, ale mě se tento recept nezdá špatný. Nemá to sice ta klasická chuť špenátu, ale nemusí to být vždy stejné, ne?
    Pro mě velmi lahodná a jemná chuť, i když konzistence (i po přidání hrnku vody) trochu lepkavá. Místo soli jsem dala pepř a tedy se všemi chybami hodnotím známkou 1-. ;-)

Celkový počet komentářů: 28
Nalezeno receptů: 28
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Špenát
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept