Špenát

30 min | příloha | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 261450x
Zdravé a chutné jídlo, po kterém budeme vypadat jako Pepek Námořník.
Komentáře receptu 22
Uvařil jsem to (Recept vařilo 10 lidí)


Postup přípravy receptu

Česnek oloupeme a prolisujeme.

Do hrnce nalijeme trochu oleje a rozpálíme jej spolu s rozdrceným česnekem. Přidáme lžíci hladké mouky a mícháme, dokud mouka nezhnědne. Pak základ zalijeme hrníčkem vody a vložíme zmrzlý špenátový protlak.

Špenát necháme asi 10 minut vařit a občas promícháme. Do hrníčku nalijeme mléko a přidáme lžíci a půl mouky. Důkladně rozkvrdláme, aby nevznikly hrudky a vlijeme do špenátu. Opět ho necháme po vařit.

Rozkvrdláme si vajíčko a rovněž ho vlijeme do špenátu a promícháme. Pak už zbývá jen dochucení. Nejčastěji přidám sůl a vegetu (podravku).

Hotový špenát podáváme s bramborovou kaší a volským okem.

autor receptu:

Špenát

Počet přidaných receptů: 21

Ingredience

3,1
dobrý recept
177 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Špenát

Recept se nachází v 72 kuchařkách
anisek
Aniččina kuchařka 991 receptů
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3065 receptů
delikatrs
delikates 73 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Špenát

Celkový počet komentářů u receptu: 22
  • Pro mě dobré Dáša 06.04.2014 12:26:08

    Nevím, co vám všem na tom vadí, ale mě se tento recept nezdá špatný. Nemá to sice ta klasická chuť špenátu, ale nemusí to být vždy stejné, ne?
    Pro mě velmi lahodná a jemná chuť, i když konzistence (i po přidání hrnku vody) trochu lepkavá. Místo soli jsem dala pepř a tedy se všemi chybami hodnotím známkou 1-. ;-)

  • Komentář k receptu Špenát Honza 14.01.2014 10:38:23

    Co to tam je nahoře? Zdravé chutné jídlo.....muhehe, rád vařim a často i špenát, ale tohle je síla. Zdař bůh volským okům s kaší .-)))) aspoň brambor a párek, když už ne pečeni probůh.

    • Re: Komentář k receptu Špenát Ellee 24.01.2014 21:25:42

      Humorná kritika ... macher

    • Re: Komentář k receptu Špenát Co takhle? 24.01.2014 18:24:57

      Balíček-kostku špenátu zaliju 0,7 L mléka a nechám rozmrazit.V hrnci na sádle
      orestuji 5-6 větších prolisovaných stroužků česneku.Jakmile česnek začne chytat barvu,přidám špenát s mlékem.Za častého míchání (aby mi to nevyběhlo ven)povařím na mírném stupni 10-12 minut.Přidám dvě rozšlehané vejce,a krátce povařím.Zahustím jíškou z 0,3 L mléka a hladké mouky.Nakonec dochutím vegetou.
      V žádném případě ani kapku vody! K tomu výpečky,volské oko a bramborový knedlík(pochopitelně doma dělanej).
      Takhle dělanej špenát jsem ochutnal na Slovensku-od tý doby špenát můžu!

  • Spaik Tomáš 17.09.2013 11:04:08

    Nevím mě z toho vyšel dobrej špenát akorát sem musel improvizovat a víc ho zahustit... a dát dvě vejce no a dochutit podle sebe... jinak bylo vše ok.

  • Pepa 04.03.2013 18:58:32

    no tak to je hrozný recept opravdu

  • zuzi 13.01.2013 15:15:18

    No, špenát vodu opravdu nepotrebuje, ve zmrazenem protlaku je ji az az. Tu prisernou vec plnou glutamatu, jmenem vegeta, bych nedala ani psovi! A to k cemu autor spenat podava, snad ani nema cenu komentovat :)))

  • wiki 19.11.2012 13:47:09

    No ke špenátu bramborovou kaši může jít jen prase s prominutím...

  • špenát Pavla 18.07.2012 15:53:25

    Jak můžete pokazit tak skvělou chuť špenátu hnusem zvaným Podravka??

Celkový počet komentářů: 22
Nalezeno receptů: 22
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Špenát
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Značně nepříjemné příznaky angíny známe všichni - bolest v krku, zejména při polykání, horečky, celková únava, bolesti svalů a kloubů. Angína je infekční zánětlivé onemocnění krčních mandlí a hrdla, tedy kořene jazyka a přilehlé části hltanu. Vzniká v důsledku oslabení imunity, zanesení tlustého střeva a přetížení lymfatického systému, zvláště pak slinivky.

  • Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Karbunkl carbunculos je velmi nepříjemné hnisavé onemocnění kůže. Vzniká splynutím minimálně dvou furunklů. Karbunkl je nebezpečnější, protože je větší, navíc může pronikat i do hlubších struktur kůže. Je to bolestivé zánětlivé onemocnění, projevuje se zarudnutím, otokem a někdy i teplotou.




přidat nový recept