Špenát

30 min | příloha | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 244402x
Zdravé a chutné jídlo, po kterém budeme vypadat jako Pepek Námořník.
Komentáře receptu 22
Uvařil jsem to (Recept vařilo 9 lidí)


Postup přípravy receptu

Česnek oloupeme a prolisujeme.

Do hrnce nalijeme trochu oleje a rozpálíme jej spolu s rozdrceným česnekem. Přidáme lžíci hladké mouky a mícháme, dokud mouka nezhnědne. Pak základ zalijeme hrníčkem vody a vložíme zmrzlý špenátový protlak.

Špenát necháme asi 10 minut vařit a občas promícháme. Do hrníčku nalijeme mléko a přidáme lžíci a půl mouky. Důkladně rozkvrdláme, aby nevznikly hrudky a vlijeme do špenátu. Opět ho necháme po vařit.

Rozkvrdláme si vajíčko a rovněž ho vlijeme do špenátu a promícháme. Pak už zbývá jen dochucení. Nejčastěji přidám sůl a vegetu (podravku).

Hotový špenát podáváme s bramborovou kaší a volským okem.

autor receptu:

Špenát

Počet přidaných receptů: 21

Ingredience

Vaše cena 999 běžně 21100 Kč sleva 95 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Špenát

Recept se nachází v 69 kuchařkách
anisek
Aniččina kuchařka 991 receptů
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 2925 receptů
delikatrs
delikates 73 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Špenát

Celkový počet komentářů u receptu: 22
  • Pro mě dobré Dáša 06.04.2014 12:26:08

    Nevím, co vám všem na tom vadí, ale mě se tento recept nezdá špatný. Nemá to sice ta klasická chuť špenátu, ale nemusí to být vždy stejné, ne?
    Pro mě velmi lahodná a jemná chuť, i když konzistence (i po přidání hrnku vody) trochu lepkavá. Místo soli jsem dala pepř a tedy se všemi chybami hodnotím známkou 1-. ;-)

  • Komentář k receptu Špenát Honza 14.01.2014 10:38:23

    Co to tam je nahoře? Zdravé chutné jídlo.....muhehe, rád vařim a často i špenát, ale tohle je síla. Zdař bůh volským okům s kaší .-)))) aspoň brambor a párek, když už ne pečeni probůh.

    • Re: Komentář k receptu Špenát Ellee 24.01.2014 21:25:42

      Humorná kritika ... macher

    • Re: Komentář k receptu Špenát Co takhle? 24.01.2014 18:24:57

      Balíček-kostku špenátu zaliju 0,7 L mléka a nechám rozmrazit.V hrnci na sádle
      orestuji 5-6 větších prolisovaných stroužků česneku.Jakmile česnek začne chytat barvu,přidám špenát s mlékem.Za častého míchání (aby mi to nevyběhlo ven)povařím na mírném stupni 10-12 minut.Přidám dvě rozšlehané vejce,a krátce povařím.Zahustím jíškou z 0,3 L mléka a hladké mouky.Nakonec dochutím vegetou.
      V žádném případě ani kapku vody! K tomu výpečky,volské oko a bramborový knedlík(pochopitelně doma dělanej).
      Takhle dělanej špenát jsem ochutnal na Slovensku-od tý doby špenát můžu!

  • Spaik Tomáš 17.09.2013 11:04:08

    Nevím mě z toho vyšel dobrej špenát akorát sem musel improvizovat a víc ho zahustit... a dát dvě vejce no a dochutit podle sebe... jinak bylo vše ok.

  • Pepa 04.03.2013 18:58:32

    no tak to je hrozný recept opravdu

  • zuzi 13.01.2013 15:15:18

    No, špenát vodu opravdu nepotrebuje, ve zmrazenem protlaku je ji az az. Tu prisernou vec plnou glutamatu, jmenem vegeta, bych nedala ani psovi! A to k cemu autor spenat podava, snad ani nema cenu komentovat :)))

  • wiki 19.11.2012 13:47:09

    No ke špenátu bramborovou kaši může jít jen prase s prominutím...

  • špenát Pavla 18.07.2012 15:53:25

    Jak můžete pokazit tak skvělou chuť špenátu hnusem zvaným Podravka??

Celkový počet komentářů: 22
Nalezeno receptů: 22
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Špenát
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak pečovat o kontaktní čočky

    Jak pečovat o kontaktní čočky

    Péče o kontaktní čočky může připadat uživatelům brýlí příliš složitá a zdlouhavá. Možná i proto zůstávají raději věrní klasickým brýlím. Je pravdou, že stejně jako brýle, i kontaktní čočky potřebují být chráněny před poškozením a zároveň udržovány ve sterilní čistotě vhodnou dezinfekcí. Díky správným dezinfekčním a konzervačním prostředkům však může být péče o kontaktní čočky snadná, časově nenáročná, přesto velmi efektivní.

  • Horké letní počasí = zvýšená zdravotní rizika

    Horké letní počasí = zvýšená zdravotní rizika

    Koupání ve volné přírodě, stejně jako v bazénech a aqua parcích, je jistě zdraví prospěšné, ale nikoliv bez rizika. V přírodních nádržích ohrožují naše zdraví sinice a jejich toxiny, v bazénech se pak mohou šířit plísňová onemocnění a bradavice. Prakticky ve všech vodách lze zjistit výskyt patogenních mikroorganismů. Velice podstatným faktorem pro kvalitu vody je také vlastní disciplinovanost, v případě průjmu či nejrůznějších kožních onemocnění si koupání v přírodních nádržích nebo v koupalištích prostě musíme odpustit.




přidat nový recept