Špekové knedlíky

35 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 164568x
Levné, dobré a rychlé jídlo, které se může podávat k masům nebo jen tak s cibulkou a zelím.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Žemle nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem ve kterém jsme rozkvedlali žloutky a sůl, přilijeme tuk nebo na kostičky rozkrájenou slaninu /rozpuštěnou a prochladlou/ a necháme 1 hodinu stát až se všechno mléko vsákne. Přidáme mouku, zamícháme a na pomoučeném vále tvoříme knedlíky asi jako citrony. Vaříme 20-25 minut.

autor receptu:

Špekové knedlíky

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Špekové knedlíky

Recept se nachází v 91 kuchařkách
Katika
Levné recepty 46 receptů
Rexova kuchařka
Kočí
Rexova kuchařka 618 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Špekové knedlíky

Celkový počet komentářů u receptu: 2
Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Špekové knedlíky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept