Špecle

45 min | hlavní chod | německá kuchyně | recept zobrazen: 186561x
Halušky trošku jinak - na německý způsob s cibulí, slaninou a klasickým sýrem.
Komentáře receptu 16


Postup přípravy receptu

V míse smícháme mouku a vejce. Přidáme trochu vody a špetku soli. Vypracujeme polotuhé těsto. Slaninu nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme a cibuli pokrájíme nahrubo.

Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. S těsta uvaříme v této vodě nočky (halušky).

Na pánvi osmažíme nahrubo nakrájenou cibuli a slaninu, které ochutíme solí a pepřem. Cibule by měla být úplně měkká a zesládlá.

Hotové špecle postupně vrstvíme do velké salátové mísy střídavě se sýrem a směsí cibule a slaniny. Nakonec můžeme promíchat. Výbornou přílohou je listový salát.

autor receptu:

Špecle

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Špecle

Recept se nachází v 64 kuchařkách
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3471 receptů
pevara
Hlavní jídla 79 receptů
zjirousek
Halušky 60 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Špecle

Celkový počet komentářů u receptu: 16
  • Kde sehnat špecle Ondra 27.05.2008 09:21:41

    Nevíte, kde se dají špecle koupit? Tedy v Brně, u nás v Šumperku jsem je sehnal, ale tady v Brně nevím, kam pro ně :-(.

  • ..já přidám do mouky trošku kypřícího prášku..jsou pak nadýchanější...špecle se slaninou a cibulkou milujeme..mnam

    • Re: Bez vajíčok! Marika 18.12.2011 18:55:10

      Ja tam dievčatá vajíčka nedávam a keď, tak len žĺtok, aby halušky neboli tvrdé a nie moc tuhé cesto.

  • Alena 21.05.2011 02:14:31

    Vždyť jsou to normální nočky, na Slovensku halušky. V Maďarsku jsou s kuřetem na paprice národním jídlem.Ve švábsku na to zřejmě mají spec. struhadl, ale nedovedu si jej představit.

  • Alena 21.05.2011 02:13:21

    Vždyť jsou to normální nočky, na Slovensku halušky. V Maďarsku jsou s kuřetem na paprice národním jídlem.Ve švábsku na to zřejmě mají spec. struhadl, ale nedovedu si jej představit.

  • Alexx 02.05.2010 20:18:20

    Já přidávám do těstíčka ještě třeba majoránku,česnek nebo špenát, podle toho k jaké příležitosti je vařím a můžu vám říct, že je to vážně dobrůtka. Mňamka..

  • Staré dobré Käs-Spätzle Anni 31.03.2010 13:28:47

    Špecle jsem poprvé jedla u tetičky v Bavorsku a hned jsme je převzali do rodinné kuchařky... zkoušeli jsme si je jednou "na zkoušku" koupit u nás, ale není to no...
    Radši si je udělejte sami! Je to mňamka!

Celkový počet komentářů: 16
Nalezeno receptů: 16
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Špecle
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept