Špecle

45 min | hlavní chod | německá kuchyně | recept zobrazen: 180979x
Halušky trošku jinak - na německý způsob s cibulí, slaninou a klasickým sýrem.
Komentáře receptu 15


Postup přípravy receptu

V míse smícháme mouku a vejce. Přidáme trochu vody a špetku soli. Vypracujeme polotuhé těsto. Slaninu nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme a cibuli pokrájíme nahrubo.

Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. S těsta uvaříme v této vodě nočky (halušky).

Na pánvi osmažíme nahrubo nakrájenou cibuli a slaninu, které ochutíme solí a pepřem. Cibule by měla být úplně měkká a zesládlá.

Hotové špecle postupně vrstvíme do velké salátové mísy střídavě se sýrem a směsí cibule a slaniny. Nakonec můžeme promíchat. Výbornou přílohou je listový salát.

autor receptu:

Špecle

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Vaše cena 690 běžně 8700 Kč sleva 92 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Špecle

Recept se nachází v 63 kuchařkách
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3398 receptů
pevara
Hlavní jídla 87 receptů
zjirousek
Halušky 57 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Špecle

Celkový počet komentářů u receptu: 15
  • ..já přidám do mouky trošku kypřícího prášku..jsou pak nadýchanější...špecle se slaninou a cibulkou milujeme..mnam

    • Re: Bez vajíčok! Marika 18.12.2011 18:55:10

      Ja tam dievčatá vajíčka nedávam a keď, tak len žĺtok, aby halušky neboli tvrdé a nie moc tuhé cesto.

  • Alena 21.05.2011 02:14:31

    Vždyť jsou to normální nočky, na Slovensku halušky. V Maďarsku jsou s kuřetem na paprice národním jídlem.Ve švábsku na to zřejmě mají spec. struhadl, ale nedovedu si jej představit.

  • Alena 21.05.2011 02:13:21

    Vždyť jsou to normální nočky, na Slovensku halušky. V Maďarsku jsou s kuřetem na paprice národním jídlem.Ve švábsku na to zřejmě mají spec. struhadl, ale nedovedu si jej představit.

  • Alexx 02.05.2010 20:18:20

    Já přidávám do těstíčka ještě třeba majoránku,česnek nebo špenát, podle toho k jaké příležitosti je vařím a můžu vám říct, že je to vážně dobrůtka. Mňamka..

  • Staré dobré Käs-Spätzle Anni 31.03.2010 13:28:47

    Špecle jsem poprvé jedla u tetičky v Bavorsku a hned jsme je převzali do rodinné kuchařky... zkoušeli jsme si je jednou "na zkoušku" koupit u nás, ale není to no...
    Radši si je udělejte sami! Je to mňamka!

  • Kde sehnat špecle Ondra 27.05.2008 09:21:41

    Nevíte, kde se dají špecle koupit? Tedy v Brně, u nás v Šumperku jsem je sehnal, ale tady v Brně nevím, kam pro ně :-(.

    • Re: Kde sehnat špecle Milada 18.01.2010 17:29:33

      Dnes jsem je náhodou koupila v tescu, tak si mysllím že budou i u vás. Jsou mezi nudlemi, 500 g za 39,90 Kč, pravé německé z tvrdé pšenice:)))

    • Re: Kde sehnat špecle charluska 01.03.2009 22:41:56

      Ondro máš pravdu v Šumperku je mají v polotovarech na pěší zoně,ale co tak si je udělat?Jsou mnohem chutnější a práci žádnou nedají.

  • pokud mají být sýrové špecle,tak jak se jí v německu,tak cibule nesmí být měkká ,ale krásně křupavá.Cibuli nákrájíme na půlkolečka nebo kolečka,obalíme v pohr.nebo hrubé mouce,nejlépe se to dělá v sáčku.Mouku s cibulí tam protřepeme,vysypeme na síto,čímž odstraníme přebytek mouky a osmážíme na trošce oleje do křupava.Slanina tam nepatří.uvařené špecle smicháme v míse s nahrubo nastrouhaným sýrem,dáme na talíř a do roztavení sýru prohřejeme v horkovzdušné troubě nebo mikrovlnce.Tohle jsou pravé kessešpecle!

Celkový počet komentářů: 15
Nalezeno receptů: 15
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Špecle
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept