Špecle

45 min | hlavní chod | německá kuchyně | recept zobrazen: 182981x
Halušky trošku jinak - na německý způsob s cibulí, slaninou a klasickým sýrem.
Komentáře receptu 16


Postup přípravy receptu

V míse smícháme mouku a vejce. Přidáme trochu vody a špetku soli. Vypracujeme polotuhé těsto. Slaninu nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme a cibuli pokrájíme nahrubo.

Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. S těsta uvaříme v této vodě nočky (halušky).

Na pánvi osmažíme nahrubo nakrájenou cibuli a slaninu, které ochutíme solí a pepřem. Cibule by měla být úplně měkká a zesládlá.

Hotové špecle postupně vrstvíme do velké salátové mísy střídavě se sýrem a směsí cibule a slaniny. Nakonec můžeme promíchat. Výbornou přílohou je listový salát.

autor receptu:

Špecle

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Vaše cena 299 běžně 4500 Kč sleva 93 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Špecle

Recept se nachází v 64 kuchařkách
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3434 receptů
pevara
Hlavní jídla 88 receptů
zjirousek
Halušky 60 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Špecle

Celkový počet komentářů u receptu: 16
  • Kde sehnat špecle Ondra 27.05.2008 09:21:41

    Nevíte, kde se dají špecle koupit? Tedy v Brně, u nás v Šumperku jsem je sehnal, ale tady v Brně nevím, kam pro ně :-(.

  • ..já přidám do mouky trošku kypřícího prášku..jsou pak nadýchanější...špecle se slaninou a cibulkou milujeme..mnam

    • Re: Bez vajíčok! Marika 18.12.2011 18:55:10

      Ja tam dievčatá vajíčka nedávam a keď, tak len žĺtok, aby halušky neboli tvrdé a nie moc tuhé cesto.

  • Alena 21.05.2011 02:14:31

    Vždyť jsou to normální nočky, na Slovensku halušky. V Maďarsku jsou s kuřetem na paprice národním jídlem.Ve švábsku na to zřejmě mají spec. struhadl, ale nedovedu si jej představit.

  • Alena 21.05.2011 02:13:21

    Vždyť jsou to normální nočky, na Slovensku halušky. V Maďarsku jsou s kuřetem na paprice národním jídlem.Ve švábsku na to zřejmě mají spec. struhadl, ale nedovedu si jej představit.

  • Alexx 02.05.2010 20:18:20

    Já přidávám do těstíčka ještě třeba majoránku,česnek nebo špenát, podle toho k jaké příležitosti je vařím a můžu vám říct, že je to vážně dobrůtka. Mňamka..

  • Staré dobré Käs-Spätzle Anni 31.03.2010 13:28:47

    Špecle jsem poprvé jedla u tetičky v Bavorsku a hned jsme je převzali do rodinné kuchařky... zkoušeli jsme si je jednou "na zkoušku" koupit u nás, ale není to no...
    Radši si je udělejte sami! Je to mňamka!

Celkový počet komentářů: 16
Nalezeno receptů: 16
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Špecle
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak pečovat o kontaktní čočky

    Jak pečovat o kontaktní čočky

    Péče o kontaktní čočky může připadat uživatelům brýlí příliš složitá a zdlouhavá. Možná i proto zůstávají raději věrní klasickým brýlím. Je pravdou, že stejně jako brýle, i kontaktní čočky potřebují být chráněny před poškozením a zároveň udržovány ve sterilní čistotě vhodnou dezinfekcí. Díky správným dezinfekčním a konzervačním prostředkům však může být péče o kontaktní čočky snadná, časově nenáročná, přesto velmi efektivní.

  • Horké letní počasí = zvýšená zdravotní rizika

    Horké letní počasí = zvýšená zdravotní rizika

    Koupání ve volné přírodě, stejně jako v bazénech a aqua parcích, je jistě zdraví prospěšné, ale nikoliv bez rizika. V přírodních nádržích ohrožují naše zdraví sinice a jejich toxiny, v bazénech se pak mohou šířit plísňová onemocnění a bradavice. Prakticky ve všech vodách lze zjistit výskyt patogenních mikroorganismů. Velice podstatným faktorem pro kvalitu vody je také vlastní disciplinovanost, v případě průjmu či nejrůznějších kožních onemocnění si koupání v přírodních nádržích nebo v koupalištích prostě musíme odpustit.




přidat nový recept