Španělské závitky podle Míry

1 h 30 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 14884x
Recept na španělské ptáčky trochu jinak.
Komentáře receptu 4
Uvařil jsem to (Recept vařilo 11 lidí)


Postup přípravy receptu

Hovězí plátky naklepeme z obou stran, rozložíme, posypeme vegetou, pokapeme worcesterskou a sójovou omáčkou a potřeme hořčicí.

Na každý plátek dáme kousek okurky, vejce, cibule, slaninu poté plátky svineme a sepneme párátkem nebo svážeme. V kastrolu zpěníme cibulku dozlatova a přidáme závitky. Ty orestujeme ze všech stran. Během opékaní přidáme worcesterskou a sójovou omáčku podle chuti. Španělské závity zalijeme vodou s zeleninovým bujonem a dusíme doměkka asi 60 minut. Podle potřeby doléváme vodou. Měkké závitky vyjmeme, omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše vody a provaříme asi 15 až 20 minut. Před koncem vaření přidáme do omáčky zbytek vejce, okurky a slaninu na kostičky a vložíme zpět závitky. Vše společně už jen prohřejeme a podle potřeby dochutíme soli a pepřem.

Španělské závitky podle Míry podáváme s dušenou rýží.

spider-rio autor receptu:

Španělské závitky podle Míry

Počet přidaných receptů: 162

Ingredience

na porce
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
41 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Španělské závitky podle Míry

Recept se nachází v 201 kuchařkách
myš1
recepty 4616 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů
KDI
VARENIE 8304 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Španělské závitky podle Míry

Celkový počet komentářů u receptu: 4
Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Španělské závitky podle Míry
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept