Špaldová bábovka bez cukru

1 hod | moučník | 12 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 23189x
Zdravá bábovka bez pšeničné mouky a cukru. Tedy pro ty, kdo chtějí mlsat zdravě! Vhodné pro antimykotickou dietu.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Našleháme žloutky s hruškovou šťávou. Přidáme olivový olej, přisypeme mouku smíchanou s kypřidlem a skořicí podle vlastní chuti. Nakonec do těsta vmícháme našlehané bílky. V případě dalšího doslazení použijeme džem či povidla, bez přidaného cukru nebo stévii.

Těsto na špaldovou bábovku nalijeme do bábovkové formy a pečeme v předehřáté troubě při 175 °C přibližně 45 minut. Upečenou bábovku vyzkoušíme špejlí, vyndáme a necháme vychladnout. Pak ji vyklopíme.

Špaldovou bábovku bez cukru nakrájíme a můžeme podávat. Kdo se neobejde bez cukru, může posypat již hotovou bábovku.

autor receptu:

Špaldová bábovka bez cukru

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porcí
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,8
skvělý recept
24 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Špaldová bábovka bez cukru

Recept se nachází v 35 kuchařkách
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4231 receptů
dusann
dia moučníky 11 receptů
Gustikova kucharka
gustav.slamenik
Gustikova kucharka 656 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Špaldová bábovka bez cukru

Přidat příspěvek k receptu Špaldová bábovka bez cukru
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Zdravotní pojištění cizinců

    Zdravotní pojištění cizinců

    Vzhledem k otevření hranic a vysoké pohyblivosti cizinců na našem území je otázka jejich zdravotního pojištění zcela patřičná a na místě. Více o zdravotním pojištění cizinců v dnešním článku.

  • Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Letošní zima nám dává pěkně zabrat. Kruté mrazy nejsou nic příjemného a tělo potřebujeme zahřát nejen pod vrstvou oblečení, ale také konzumací těch správných potravin. Které to jsou a v jaké podobě si je dopřát?




přidat nový recept