Špaldová bábovka bez cukru

1 hod | moučník | 12 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 19989x
Zdravá bábovka bez pšeničné mouky a cukru. Tedy pro ty, kdo chtějí mlsat zdravě! Vhodné pro antimykotickou dietu.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Našleháme žloutky s hruškovou šťávou. Přidáme olivový olej, přisypeme mouku smíchanou s kypřidlem a skořicí podle vlastní chuti. Nakonec do těsta vmícháme našlehané bílky. V případě dalšího doslazení použijeme džem či povidla, bez přidaného cukru nebo stévii.

Těsto na špaldovou bábovku nalijeme do bábovkové formy a pečeme v předehřáté troubě při 175 °C přibližně 45 minut. Upečenou bábovku vyzkoušíme špejlí, vyndáme a necháme vychladnout. Pak ji vyklopíme.

Špaldovou bábovku bez cukru nakrájíme a můžeme podávat. Kdo se neobejde bez cukru, může posypat již hotovou bábovku.

autor receptu:

Špaldová bábovka bez cukru

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porcí
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,8
skvělý recept
20 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Špaldová bábovka bez cukru

Recept se nachází v 34 kuchařkách
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4105 receptů
dusann
dia moučníky 11 receptů
rataje
Moučníky 467 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Špaldová bábovka bez cukru

Přidat příspěvek k receptu Špaldová bábovka bez cukru
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept