Špagety se žampiony na víně

45 min | hlavní chod | 4 porce | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1904x
Aromatické špagety s žampionovou omáčkou.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Šalotku opečeme v rendlíku na másle a 1 lžíci oleje na středním ohni zhruba 3 minuty. Potom přidáme žampiony a na mírném ohni je opékáme další 2 minuty. Směs osolíme a opepříme, zaprášíme moukou a za stálého míchání zhruba minutu podusíme.

Do rendlíku s žampiony postupně přilijeme smetanu a portské víno, přidáme sluncem sušená rajčata a špetku nastrouhaného muškátového oříšku. Omáčku povaříme na mírném ohni 8 minut.

Špagety vaříme v mírně osolené vodě s 1 lžící olivového oleje 12-14 minut tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné.

Těstoviny scedíme a vrátíme do hrnce, přelijeme žampionovou omáčkou a 3 minuty prohříváme. Pokrm upravíme na nahřáté talíře nebo do misek, posypeme nakrájenou petrželkou i podáváme s opečenými trojúhelníky toastového chleba.

Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny

Nakladatelství SLOVART

autor receptu:

Špagety se žampiony na víně

Počet přidaných receptů: 127

Ingredience

na porce
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,3
dobrý recept
11 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Špagety se žampiony na víně

Recept se nachází v 27 kuchařkách
vařecka
Kuchařska2 1252 receptů
zjirousek
Těstoviny 768 receptů
Všechny chutě světa
angel 666
Všechny chutě světa 139 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Špagety se žampiony na víně

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Komentář k receptu Špagety se žampiony na víně Tereza 04.04.2015 11:03:43

    Zkoušela jsem, nečekala nic ohromného a byla jsem velmi mile překvapena. Chutná jako z restaurace, ještě jsem zvrchu posypala parmezánem a všichni (dokonce i babička a to je co říct) to slupli, - všem doporučuju!!

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Špagety se žampiony na víně
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.

  • Začíná období zánětů močových cest

    Začíná období zánětů močových cest

    Venku se otepluje, což je zjara poměrně zrádný fakt. Mnohdy díky naší touze po sluníčku dochází k našemu vlastnímu prochlazení. S tím často dochází i k velmi nepříjemné nemoci - zánětu močových cest.




přidat nový recept