Špagetová omáčka

20 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 63962x
Jednoduchá, levná a hlavně rychlá omáčka na špagety. Hodí se pro začátečníky.
Komentáře receptu 6
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Vezmeme cibuli a buřty a nakrájíme je na kostičky. Do rendlíku dáme sádlo nebo olej a zpěníme cibuli. Když je cibule zlatavá, tak přidáme buřty. Ty smažíme, dokud nezčervenají. Potom přidáme rajčatový protlak a bujon. Pouze necháme probublat. Můžeme případně osolit nebo opepřit a omáčka je hotová.

Mezitím uvaříme špagety v osolené vodě s kapkou oleje podle návodu na obalu. U různých výrobců se doba varu liší. Špagety scedíme.

Špagety rozdělíme na talíře a přelijeme špagetovou omáčkou. Ihned podáváme. Kdo chce, může sypat strouhaným sýrem.

autor receptu:

Špagetová omáčka

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Špagetová omáčka

Recept se nachází v 39 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
zdegross
staré recepty 3816 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 6001 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Špagetová omáčka

Celkový počet komentářů u receptu: 6
Celkový počet komentářů: 6
Nalezeno receptů: 6
Přidat příspěvek k receptu Špagetová omáčka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept