Snickers moučník

1 hod | dezert | 15 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 17718x
Velice výborný, komukoliv jsem ho upekla, nemohl si ho vynachválit. Chutná jako opravdová Snickers tyčinka.
Komentáře receptu 21
Uvařil jsem to (Recept vařilo 8 lidí)


Postup přípravy receptu

Z přísad na těsto (hladká mouka, cukr a máslo) uděláme hmotu a rozválíme na plech (cca 20 x 25 cm). Pečeme na 160 °C asi 20 minut. Při pečení dáváme pozor, každá trouba peče jinak. Když je korpus zlaťoučký, tak ho už vytáhneme. Po upečení necháme sušenku vychladnout.

Připravíme si krém. Do hrnce si dáme všechny suroviny včetně oříšků a za stálého míchání pomalu vaříme. Až krém přijde do varu, tak mícháme a mícháme asi 20 minut. Také jak kdy, záleží na stáří kondenzovaného mléka. Když je krém ztuhlý, sundáme ho z plotny.

Krém naneseme vydatně na těsto a rovnoměrně rozetřeme. Nad párou rozehřejeme čokoládu a vylijeme na krém, opět po celé ploše rozetřeme. Snickers moučník dáme do ledničky dobře vychladit, poté nakrájíme a podáváme.

autor receptu:

Snickers moučník

Počet přidaných receptů: 8

Ingredience

na porcí
Vaše cena 4990 běžně 11980 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
30 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Snickers moučník

Recept se nachází v 161 kuchařkách
luckanejakjo
Lucíka mňamky 9 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4291 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4105 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Snickers moučník

Celkový počet komentářů u receptu: 21
  • Komentář k receptu Snickers moučník Fixe 30.10.2014 11:07:19

    Vynikající. Obměna s vlašáky, ale taktéž super. Všem moc chutnal. Díky za recept.

  • Kouzelné gabriela 06.09.2014 09:25:08

    Snickers moučník se mi pekl moc dobře, těsto jsem ani neválela, namačkala jsem ho rukama do velkýho pekáčku vystlanýho pečícím papírem. Krém se také vařil moc dobře a výsledek je jako opravdová snickerska. Výborný moučník na oslavy, dlouho vydrží a mnohem levnější než snickersky. Děkuji a recept si zakládám :-)

  • Komentář k receptu Snickers moučník Lola 24.04.2014 17:15:24

    Mohu se zeptat, salko se ma uvarit v plechovce zvlast ci se ma nalit do hrnce s ostatnimi surovinami? Nepripali se to?

  • Výborný! Sušenka i krém se povedly naprosto bez problému. Chutná jako opravdová Snickerska. Super recept.

  • Lenka 24.04.2013 19:00:19

    Prosím o radu, chci tyto řezy dělat na svatbu,ale čtu na tyto řezy různé reakce..tak jsem z toho dostala strach. Někdy píši, že těsto se rozpadlo, jinde, že je to moc sladké, že se to nedá krájet, že snad lepší udělat piškotové těsto a já opravdu nevím. Obávám se,abych potom nelitovala.

  • marťa 16.09.2012 18:01:42

    ahoj, chci se zeptat, Salko do krému dáme zkaramelizované, nebo v tekutém stavu? Předpokládám, že zkaramelizované, aby krém dostal chuť sušenky Snickers. Nerada bych to pokazila, když má moučník takové dobré recenze =) Díky za odpověď

    • Re: luckanejakjo 17.09.2012 07:05:21

      nene v tekutém stavu ono to salko zkaramelizuje tim svařením v hrnci :)

      • Re: Re: marťa 17.09.2012 13:26:25

        Aha, děkuji za rychlou odpověď... Ptala jsem se proto, že Salko používáme do vánočního cukroví a musíme ho v plechovce vařit cca 2-3 hodiny. Tak abych neudělala nějakou chybu... =)

  • kiki 09.09.2012 18:58:52

    ahoj.zkoušela jsem to dělat podle receptu bylo to výborné jen se mi spodek moučníku hrozně drobil.spíš vubec nedržel pohromadě.poradíte mi co přidat? jinak to bylo vážně výborné.díky.

    • Re: luckanejakjo 10.09.2012 09:43:05

      nepečte to tak dlouho taky se mi to ze zacatku hrozně drolilo, až jsem přišla na to, že to dám do trouby a sedim u té trouby a jen jak těsto zezlatne tak troubu vypínám a vyndávám :) a pak je krásně vláčné a nedrolí se :)

Celkový počet komentářů: 21
Nalezeno receptů: 21
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Snickers moučník
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept