Sněhové pusinky

35 min | cukroví | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 470703x
Nejen vánoční jednoduchá a rychlá dobrota, když zbudou bílky.
Komentáře receptu 96
Uvařil jsem to (Recept vařilo 34 lidí)


Postup přípravy receptu

Bílky vyšleháme do tuha, poté za stálého šlehání přidáváme po částech cukr.

Když máme tuhou hmotu, tvarujeme na máslem vymazaný plech pusinky. A to buď pytlíkem se širokou zdobičkou nebo ozdobným lisem na těsto. Nebo jenom stačí udělat lžičkou hrudky.

Sněhové pusinky pečeme, nebo spíše sušíme, při 100 - 150 °C asi 15 minut a poté ztlumíme asi na 50 °C a ještě asi 10 minut sušíme. Tím, že teplotu snížíme, docílíme toho, že pusinky zůstanou bílé.

Sněhové pusinky lze podávat i namočené v čokoládě. Obměnou jsou kokosové pusinky. Do pusinkové hmoty je i možno zamíchat strouhaný kokos (100 - 200g podle chuti). Kokos se tam opatrně zamíchá stěrkou až úplně na konec.

autor receptu:

Sněhové pusinky

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

na porce
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
362 hlasujících
  • Recept Sněhové pusinky - Vážené kuchařinky takto to dělám já už mnoho let a vždy pohoda.3 BÍLKY,210GR PRÁŠKOVÉHO COKRU.Do bílku dám pár zrnek soli a kávovou lžičku vody,ručním šlehačem vyšlehat s polovinou cukru do polotuha pak přidat zbytek cukru po troškách a vyšlehat do tuha.Cukrářským sáčkem udělat pusinky 
a sušit v troubě(já el.troubu)100st.asi hodinku.
  • Recept Sněhové pusinky - Pusinky vytvarované na plechu a připravené k sušení.
  • Recept Sněhové pusinky - Takhle nějak by měla vypadat ta hmota na pusinky.
  • Recept Sněhové pusinky - Pusinky se suší.
  • Recept Sněhové pusinky - Pusinky se servírují.
  • Recept Sněhové pusinky - Pusinky máme moc rádi.

Kuchařky obsahující recept Sněhové pusinky

Recept se nachází v 371 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 6003 receptů
myš1
recepty 4616 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Sněhové pusinky

Celkový počet komentářů u receptu: 96
  • Komentář k receptu Sněhové pusinky Nell 23.02.2016 21:54:03

    Mne se teda po přidání cukru z toho stala tekutá hmota

  • Komentář k receptu Sněhové pusinky anežka 16.02.2016 15:46:29

    je to uplně mega dobrý a drží to super recept

  • pusinky Emma 10.12.2015 13:49:19

    Ahoj nevíte jak obarvit pusinky ?

  • fuj prdel chlupata 22.01.2016 14:28:57

    Vaření.cz
    Úvod > Recepty > cukroví > Sněhové pusinky
    Sněhové pusinky
    35 min|cukroví |4 porce|česká kuchyně|vegetariánský recept|recept zobrazen: 442430x
    Nejen vánoční jednoduchá a rychlá dobrota, když zbudou bílky.
    Komentáře receptu 92
    Uvařil jsem to (Recept vařilo 34 lidí) 
    Postup přípravy receptu

    Bílky vyšleháme do tuha, poté za stálého šlehání přidáváme po částech cukr.

    Když máme tuhou hmotu, tvarujeme na máslem vymazaný plech pusinky. A to buď pytlíkem se širokou zdobičkou nebo ozdobným lisem na těsto. Nebo jenom stačí udělat lžičkou hrudky.

    Sněhové pusinky pečeme, nebo spíše sušíme, při 100 - 150 °C asi 15 minut a poté ztlumíme asi na 50 °C a ještě asi 10 minut sušíme. Tím, že teplotu snížíme, docílíme toho, že pusinky zůstanou bílé.

    Sněhové pusinky lze podávat i namočené v čokoládě. Obměnou jsou kokosové pusinky. Do pusinkové hmoty je i možno zamíchat strouhaný kokos (100 - 200g podle chuti). Kokos se tam opatrně zamíchá stěrkou až úplně na konec.


    Vytvořit poznámku
    Uložit recept do kuchařky
    popelka7 autor receptu: Sněhové pusinkyPočet přidaných receptů: 3PŘIDAT K OBLÍBENÝM KUCHAŘŮMIngrediencena 4 porce PŘEPOČÍTATTĚSTO4 ksbílek 300 gcukr moučkaReklamy Google5 spalovačů tukuSpaluj tuk na břiše každýden jezením těchto 4 potravin. Zde!reseni-pro.comZbav se tuku na břiše

  • Komentář k receptu Sněhové pusinky Linda 01.01.2016 15:19:06

    Prvně teď dělám sněhové pusinky,už se suší v troubě a i cca po 20 min.stále krásně drží tvar.Udělala jsem přesně podle tohoto receptu ( se špetkou solí).Cukr moučka jsem pomalu přisypávala po lžících a dlouho šlehala.Přidala jsem i potravinářské barvivo a aroma višeň.Bylo to krásně tuhé,neteklo to! Suším při otevřené troubě na cca 80°C ..tak snad se povedou a rodince budou chutnat..děkuji za recept.I po přečtení recenze mě to neodradilo!

  • improvizace Žirafa 19.12.2015 17:41:51

    Pusinky podle tohoto receptu jsem dělala už víckrát a vždycky se povedly. Dneska jsem musela zaimprovizovat, protože mi došel moučkový cukr. Tak jsem použila krupicový bez toho, že bych sníh šlehala na vodní lázni. Pusinky jsou i tak dobré, není poznat rozdíl. Jen v troubě je suším výrazně déle než se píše v receptu, minimálně 2 hodiny při teplotě cca 80°C.

  • Sněhové pusinky irena449 19.12.2015 12:22:59

    Sníh se podle receptu povedl, krásně drží tvar. Akorát jsem sušila na 90 stupňů asi 2,5 hodiny.

  • Komentář k receptu Sněhové pusinky Draha 17.12.2015 09:16:22

    Pusijky se mi nedaří, zůstanou jako guma. Někde dělám chybu.

  • Komentář k receptu Sněhové pusinky rose9 14.12.2015 23:24:44

    Je to super jednoduchá věc a ještě jsem je posypala nerafinovanm cukrem a dostala seme pochvalu. Děkuju moc:-)

Celkový počet komentářů: 96
Nalezeno receptů: 96
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Sněhové pusinky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Je možné si i v těchto parných letních dnech přivodit angínu? Bohužel je, a to velice jednoduše. Snadno to přeženeme se zmrzlinou nebo ledovými nápoji, příliš se vystavujeme chladící klimatizaci, zůstaneme příliš dlouho v mokrých plavkách a nakonec, zrádné výkyvy počasí. To všechno jsou důvody, proč se jednoho letního rána vzbudíme s nepříjemně známou bolestí v krku.

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.




přidat nový recept