1 plechovka | hruškový kompot | |
1.5 lžíce | kukuřičný sirup | |
těsto | ||
---|---|---|
100 g | cukr | |
50 ml | olej | |
3 ks | vejce | |
4 lžíce | med | |
270 g | hladká mouka | |
0.5 balíčku | kypřicí prášek do pečiva | |
100 g | mandle (mleté) | |
50-100 ml | smetana na vaření | |
podle chuti | ||
skořice mletá |
Hrušky necháme okapat, pak je nakrájíme na silnější plátky a promícháme se sirupem (nebo medem) a mletou skořicí. Takto připravené hrušky necháme v chladu odležet. Z prosáté mouky, kypřícího prášku, cukru, mletých mandlí, vajec, medu a oleje umícháme řidší těsto, které podle potřeby naředíme smetanou. Těsto vlijeme do koláčové formy (vymazané máslem a vysypané moukou) a poklademe ochucenými plátky hrušek. Koláč pečeme v předehřáté troubě při 170 - 180 °C asi 25 - 30 minut. Propečení koláče vyzkoušíme špejlí. Vychladlý snadný hruškový koláč vyjmeme z formy, nakrájíme na porce a podáváme ke kávě nebo čaji.
Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem
Vyzkoušejte jednoduchý recept na velmi jemný a šťavnatý moučník s hruškami. Podle FOTORECEPTU krok za krokem ho zvládne každý.
Sladké pečení s hruškami: Netradiční perník krok za krokem
Pojďte si s námi zkusit upéct oblíbený moučník trochu jinak. S hruškami chutná perník výborně a navíc hrušky pozitivně ovlivňují náladu a pocity pohody. Na tento recept nepotřebujete ani váhu, tak s radostí do toho!
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena