Smetanový zapečený květák

1 h 15 min | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 194481x
Květák zapečený v sýrovo - smetanové omáčce s voňavou bazalkou. Může do něj přidat jemnou šunku nebo pršut.
Komentáře receptu 7
Uvařil jsem to (Recept vařilo 10 lidí)


Postup přípravy receptu

Očištěný květák rozdělíme na růžičky a namočíme na 15 minut do octové nebo slané vody, abychom se zbavili drobného hmyzu. Pak květák uvaříme ve slané vodě nebo v páře. Vodu z květáku nevyléváme.
Uvařený květák rozdělíme na menší růžičky a necháme vychladnout. Sýr nastrouháme.

Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a vymícháme jíšku. Tu zředíme s trochou vývaru a provaříme. Přidáme do něj tavený sýr a vše vyšleháme metličkou dohladka. Pak omáčku osolíme, přidáme bazalku a nakonec přilijeme smetanu. Omáčku povaříme dohusta. Pak ji odstavíme z ohně a přimícháme do ní žloutky.

Vymažeme si zapékací misku. Vyložíme ji květákem, zalijeme sýrovou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem.

Misku vložíme do předehřáté trouby a pečeme jen do té doby, než květák a sýr začnou zlátnout.

Takto připravený květák podáváme jako hlavní jídlo nebo jako přílohu.

Vilienka autor receptu:

Smetanový zapečený květák

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

Vaše cena 999 běžně 9995 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,1
dobrý recept
284 hlasujících
  • Recept Smetanový zapečený květák - Zapečený květák

Kuchařky obsahující recept Smetanový zapečený květák

Recept se nachází v 132 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
smarcelak
Zeleninové pokrmy 285 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Smetanový zapečený květák

Celkový počet komentářů u receptu: 7
Celkový počet komentářů: 7
Nalezeno receptů: 7
Přidat příspěvek k receptu Smetanový zapečený květák
* Povinné pole

Soutěž o bestseller - Kuchařka pro dceru

Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".

  • Thajská masáž

    Thajská masáž

    Thajská masáž je popisována jako metodika práce s tělem na základě prvků akupresury a jógy. Je v ní obsaženo časté, dlouhé a procítěné protahování, díky tomu bývá lidově nazývána jógová masáž a také jóga pro líné.




přidat nový recept