Smetanová špenátová omáčka

15 min | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 276x
Recept na výbornou a rychlou špenátovou omáčku vhodnou k těstovinám nebo do palačinek.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Špenát spaříme, vymačkáme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme na drobno.

Cibuli osmažíme, přidáme špenát a zalijeme smetanou. V případě potřeby rozmícháme trochu mouky v mléku a omáčku zahustíme. Nakonec omáčku ochutíme solí.

Smetanová špenátová omáčka je výborná s opečenou slaninou k těstovinám, hodí se také do palačinek.

autor receptu:

Smetanová špenátová omáčka

Počet přidaných receptů: 8

Ingredience

na porce
Vaše cena 3549 běžně 5460 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Smetanová špenátová omáčka

Recept se nachází v 15 kuchařkách
babu
Omáčky 1 recept
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3323 receptů
bronislavap
Kuchařka 473 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Smetanová špenátová omáčka

Přidat příspěvek k receptu Smetanová špenátová omáčka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Běhání jako sport, zábava i relax

    Běhání jako sport, zábava i relax

    Hned z jara je potkáváme všude - na silnicích, na lesních a polních cestách. Nepotřebují ke své vášni žádný nástroj ani pomůcku. Ano, jsou to běžci. Běh je u nás hned po cyklistice druhým nejoblíbenějším sportem. Prodlužuje délku života, snižuje vysoký krevní tlak, nadváhu, posiluje celkovou kondici, imunitu a paměť a zmírňuje deprese. Více než polovina běžců se svojí zálibě věnuje 2 - 3x týdně a mluvíme-li o zálibě, není to vždy tak zcela přesné - často začínáme běhat kvůli nedostatku pohybu a hlavně pro potřebu zhubnout. Častěji potkáváme na provizorních běžeckých trasách ženy.

  • Letní průjmy - čemu se na dovolené vyhnout?

    Letní průjmy - čemu se na dovolené vyhnout?

    Průjmové onemocnění je jednou z nejčastějších letních zdravotních komplikací. Může se týkat cestovatelů do zahraničních zemí (zejména mimoevropských), ale není ojedinělé ani na cestách po naší republice a výjimečně i po vlastním grilování doma na zahradě. Letní teploty jsou pro mnohé z nás sice příjemné, ale nahrávají také množení bakterií zejména v potravinách, ale také třeba i ve vodě.




přidat nový recept