Smetanová omáčka z osmahnuté zeleniny

30 min | omáčka | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2983x
Recept na omáčku z restované zeleniny.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Petržel a mrkev očistíme a nakrájíme na větší kostky. Pórek omyjeme, očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny. Žampiony očistíme. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a tvrdou část odstraníme.

Cibuli osmahneme v hrnci nasucho. Přidáme zbývající zeleninu a žampiony a osmahneme. Přidáme rajčatovou šťávu a ještě chvilku smažíme. Přilijeme červené víno (může být i zeleninový vývar), vodu a 1 - 2 lžíce sójové omáčky. Necháme pod pokličkou povařit na mírném ohni asi 15 minut. Nakonec přecedíme.

Zeleninu se zakysanou smetanou rozmixujeme, přidáme k přecezené tekutině a ještě jednou zahřejeme. Omáčku ochutíme sušeným droždím a pokud je třeba přidáme sójovou omáčku.

Smetanovou zeleninu z osmahnuté zeleniny podáváme jako klasickou omáčku.

Neobee autor receptu:

Smetanová omáčka z osmahnuté zeleniny

Počet přidaných receptů: 203

Ingredience

na porce
Vaše cena 10799 běžně 22977 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Smetanová omáčka z osmahnuté zeleniny

Recept se nachází v 33 kuchařkách
Neobee
Omáčky 14 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3451 receptů
smarcelak
Omáčky 151 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Smetanová omáčka z osmahnuté zeleniny

Přidat příspěvek k receptu Smetanová omáčka z osmahnuté zeleniny
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Zdravotní pojištění cizinců

    Zdravotní pojištění cizinců

    Vzhledem k otevření hranic a vysoké pohyblivosti cizinců na našem území je otázka jejich zdravotního pojištění zcela patřičná a na místě. Více o zdravotním pojištění cizinců v dnešním článku.

  • Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Letošní zima nám dává pěkně zabrat. Kruté mrazy nejsou nic příjemného a tělo potřebujeme zahřát nejen pod vrstvou oblečení, ale také konzumací těch správných potravin. Které to jsou a v jaké podobě si je dopřát?




přidat nový recept