Smetanová houbová omáčka

45 min | omáčka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 399999x
Tentokrát něco pro houbaře. Recept na houbovou omáčku zjemněnou smetanou a octem.
Komentáře receptu 30
Uvařil jsem to (Recept vařilo 19 lidí)


Postup přípravy receptu

Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Menší houby pouze rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Pokud použijeme sušené houby, namočíme je předem do vody nebo mléka, aby změkly.

V kastrolu necháme rozehřát máslo. Přidáme mouku a necháme vysmažit zlatavou jíšku. Přilijeme houbový vývar z kostky a necháme základ omáčky provařit, aby se rozvařily možné hrudky.

Zatím si rozehřejeme olej. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Na rozehřátém oleji ji osmažíme dozlatova. Přidáme houby a směs okořeníme pepřem a kmínem. Houby necháme jen lehce podusit.

Dušené houby vsypeme do základu omáčky a necháme vše povařit, aby omáčka získala ten správný houbový šmrnc. Omáčku zjemníme oběma druhy smetany a podle chuti osolíme a okyselíme octem.

Houbovou smetanovou omáčku podáváme s dušeným masem a houskovým knedlíkem.

autor receptu:

Smetanová houbová omáčka

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

Vaše cena 999 běžně 18500 Kč sleva 95 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3
dobrý recept
1632 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Smetanová houbová omáčka

Recept se nachází v 252 kuchařkách
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 5996 receptů
Houbová kuchařka
Jaromil
Houbová kuchařka 20 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Smetanová houbová omáčka

Celkový počet komentářů u receptu: 30
  • Komentář k receptu Smetanová houbová omáčka Kuchaříček 04.09.2014 18:42:53

    Sice je mi 17 ale trochu se vyznám v gastronomii a docela mě překvapují některé komentáře ale i recepty jestli chcete normální recepty doporučuji receptury teplých pokrmů od Jaroslava Runštuka

  • Houbový bujón avamn 25.08.2014 18:04:50

    A když nemáte cibuli, dejte tam sójovou omáčku...

  • Tohle musí být ale šílená bomba do žaludku. Bešamel na másle, houby na oleji, šlehačka, smetana a navíc hnusná kostka ve které je kdovíco a hlavně glutasol, který když se povaří, je to jed na játra a ledviny. Opražila bych zlehka houby s cibulí a kmínem na másle, zředila mlíkem, uvařila houby doměkka.Potom bych přidala jíšku z pytlíku a nakonec bych to osolila a opepřila.Ještě bych přidala zakysanou smetanu /není tak tučná/ abych výslednou omáčku okyselila. Já to tak dělám léta a každému to chutná a nejdou kila nahoru.

    • Re: Re: Vladimír 14.08.2014 15:49:49

      Prý kostku NE a pak tam nacpe jíšku s pytlíku :0)))))

    • Re: Re: karin 21.02.2013 10:36:27

      Milá, zlatá, houbová omáčka se nevaří každý den, ba ani každý týden, takže si ji chceme správně užít a pochutnat si. To, co popisuješ je hodně chudá náhražka, asi by nebyla nejoblíbenější jídlo mého vnoučka, jak je tomu s tou mou poctivou.

    • Re: Re: Ivana 20.02.2013 16:42:03

      Bože, takové kritiky, jak je to všecko nezdravé a pak sama napíše: "Přidala bych jíšku z pytlíku" ??? Tak to si pomůžeš nádhero

    • Re: Re: Ivana 20.02.2013 16:30:01

      Bože, takové kritiky, jak je to všecko nezdravé a pak sama napíše: "Přidala bych jíšku z pytlíku" ??? Tak to si pomůžeš nádhero

    • draha mimi, besamel se dela vzdycky na masle! Je to italsky recept (besamel) a ten vyzaduje maslo, mouku, mleko, sul a muskatovy orisek.

    • Text komentáře byl smazán. orssinek 02.10.2012 02:27:54

      Text komentáře byl smazán.

    • Re: Re: Kolemjdoucí 26.09.2010 19:04:59

      Nic proti, ale jíška z pytlíku bude daleko větší svinstvo, než jíška domácí. Bešamelovou omáčku (její přípravu) jsem v receptu nenašel, pokud máte na myslí to, že se jíška zaleje vývarem, pak se jedná de facto o velouté.

      A co se zakysané smetany týče, k sehnání je s obsahem 15-19 % tuku (to taky není zrovna moc "lajt", samozřejmě, lze použít superodhlehčené svinstvo od předních výrobců pseudomléčných výrobků, tuk se zde dožene škrobem a chemií - dobrou chuť Vám přejí Gumárně Púchov :-D ).

      Navíc, tady je 100 ml šlehačky a 100 ml zakysané smetany na téměř litr vývaru, což bych ještě nepovažoval za takovou katastrofu, pokud se takovou stravou necpu každý den.

Celkový počet komentářů: 30
Nalezeno receptů: 30
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Smetanová houbová omáčka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Neplodnost - dárcovství vajíček a spermií jako řešení

    Neplodnost - dárcovství vajíček a spermií jako řešení

    Problém s neplodností řeší v dnešní době stále více párů, stále více jich také využívá možnosti počít dítě z darovaných vajíček nebo spermií. Jak využít této možnosti na cestě k vytouženému těhotenství? A jak se stát dárcem spermií či dárkyní vajíček?

  • Nedostatek železa v těhotenství - jaké potraviny doplnit?

    Nedostatek železa v těhotenství - jaké potraviny doplnit?

    Během těhotenství značně stoupají nároky našeho organismu na příjem železa, vápníku, zinku a hořčíku. Při nedostatku železa těhotné ženy vzniká anémie, která s sebou nese určitá zdravotní rizika. Jak železo přirozeně doplnit? Které potraviny zařadit do jídelníčku, abychom tělo dostatečně zásobili?




přidat nový recept