Smažený květák

1 hod | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 178709x
Velmi chutná zelenina - květák - jako vydatný oběd pro všechny.
Komentáře receptu 20
Uvařil jsem to (Recept vařilo 14 lidí)


Postup přípravy receptu

Květák si namočíme do mísy s vodou, propláchneme a vyjmeme. Rozdělíme si ho na menší porce - růžičky. Květák nevaříme, lépe vynikne jeho chuť. Vařením a dalším smažením se z něj stává jen měkká zelenina ve strouhance.

Jednotlivé porce obalíme v trojobalu - mouka, vejce, strouhanka a smažíme v rozpáleném oleji - nejlépe ve fritovacím hrnci.

Smažený květák podáváme s vařenými bramborami a doplňujeme čerstvou zeleninou - paprikou, rajčaty. Vhodná je také tatarská omáčka a kečup.

autor receptu:

Smažený květák

Počet přidaných receptů: 331

Ingredience

Vaše cena 299 běžně 3450 Kč sleva 91 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,3
dobrý recept
150 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Smažený květák

Recept se nachází v 98 kuchařkách
KDI
VARENIE_2 4250 receptů
rkunesova
Vláďovo kuchařka 1180 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Smažený květák

Celkový počet komentářů u receptu: 20
  • Liko 30.04.2011 11:26:53

    Prosím Vás, kterej inteligent sem dal takovou hloupost. Nevařit květák může napsat jen naprostej kuchařskej diletant. Na tenhle článek jsem narazil kvůli tomu, že jsem hledal recept, jak má být květák uvařen, aby nebyl tvrdej. Žena ho dělá už pokolikátý a vždycky jí z toho vyjde tuhá zelenina v trojobale bez chuti. Strašně stupidní recept.

    • Re: honza 20.04.2013 22:30:07

      Chcete smažený květák jako zeleninu nebo jako kaši? Taky jsem se učil květák před smažením vařit, ale pak jsem si vyzkoušel, že je to nesmysl a jsem rád, že v tomto receptu je bez vaření. Samozřejmě se smaží na mírném ohni a déle než kuřecí řízky!

    • Re: Marek 29.06.2011 17:41:31

      Není to pravda dá se to bez problémů udělat do mněkka, ale chce to dát menší žár a klidně na pánev hodit na chvíli pokličku. Takto připravený květák naopak má daleko výraznější chuť.

    • Re: Danny 08.09.2011 19:39:21

      je vidět, že vaření moc nerozumíš. jak se píše výše, když se květák předem nevaří, není z něho měkká zelenina bez chuti. nepředvařený chutná daleko lépe.

  • snadnější obalování cesko227 27.10.2012 23:16:10

    Podle zvyku naší babičky obaluji jak květák, tak i ostatní řízky místo v hladké mouce, v mouce polohrubé. Jde to líp a je to chutnější. Aspoň nám to tak vyhovuje.

  • Docela by mne zajímalo, jak udělám z vajec 4 kostky?

Celkový počet komentářů: 20
Nalezeno receptů: 20
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Smažený květák
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak pečovat o kontaktní čočky

    Jak pečovat o kontaktní čočky

    Péče o kontaktní čočky může připadat uživatelům brýlí příliš složitá a zdlouhavá. Možná i proto zůstávají raději věrní klasickým brýlím. Je pravdou, že stejně jako brýle, i kontaktní čočky potřebují být chráněny před poškozením a zároveň udržovány ve sterilní čistotě vhodnou dezinfekcí. Díky správným dezinfekčním a konzervačním prostředkům však může být péče o kontaktní čočky snadná, časově nenáročná, přesto velmi efektivní.

  • Horké letní počasí = zvýšená zdravotní rizika

    Horké letní počasí = zvýšená zdravotní rizika

    Koupání ve volné přírodě, stejně jako v bazénech a aqua parcích, je jistě zdraví prospěšné, ale nikoliv bez rizika. V přírodních nádržích ohrožují naše zdraví sinice a jejich toxiny, v bazénech se pak mohou šířit plísňová onemocnění a bradavice. Prakticky ve všech vodách lze zjistit výskyt patogenních mikroorganismů. Velice podstatným faktorem pro kvalitu vody je také vlastní disciplinovanost, v případě průjmu či nejrůznějších kožních onemocnění si koupání v přírodních nádržích nebo v koupalištích prostě musíme odpustit.




přidat nový recept