Smažený květák

1 hod | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 184586x
Velmi chutná zelenina - květák - jako vydatný oběd pro všechny.
Komentáře receptu 20
Uvařil jsem to (Recept vařilo 14 lidí)


Postup přípravy receptu

Květák si namočíme do mísy s vodou, propláchneme a vyjmeme. Rozdělíme si ho na menší porce - růžičky. Květák nevaříme, lépe vynikne jeho chuť. Vařením a dalším smažením se z něj stává jen měkká zelenina ve strouhance.

Jednotlivé porce obalíme v trojobalu - mouka, vejce, strouhanka a smažíme v rozpáleném oleji - nejlépe ve fritovacím hrnci.

Smažený květák podáváme s vařenými bramborami a doplňujeme čerstvou zeleninou - paprikou, rajčaty. Vhodná je také tatarská omáčka a kečup.

autor receptu:

Smažený květák

Počet přidaných receptů: 332

Ingredience

Vaše cena 7900 běžně 45000 Kč sleva 82 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,3
dobrý recept
151 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Smažený květák

Recept se nachází v 100 kuchařkách
KDI
VARENIE_2 4248 receptů
rkunesova
Vláďovo kuchařka 1180 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Smažený květák

Celkový počet komentářů u receptu: 20
  • Liko 30.04.2011 11:26:53

    Prosím Vás, kterej inteligent sem dal takovou hloupost. Nevařit květák může napsat jen naprostej kuchařskej diletant. Na tenhle článek jsem narazil kvůli tomu, že jsem hledal recept, jak má být květák uvařen, aby nebyl tvrdej. Žena ho dělá už pokolikátý a vždycky jí z toho vyjde tuhá zelenina v trojobale bez chuti. Strašně stupidní recept.

    • Re: honza 20.04.2013 22:30:07

      Chcete smažený květák jako zeleninu nebo jako kaši? Taky jsem se učil květák před smažením vařit, ale pak jsem si vyzkoušel, že je to nesmysl a jsem rád, že v tomto receptu je bez vaření. Samozřejmě se smaží na mírném ohni a déle než kuřecí řízky!

    • Re: Marek 29.06.2011 17:41:31

      Není to pravda dá se to bez problémů udělat do mněkka, ale chce to dát menší žár a klidně na pánev hodit na chvíli pokličku. Takto připravený květák naopak má daleko výraznější chuť.

    • Re: Danny 08.09.2011 19:39:21

      je vidět, že vaření moc nerozumíš. jak se píše výše, když se květák předem nevaří, není z něho měkká zelenina bez chuti. nepředvařený chutná daleko lépe.

  • snadnější obalování cesko227 27.10.2012 23:16:10

    Podle zvyku naší babičky obaluji jak květák, tak i ostatní řízky místo v hladké mouce, v mouce polohrubé. Jde to líp a je to chutnější. Aspoň nám to tak vyhovuje.

  • Docela by mne zajímalo, jak udělám z vajec 4 kostky?

Celkový počet komentářů: 20
Nalezeno receptů: 20
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Smažený květák
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Sledování 3D filmů - dětem hrozí fatální následky!

    Sledování 3D filmů - dětem hrozí fatální následky!

    3D promítání filmů už není nic výjimečného, a to nejen v kině, ale i v domácích podmínkách. Často si ani neuvědomujeme, že sledování pohádek ve 3D může ovlivňovat zrak našich dětí, zejména jsou-li mladší 6 let. Jaké mohou být následky?

  • Význam a symbolika rozsvěcení adventního věnce

    Význam a symbolika rozsvěcení adventního věnce

    Máme za sebou druhou adventní neděli a radostně očekávaný Štědrý den je zase o krůček blíž. Na adventním věnci, který zdobí naše stoly pokryté svátečním ubrusem, jsme zapálili už druhou svíčku. Víte, odkud k nám přišel tento zvyk a jaký má význam? Proč takto postupně zapalujeme právě čtyři svíčky a co symbolizuje jejich světlo?




přidat nový recept