Smažený květák

1 hod | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 197346x
Velmi chutná zelenina - květák - jako vydatný oběd pro všechny.
Komentáře receptu 21
Uvařil jsem to (Recept vařilo 15 lidí)


Postup přípravy receptu

Květák si namočíme do mísy s vodou, propláchneme a vyjmeme. Rozdělíme si ho na menší porce - růžičky. Květák nevaříme, lépe vynikne jeho chuť. Vařením a dalším smažením se z něj stává jen měkká zelenina ve strouhance.

Jednotlivé porce obalíme v trojobalu - mouka, vejce, strouhanka a smažíme v rozpáleném oleji - nejlépe ve fritovacím hrnci.

Smažený květák podáváme s vařenými bramborami a doplňujeme čerstvou zeleninou - paprikou, rajčaty. Vhodná je také tatarská omáčka a kečup.

autor receptu:

Smažený květák

Počet přidaných receptů: 335

Ingredience

3,3
dobrý recept
153 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Smažený květák

Recept se nachází v 114 kuchařkách
KDI
ZZZ-VŠELIČO 2517 receptů
rkunesova
Vláďovo kuchařka 1180 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Smažený květák

Celkový počet komentářů u receptu: 21
  • Docela by mne zajímalo, jak udělám z vajec 4 kostky?

  • Liko 30.04.2011 11:26:53

    Prosím Vás, kterej inteligent sem dal takovou hloupost. Nevařit květák může napsat jen naprostej kuchařskej diletant. Na tenhle článek jsem narazil kvůli tomu, že jsem hledal recept, jak má být květák uvařen, aby nebyl tvrdej. Žena ho dělá už pokolikátý a vždycky jí z toho vyjde tuhá zelenina v trojobale bez chuti. Strašně stupidní recept.

    • Re: ??? tyna 05.09.2007 12:48:55

      ks znamená kusy, ne kostky:)))))

    • Re: honza 20.04.2013 22:30:07

      Chcete smažený květák jako zeleninu nebo jako kaši? Taky jsem se učil květák před smažením vařit, ale pak jsem si vyzkoušel, že je to nesmysl a jsem rád, že v tomto receptu je bez vaření. Samozřejmě se smaží na mírném ohni a déle než kuřecí řízky!

    • Re: Marek 29.06.2011 17:41:31

      Není to pravda dá se to bez problémů udělat do mněkka, ale chce to dát menší žár a klidně na pánev hodit na chvíli pokličku. Takto připravený květák naopak má daleko výraznější chuť.

Celkový počet komentářů: 21
Nalezeno receptů: 21
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Smažený květák
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Palmový olej - vliv na naše zdraví a dopad na světovou ekologii

    Palmový olej - vliv na naše zdraví a dopad na světovou ekologii

    Palmový olej je rostlinný jedlý olej získaný z oplodí palmových semen, tedy z tkáně obklopující semeno. Získává se z palmy olejné, má světle žlutou až oranžovou barvu a patří k nejběžnějším rostlinným olejům. Palmový olej nemá podle studií žádný pozitivní vliv na naše zdraví, spíše naopak. Je dokonce nazýván levným zabijákem, kterého denně dostáváme do těla v podobě sušenek, pečiva i mnoha jiných potravin. Důvod je zřejmý - je velmi levný. Nadměrná produkce a konzumace palmového oleje tak podle všeho ohrožuje nejen naše zdraví, ale i životní prostředí.

  • Kojenecká kolika aneb aby bříško nebolelo

    Kojenecká kolika aneb aby bříško nebolelo

    Bolesti bříška spojené s kojeneckou kolikou jsou jedním z nejčastějších problémů malých miminek. Nejedna maminka neví, jak utišit své plačící dítě a pomoci mu od potíží. Jaké jsou příčiny a jak miminku ulevit?




přidat nový recept