Smažené žampiony

25 min | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 179609x
Oblíbená pochoutka spousty jedlíků. Smažené žampiony připravíme za chviličku a chutnají báječně.
Komentáře receptu 7
Uvařil jsem to (Recept vařilo 10 lidí)


Postup přípravy receptu

Žampiony zbavíme nožiček, opláchneme a vrchní vrstvu sloupneme.

Vejce rozšleháme se solí podle chuti.

Žampiony obalujeme v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.

Na pánvi rozpálíme olej a žampiony v něm opékáme dozlatova. Můžeme je smažit i ve fritovacím hrnci.

Smažené žampiony podáváme s hranolky a tatarkou.

konvalinka autor receptu:

Smažené žampiony

Počet přidaných receptů: 546

Ingredience

Vaše cena 999 běžně 36000 Kč sleva 97 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,4
dobrý recept
152 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Smažené žampiony

Recept se nachází v 90 kuchařkách
KDI
VARENIE_2 5323 receptů
rkunesova
Vláďovo kuchařka 1180 receptů
yvetk
Recepty pro Ivetu 584 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Smažené žampiony

Celkový počet komentářů u receptu: 7
Celkový počet komentářů: 7
Nalezeno receptů: 7
Přidat příspěvek k receptu Smažené žampiony
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept