Smažené žampiony

25 min | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 185560x
Oblíbená pochoutka spousty jedlíků. Smažené žampiony připravíme za chviličku a chutnají báječně.
Komentáře receptu 7
Uvařil jsem to (Recept vařilo 10 lidí)


Postup přípravy receptu

Žampiony zbavíme nožiček, opláchneme a vrchní vrstvu sloupneme.

Vejce rozšleháme se solí podle chuti.

Žampiony obalujeme v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.

Na pánvi rozpálíme olej a žampiony v něm opékáme dozlatova. Můžeme je smažit i ve fritovacím hrnci.

Smažené žampiony podáváme s hranolky a tatarkou.

konvalinka autor receptu:

Smažené žampiony

Počet přidaných receptů: 546

Ingredience

3,4
dobrý recept
152 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Smažené žampiony

Recept se nachází v 92 kuchařkách
KDI
VARENIE_2 4248 receptů
rkunesova
Vláďovo kuchařka 1180 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 6001 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Smažené žampiony

Celkový počet komentářů u receptu: 7
Celkový počet komentářů: 7
Nalezeno receptů: 7
Přidat příspěvek k receptu Smažené žampiony
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept