Smažené kuřecí řízky Schwarz

1 hod | hlavní chod | 3 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 2429x
Recept na řízky plněné šunkou.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Kuřecí prsa omyjeme, můžeme i osušit. Z celého prsa oddělíme krátký sval, ze kterého usmažíme klasický řízek. Prso podélně rozkrojíme, ale nedokrojíme. Maso mírně naklepeme a nepatrně osolíme, protože šunka je slaná.

Na plát masa položíme vedle sebe 2 plátky šunky a maso zavineme. Méně šikovní kuchaři si mohou řízek zpevnit jehlou. Zavinutý řízek obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. V pánvi na rozehřátém oleji pozvolna usmažíme dozlatova.

Smažené kuřecí řízky Schwarz podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovým salátem. Tence nakrájené lze podávat jako obložený talíř se zeleninou.

Pokud se nepodaří maso dobře rozkrojit, tak z jednoho prsa uděláte 2 menší řízky plněné po jednom plátku šunky. Takto upravené smažené kuřecí řízky Schwarz vyjdou na 5 porcí.

autor receptu:

Smažené kuřecí řízky Schwarz

Počet přidaných receptů: 140

Ingredience

na porce
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
5
skvělý recept
3 hlasujících
  • Recept Smažené kuřecí řízky Schwarz - Smažené kuřecí řízky Schwarz
  • Recept Smažené kuřecí řízky Schwarz - Smažené kuřecí řízky Schwarz
  • Recept Smažené kuřecí řízky Schwarz - Smažené kuřecí řízky Schwarz
  • Recept Smažené kuřecí řízky Schwarz - Smažené kuřecí řízky Schwarz

Kuchařky obsahující recept Smažené kuřecí řízky Schwarz

Recept se nachází v 114 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Smažené kuřecí řízky Schwarz

Přidat příspěvek k receptu Smažené kuřecí řízky Schwarz
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept