Smažené karbanátky

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 499131x
Recept na tradiční smažené karbanátky z mletého masa.
Komentáře receptu 96
Uvařil jsem to (Recept vařilo 142 lidí)


Postup přípravy receptu

Mleté maso smícháme s vodou a necháme asi 30 minut v chladu odpočinout, aby bylo šťavnatější. Malou cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

Pak přidáme vejce, pepř, kmín, majoránku, prolisovaný česnek nebo lžičku sušeného česneku, petrželku nebo pažitku, sůl, cibuli, mouku a strouhanku podle potřeby. Hmotu dobře propracujeme. Ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalujeme ve strouhance. Karbanátky smažíme v rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova.

Smažené karbanátky podáváme s bramborovou kaší, sypanou nakrájenou jarní cibulkou a s čerstvou zeleninou. Smažené karbanátky podáváme ihned.

autor receptu:

Smažené karbanátky

Počet přidaných receptů: 30

Ingredience

na porce
Vaše cena 299 běžně 3450 Kč sleva 91 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
350 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Smažené karbanátky

Recept se nachází v 1308 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2718 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Smažené karbanátky

Celkový počet komentářů u receptu: 96
  • karbanátky Irena 10.07.2014 14:30:18

    Vždy je obaluji v trojobalu, né jenom ve strouhance, jsou potom štavnatější.

  • Pomoc Ondra24 26.03.2014 15:43:27

    Ahoj chci se zeptat kolik vody tam mám dát na 4 karbanátky ? děkuji

  • Pomoc Ondra24 26.03.2014 15:42:45

    Ahoj chci se zeptat kolik vody tam mám dát na 4 karbanátky ? děkuji

  • Komentář k receptu Smažené karbanátky michael 25.03.2014 16:10:15

    Moc dobre byli

  • Vylepšené karbanátky Alena Ferbarová 03.02.2014 22:23:10

    Před smažením je dobré karbanátky namočit do rozšlehaných vajec nebo do sněhu z bílků, samozřejmě neslazeného. Zůstanou křehké a nehrozí, že by ztvrdly.

    • Re: Vylepšené karbanátky welanga 04.02.2014 21:11:16

      + další vylepšení: najemno nakrájenou cibulku osmažte na oleji, jen do růžova, ne do tmavě hněda a nespálit!!! nechat trošku zchladnout a přidat do masa-bez oleje! Karbenátky budou mít jedinečnou chuť! Zase jinou, pro změnu. ))

      • Re: Re: Vylepšené karbanátky Dana 20.02.2014 09:08:41

        Další varianty: s hrubě strouhaným tvrdým sýrem, s krájenou natí z cibulky nebo pórku, s jemně nastrouhanou mrkví, se směsí libovolné krájené zeleniny (květák ap.), s kousky uzeného, houbové.... Prostě pokud máte nějaký zbyteček v lednici, nemusíte ho vyhodit. Stačí nakrájet a přidat. Výborná je i slanina. Také se dají udělat plněné karbanátky jako vrabci či skotská vejce. Vše dle vaší oblíbené chutě.

        • Re: Re: Re: Vylepšené karbanátky Jandová 24.03.2014 09:54:47

          Chválím vás všechny tři, takhle má vypadat diskuze k vaření. Ač jsem v letech, mnohé z toho vyzkouším.

  • Karboše z mletého masa Jana 19.02.2014 12:37:01

    Byly moc dobré, chutnaly všem a nejmladší si i přidal.

Celkový počet komentářů: 96
Nalezeno receptů: 96
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Smažené karbanátky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak pečovat o kontaktní čočky

    Jak pečovat o kontaktní čočky

    Péče o kontaktní čočky může připadat uživatelům brýlí příliš složitá a zdlouhavá. Možná i proto zůstávají raději věrní klasickým brýlím. Je pravdou, že stejně jako brýle, i kontaktní čočky potřebují být chráněny před poškozením a zároveň udržovány ve sterilní čistotě vhodnou dezinfekcí. Díky správným dezinfekčním a konzervačním prostředkům však může být péče o kontaktní čočky snadná, časově nenáročná, přesto velmi efektivní.

  • Horké letní počasí = zvýšená zdravotní rizika

    Horké letní počasí = zvýšená zdravotní rizika

    Koupání ve volné přírodě, stejně jako v bazénech a aqua parcích, je jistě zdraví prospěšné, ale nikoliv bez rizika. V přírodních nádržích ohrožují naše zdraví sinice a jejich toxiny, v bazénech se pak mohou šířit plísňová onemocnění a bradavice. Prakticky ve všech vodách lze zjistit výskyt patogenních mikroorganismů. Velice podstatným faktorem pro kvalitu vody je také vlastní disciplinovanost, v případě průjmu či nejrůznějších kožních onemocnění si koupání v přírodních nádržích nebo v koupalištích prostě musíme odpustit.




přidat nový recept