Smažené fazolové lusky s pikantním dipem

45 min | chuťovka | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 5570x
Recept na obalované fazolové lusky smažené v jemném křupavém těstíčku. Chuťovku podáváme s pikantní omáčkou, ve kterém si lusky máčíme.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Nejdříve si připravíme pikantní dip, který necháme alespoň 1 hodinu rozležet. Do menšího kastrůlku vlijeme olej, do kterého za stálého míchání a zahřívání přidáme hořčici, med, chilli omáčku, mletá hořčicová semínka, sojovou omáčku a vodu. Omáčku necháme přejít varem a odstavíme.

Čerstvé fazolové lusky očistíme, propereme pod tekoucí vodou, necháme okapat a osušíme.

Z bílků, perlivé vody a mouky vyšleháme řídké těstíčko, ve kterém fazolové lusky obalíme a usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dorůžova. Usmažené lusky necháme okapat na papírové utěrce a podle chuti osolíme.

Smažené obalované fazolky rozdělíme na porce a podáváme s mističkou pikantního dipu.

Jarka-P autor receptu:

Smažené fazolové lusky s pikantním dipem

Počet přidaných receptů: 1630

Ingredience

na porce
Vaše cena 1649 běžně 2356 Kč sleva 30 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,7
skvělý recept
27 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Smažené fazolové lusky s pikantním dipem

Recept se nachází v 73 kuchařkách
Zeleninové pokrmy
Jarka-P
Zeleninové pokrmy 87 receptů
KDI
VARENIE 8295 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Smažené fazolové lusky s pikantním dipem

Celkový počet komentářů u receptu: 2
  • ohodnocení receptu antonin 26.09.2014 16:35:46

    Smažené fazolové lusky jsem udělal podle receptu,nic jsem nepřidával a ani neubíral a byly vynikající.Chutnali všem.Udělám znova,mám na zahrádce ještě tak na tři až čtyři porce.Díky za recept.

  • Fazolky jako takové máme u nás doma rádi. Taenhle recept je výborný a chutný nápad na jejich přípravu. Opravdu výborné.

Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Smažené fazolové lusky s pikantním dipem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.

  • Začíná období zánětů močových cest

    Začíná období zánětů močových cest

    Venku se otepluje, což je zjara poměrně zrádný fakt. Mnohdy díky naší touze po sluníčku dochází k našemu vlastnímu prochlazení. S tím často dochází i k velmi nepříjemné nemoci - zánětu močových cest.




přidat nový recept