Smažená kuřecí křidélka plněná kuřecími játry

30 min | hlavní chod | 2 porce | maďarská kuchyně | recept zobrazen: 438x
Toto úžasně chutné jídlo mi dělávala v dětství moje babička na moje přání. Přeji dobrou chuť každému, kdo se rozhodne tento recept vyzkoušet.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Připravíme kuřecí játra, zbavíme je nepotřebných častí, očistíme, omyjeme a osušíme. Stejně připravíme i kuřecí křidélka, která osolíme a necháme asi 1 hodinu odpočívat při pokojové teplotě. Kuřecí játra nesolíme vůbec.

Kuřecí játra zasuneme do ohybu v kloubu a zajistíme párátky a kovovými jehlicemi na maso, aby játra při manipulaci během obalování v trojobalu později nevypadla. Moje stará máma byla mnohem šikovnější než jsem já, uměla vložit játra tak, že nepotřebovala nic zajistit párátky a její náplň dobře držela.

Naplněná kuřecí křidélka s játry položíme do mouky a postupně všechny obalíme moukou. Do hlubší misky rozklepneme vejce, přidáme sůl, přilijeme plnotučné mléko, přidáme posekanou petrželovou nať a směs spolu dobře vyšleháme. Sůl v této směsi postačí na ochucení kuřecích jater a neztvrdne během pečení později. Není nutné solit játra ještě zvlášť.

Do vaječné směsi vložíme v mouce obalené křidélko naplněné kuřecími játry a obalíme. Do strouhanky přidáme čerstvě mletý černý pepř, promícháme, vložíme ve vaječné směsi obalené křidélko a postupně obalíme ve strouhance všechna naplněná kuřecí křidélka s kuřecími játry.

V pánvi necháme rozpustit a rozehřát domácí vepřové sádlo, vložíme připravená křidélka a na středním plameni je pomalu opečeme nejprve přikryté pokličkou - asi 7 až 10 minut do pěkně zlatohnědé barvy a přitom se trojobal pěkně nafoukne.

Následně křidélka otočíme a opečeme je pomalu už odkryté bez pokličky zase do pěkné zlatohnědé barvy - také asi 7 až 10 minut na středním plameni. Je třeba si uvědomit, že kuřecí maso musí být pořádně propečené ze zdravotního hlediska, ale obal se nesmí spálit.

Při tomto způsobu smažení se dobře propeče maso i játra. Smažená kuřecí křidélka položíme na papírovou kuchyňskou utěrku, odsajeme od přebytečného tuku a potom odstraníme párátka a kovové jehlice. Do vaječné směsi přidáme zbytek mouky a zbylou strouhanku, dobře promícháme a na středním plameni pomalu opečeme. My tomu říkáme vikárka a můžeme se po ní utlouct, přeme se, koho bude.

Nasleduje servírování této úžasné pochoutky. Smažená kuřecí křidélka plněná kuřecími játry podáváme s bramborovou kaší a se spravedlivě rozdělenou vikárkou. Věřím, že jsem připomněla starý, osvědčený a dobrý recept, který mnozí z vás jistě znají. Přidala jsem způsob mojí milované staré mámy, jak ho ona dělávala s láskou v mém dětství vždy pro mě.

autor receptu:

Smažená kuřecí křidélka plněná kuřecími játry

Počet přidaných receptů: 318

Ingredience

na porce
Vaše cena 2399 běžně 5910 Kč sleva 59 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2,6
slabší recept
19 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Smažená kuřecí křidélka plněná kuřecími játry

Recept se nachází v 20 kuchařkách
Libchen
moje recepty 122 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 8270 receptů
zjirousek
Kuře 1895 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Smažená kuřecí křidélka plněná kuřecími játry

Přidat příspěvek k receptu Smažená kuřecí křidélka plněná kuřecími játry
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Zdravotní pojištění cizinců

    Zdravotní pojištění cizinců

    Vzhledem k otevření hranic a vysoké pohyblivosti cizinců na našem území je otázka jejich zdravotního pojištění zcela patřičná a na místě. Více o zdravotním pojištění cizinců v dnešním článku.

  • Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Letošní zima nám dává pěkně zabrat. Kruté mrazy nejsou nic příjemného a tělo potřebujeme zahřát nejen pod vrstvou oblečení, ale také konzumací těch správných potravin. Které to jsou a v jaké podobě si je dopřát?




přidat nový recept