Slunečnicovo-rajčatová pomazánka

15 min | pomazánka | 4 porce | Ostatní kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 172x
Recept na netradiční pomazánku, která je plná vitamínů.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Slunečnicová semínka namočíme přes noc do vody. Druhý den slijeme zbytek vody ze semínek. Rajčata omyjeme. Z citronu vymačkáme šťávu. Česnek oloupeme.

Do mísy nebo dózy, ve které můžeme použít tyčový mixér, dáme slunečnicová semínka, rajčata, česnek, citronovou šťávu petrželku a dochutíme solí a bylinkami podle chuti. Z bylinek lze použít například medvědí česnek, bazalku, libeček a jiné.

Slunečnicovo-rajčatovou pomazánku pak už jen namažeme na čerstvý chléb, posypeme pažitkou a podáváme.

Tip: K použitým slunečnicovým semínkům se dá přidat i lžíce konopného semínka.

autor receptu:

Slunečnicovo-rajčatová pomazánka

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porce
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Slunečnicovo-rajčatová pomazánka

Recept se nachází v 9 kuchařkách
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3325 receptů
zjirousek
Pomazánky 502 receptů
ilonka
Babiččina Kuchařka 314 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Slunečnicovo-rajčatová pomazánka

Přidat příspěvek k receptu Slunečnicovo-rajčatová pomazánka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept