Slovenská kapustnica

45 min | polévka | slovenská kuchyně | recept zobrazen: 143338x
Tradiční slovenská polévka
Komentáře receptu 2


Postup přípravy receptu

Houby si nejdříve alespoň na hodinu namočíme.

Na sádle zesklovatíme oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky pokrájenou vepřovou plec, okořeníme, osolíme, orestujeme, podlijeme a dusíme.

Zhruba po 15 minutách přidáme pokrájené kysané zelí, houby a na kolečka nakrájenou klobásu. Celé přelijeme asi jedním litrem vody a vaříme do měkka.

autor receptu:

Slovenská kapustnica

Počet přidaných receptů: 1415

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Slovenská kapustnica

Recept se nachází v 66 kuchařkách
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 6001 receptů
zjirousek
Polévky 1754 receptů
luciekadlecova
oblibene recepty 273 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Slovenská kapustnica

Celkový počet komentářů u receptu: 2
  • aninas 08.01.2011 21:52:23

    chybi mi tam uzene maso a susene svestky. Klobaska se dava varit vcelku a pak se kraji na kolecka a prida zpet do polevky

  • Slov.kapustnica Milan 18.11.2006 16:54:13

    Je v tom receptu skoro vsetko len mne tam chyba trochu na koniec pridat rozmackaneho cesneku. Je to fakt chutnejsi !!! Inak je to SUPER !!!

Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Slovenská kapustnica
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept